Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt 12 500 palackból. A hajó áprilisban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt 12 500 palackból. A hajó áprilisban."— Előadás másolata:

1 David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt palackból. A hajó áprilisban indult San Franciscóból és án futott be Sydney-be. P L A S T I K I A hajó Plastiki nevét Thor Heyerdahl norvég felfedező Kon-Tiki nevű tutaja után kapta, amellyel 1947-ben bizonyította, hogy a dél-amerikai őslakosok képesek lehettek, hogy átszeljék a Csendes-óceánt és letelepedjenek Polinéziában. R.Clayderman: Solitaire Továbbítás 

2

3 A katamarán útja során érintette a Csendes-óceánon elterpeszkedő, az amerikai partoktól ötszáz tengeri mérföldre, a nemzetközi vizeken található Nagy Csendes-óceáni Szemétfoltot is. Mérete legalább 700 ezer km2, tömegét 100 millió tonnára becsülik. A Hawaiitól északnyugatra található szemétszigetet 1988-ban fedezték fel. Az ázsiai országok és az Egyesült Államok által az óceánba hajigált műanyaghulladékból alakult ki a tengeri áramlatok hatására. Már neve is van, bár kérdés, a Great Pacific Garbage Patch mikor kerül fel a térképekre.

4 A használt vizes palackokat szén-dioxiddal töltötték meg, a jármű így ellenállóvá vált, és képes lebegni a víz felszínén.

5

6 A mellékhelyiség lefolyójába került anyagokat komposztálták, és egy kisebb kertet is kiépítettek, ahol élelmiszernövényeket termesztettek maguknak. A hajót a vitorla mellett napelemek és szélturbinák hajtották. A számítógépekhez az áramot szobakerékpárral termelték.

7 A Sydney-ig tartó 11 ezer tengeri mérföldes út VÉGE.
Az úttal a résztvevők a környezet megóvására és a hulladék újrahasznosítására kívánták felhívni a figyelmet.


Letölteni ppt "David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt 12 500 palackból. A hajó áprilisban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések