Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 ` A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnam-ban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 ` A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnam-ban."— Előadás másolata:

1

2 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 ` A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnam-ban lett felfedezve. Neve : A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnam-ban lett felfedezve. Neve :

3

4

5 Az Asociatia Britanica Barlangkutató társaság, Howard és Deb Limbert, vezetése mellett, 2009 április 10 – 14 között végzik az elsö kutatásokat.

6 A barlang az Annamite hegység vadregényes Phong Nha-Ke Bang nemzetiparkban, közel a Laoszi hatához, rejtett része egy 150 barlangbol álló egysének, melyeknek nagyobb része még nincs feltárva.

7 A barlang megközelítéséhez 6 órát tartó öserdei menetelésre van szükség

8 A Hang Son Doong barlang fö járatának eléréséhez a barlangászoknak, egy óriási teremben két földalatti folyón kellett magukat átküzdeni.

9

10 The cave is located near the Laos- Vietnam border. A barlang a Laos-Vietnami határ közelében található.

11 A Hang Son Doong barlangot, a Phong Nha-Ke Vietnami Nemzeti Parkban, Ho-Khanh 1991- ben fedezte fel. Ez 2009-ig teljesen ismeretlen volt a nyílvánosság elött, amikor Howard és Deb Limbert feltárták és nyílvánosságra hozták a világ elött, e csodálatos természeti kincset.

12

13 E barlangot, a világon a legnagyobbnak tartják. Egyik kürtöjében elférne egy New York-i felhökarcoló ! A barlangaban folyók és egy mini öserdö is található. Söt még felhö is észlehetö ott lenn! E barlangot, a világon a legnagyobbnak tartják. Egyik kürtöjében elférne egy New York-i felhökarcoló ! A barlangaban folyók és egy mini öserdö is található. Söt még felhö is észlehetö ott lenn!

14 A National Geographic 2010-ben egy csoportot küldött oda, a barlang dokumentálása végett. Carsten Peter fotomüvész bámulatos fényképfelvételeit a 2011 januári számukban tették közzé. A National Geographic 2010-ben egy csoportot küldött oda, a barlang dokumentálása végett. Carsten Peter fotomüvész bámulatos fényképfelvételeit a 2011 januári számukban tették közzé.

15

16

17 Algáktól zöldre festett és kövévált vizesésre emlékeztetö mészköfal állta el a fáradt barlangászok, felfedezö útját

18

19 A víz átszivárgása közepette, cseppröl cseppre, alakultak ki ezek a csodálatos barlangi gyöngyszemek, idötlen idök során…

20

21 a Son Doong legnagyobb kürtöjének hossza 5 kilométer, magassága 200 méter, szélessége 150 méter.

22 A barlangot emberek nem látogatták, még az ott élö bennszülöttek sem, mivel a barlang bejárata, többi méreteivel ellentétben igen kicsi.Még a Vietnámi standardot ( 10m magass, 30m széles) sem éri el. Ezálltal a bejáratnál a léghúzat félemetes süvitö hangot formál, amely elriasztja az ott élö és vallásos benszülötteket.

23 A barlang hossza 6 kilométer Összefüggö kürtök és a mini öserdö 400 méterre a föld alatt

24 Egy hatalmas fénysugár, vízesés formájában sugározza be a barlangot, a hatalmas stalagmit oszlop mellet eltörpülve, egy barlangász.

25 A méretek csodálatra méltó térbeni összhangja

26 Az összefüggö kürtök hatalmas méreteit jól jelképezi a kép elöterében (alig) látható ember alakja, mely egy felkiálltójel nagyságára emlékeztet

27 Rálátás az égboltra, a barlang beszakadt menyezetén keresztül

28 A barlang menyezetén található nyillás mérhetetlen nagyságán (92m átmérö) keresztül özönlik be a barlang belsejébe a fényzuhatag. Láthatóvá téve a Han Son Doong barlang hihetetlen méreteit.

29 A barlangon belül látható mini öserdö egy csekély kis része,valamint a fény és a méretek csodás öszzhangja láthato ezen a képen.

30

31 200m magasságával és 150m szélességével, ezt az újonnan felfedezett barlagot, kétszer olyan nagyra becsülik, mint a jelenlegi rekordot tartó Deer barlangot Malájziában

32 Miért lett ilyen nagy ez a barlang ? A pillanatnyi elmélet szerint : hatalmas mennyiségü vízfolyam, trópikus övezet melyben a folyó egy szük szoroson át követte a vízfolyást. Miért lett ilyen nagy ez a barlang ? A pillanatnyi elmélet szerint : hatalmas mennyiségü vízfolyam, trópikus övezet melyben a folyó egy szük szoroson át követte a vízfolyást.

33

34

35 Összefüggö kürtök, mini öserdö, vízesés, mind ez 400m a földszintje alatt

36 Csodálatra méltó és óriási szerencse, hogy ilyen hihetetlen természeti csodák kerülnek még ma is napvilágra

37

38 Miközben a barlangászok a barlangot 6 kilométer hosszusságban fel tárták, egy hatalmas mészköszikla zárta el elöttük a további útat. Ezért aztán ezt a sziklát „A Vietnámi nagy fal.„ -nak nevezték el. Miközben a barlangászok a barlangot 6 kilométer hosszusságban fel tárták, egy hatalmas mészköszikla zárta el elöttük a további útat. Ezért aztán ezt a sziklát „A Vietnámi nagy fal.„ -nak nevezték el.

39 A "Vietnámi nagy fal",

40 A "Vietnámi nagy fal", bevétele utánn a barlangászok sajnálattal állapították meg, hogy elérték az út, vagyis a barlang végét.

41 Hang Son Doong


Letölteni ppt "World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 World’s Largest Cavern Discovered In Viet Nam in1991 ` A világ legnagyobb barlangja, 1991-ben Vietnam-ban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések