Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Dunakanyar legszebb helyei

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Dunakanyar legszebb helyei"— Előadás másolata:

1 A Dunakanyar legszebb helyei
2. rész Felhős naplemente a Szentendrei HÉV-ről

2 Ásványbánya Nem tévedés, ez a hely a Pilisi-hegységben található, Pilisvörösvár és Piliscsaba között a 10-es főút közelében. Gépjárművel érkezők a hágó tetején a Kopár-csárda parkolójában állhatnak meg. A Vörös-hegyen a P jelzésen kényelmes körtúrát tehetünk. Elsőnek öreg fenyves erdőn keresztül haladunk, majd elérkezünk a törpefenyők birodalmába, a remek kilátást ígérő Ásvány-bányához.

3 Vadálló-kövek A Vadálló-kövek a 639 méteres Prédikálószék oldalában helyezkednek el. A bizarr sziklákból csak apró részletet látunk a képen.

4 Hármashatár-hegy Buda, Óbuda és Pesthidegkút határán vagyunk. A Hármashatár-hegy tetejéről körkilátás nyílik Budapestre, jó időben akár a Mátráig is elláthatunk. A kedvelt kirándulóhely tetején vezet az Országos Kéktúra.

5 Tündér-sziklák Budapest XII. kerületében a zugligeti Libegő közelében helyezkednek el a hatalmas Tündér-sziklák óta védett terület óta a Budai Tájvédelmi Körzethez tartozik. Libegővel menjünk fel a János-hegyre, majd a Tündér-sziklák érintésével sétáljunk vissza a 158-as busz végállomására.

6 Sikárosi-rét 366 méter magasan a Bükkös-patak völgyében található a Sikárosi-rét. Itt halad el az Országos Kéktúra útvonala, melyet a túráink során rendszeresen érintünk. A közelben található a Szilágyi Bernát-forrás, Kárpát-forrás, és a Lenkó emlékmű.

7 Ördögmalom-vízesés Visegrád közelében az Apát-kúti-patak völgyében járunk. A halastó felett hatalmas sziklák között található az Ördögmalom-vízesés. Érdemes feljebb sétálni a völgyben az elapadt Magda-forrás felé. Majd következik a Bertényi Miklós Füvészkert és a Telgrát-rét. Jó 10 perces sétára található a bővizű iható Kaán-forrás.

8 Gyermekvasút 12 kilométer hosszan kanyarog a Budai-hegység erdejében a Gyermekvasút a Hűvösvölgyi végállomástól egészen a Széchenyi-hegy tetejéig. A 750 milliméteres keskeny nyomközű kisvasút nyáron nyitott panoráma kocsikkal közlekedik nagyjából 20 kilométeres sebességgel. Hétvégenként menetrendszerűen gőzvontatású nosztalgia szerelvénnyel is lehet utazni.

9 Teve-sziklák Pilisborosjenő közelében találhatók a teve-sziklák. Az érdekes sziklafalak az Egri csillagok című filmben is feltűnnek, melyeket a közeli Egri vár mesterséges romjainál fogattak. Ha már itt vagyunk másszunk fel a Kevélyekre, avagy keressük meg a Solymári-völgyben lévő függőhidat.

10 Pilis tető Pilisszentkereszttől nyugatra található a 757 méter magas Pilis-tető, a környék egyik legszebb kilátópontja. A Kőszegi-hegységben található Írott-kő után ez a Dunántúl második legmagasabb pontja. Megmászása felejthetetlen élmény.

11 Legszebb helyek Fotók: Klein Ferenc, Plotár Andor Szöveg: Klein Ferenc
Bemutatjuk Magyarország, Európa és a világ legszebb helyeit


Letölteni ppt "A Dunakanyar legszebb helyei"

Hasonló előadás


Google Hirdetések