Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Varázslatos tengerpartok

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Varázslatos tengerpartok"— Előadás másolata:

1 Varázslatos tengerpartok
A természet mérhetetlen bőkezűségét csodálhatjuk meg ebben az összeállításban, melyben olyan partszakaszokat mutatunk be, melyek kiemelkedően varázslatosak. Van közöttük olyan, mely szokatlan színével, elképesztő szikla- alakzataival ejt ámulatba, gyönyörködhetünk hófehér, vagy éppen koromfekete partokban, sőt, akad olyan is, mely leginkább az éjszakai csillagos égboltra hasonlít.

2 Gömbsziklák - Moeraki Boulders (Moeraki Gömbsziklák), Koekohe Beach - Új-Zéland
A több száz, meghökkentően nagy, szabályos gömb alakot formázó sziklaképződmény karbonátok héjas kristályosodásával jött létre, hasonlóan, mint ahogyan az igazgyöngy keletkezik.

3

4

5

6

7

8 Lila színben pompázó homokos partszakasz Pfeiffer Purple Sand Beach, Big Sur, Kalifornia - USA

9

10

11 Barlang-szerű, rejtett strand Hidden Beach, Marietas Islands - Mexikó

12

13

14 Csillagos égbolthoz hasonló partszakasz A kékes fényeket valójában egy ún. fitoplankton okozza - Maldív-szigetek

15

16 "Katedrálisok partja" - Praia de Aguas Santas, Ribadeo - Spanyolország A grandiózus boltíveket csak apálykor lehet bejárni.

17

18

19 "Óriások útja" - Giants Causeway Beach - Írország A mintegy 40 ezer bazaltoszlopból álló terület egy vulkáni tevékenység eredményeként jött létre, 1986-ban az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

20

21 Kagylókkal beborított part - Shell Beach, Ausztrália Hófehér part több millió kagylóhéjból, 110 km hosszan.

22

23 Algarve - Portugália A monumentális sziklaképződmények komoly turistacsalogató erővel bírnak.

24

25 Zöld homokos part - Papakolea Green Sand Beach - Hawaii Különleges zöld színét egy ún. olivine nevű kristálynak köszönheti.

26

27

28 Fekete homokos part - Punaluu Black Sand Beach - Hawaii A vulkáni tevékenységnek köszönhetően fekete színű homok a tengeri teknősök népszerű napozóhelye.

29

30 Red Sand Beach, Rabida - Galapagos A mélyvörös szín a szigeten található vulkanikus anyagok magas vas tartalmának köszönhető. Ezt a partot is imádják a fókák.

31

32

33 Glass Beach, Fort Bragg, Kalifornia - USA A látvány szép, az ok azonban, amiért ez a partszakasz ilyen népszerű lett, már kevésbé örvendetes. A színesen csillogó üvegpart a környékbeli lakosok által ide hordott háztartási szemétből keletkezett a szép üvegkristályok egykor üvegek, ablakok voltak. Mivel a turisták szuvenír gyanánt egyre több "kavicsot" hordtak el magukkal, a partszakasz védetté lett nyilvánítva.

34

35 Rózsaszín homokos part - Pink Sand Beach - Bahamák Az 5 km hosszú partszakasz a Bahamák egyik legnépszerűbb partja. Különleges színét egy kagylóhéjban élő picike élőlénynek köszönheti.

36

37 "Töröklépcső" - Scala dei Turchi - Olaszország A dél-szicíliai Scala de Turchi könnyedén megmászható, ezért igen népszerű a nyaralók körében. A bámulatos mészkő képződmény neve középkori eredetű - akkor ragadt rá, amikor az erre portyázó török kalózok ezeken a sziklákon szálltak partra, hogy kifosszák a környező településeket.

38 Vége


Letölteni ppt "Varázslatos tengerpartok"

Hasonló előadás


Google Hirdetések