Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Természet Szerintem a természet nagyon jó dolog és igenis nagyon fontos .pl. mi lenne velünk növények nélkül? Vagy álatok nélkül ?Hát egyszerűen nem lennénk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Természet Szerintem a természet nagyon jó dolog és igenis nagyon fontos .pl. mi lenne velünk növények nélkül? Vagy álatok nélkül ?Hát egyszerűen nem lennénk."— Előadás másolata:

1 Természet Szerintem a természet nagyon jó dolog és igenis nagyon fontos .pl. mi lenne velünk növények nélkül? Vagy álatok nélkül ?Hát egyszerűen nem lennénk .Persze nem akarok én itt okoskodni (csak gondoljuk át néha hogy mit is jelent ez)

2 Vigyáz! Mert ilyen is lehet!
Környezetszennyezés Levegő A kipufogógázok miatt a levegő nitrogén-dioxid tartalma az ideális 0,000002%-os tartalom felett van. A felsorolt vegyületek napfény hatására fotokémiai szmogot és ózont hoznak létre, ami asztmát okozhat. A gépjárművek ólmot és szén-monoxidot bocsátanak ki. A WHO becslése alapján évente 700 ezerrel kevesebb ember halna meg a fejlődő országokban, ha ezeket a légszennyezőket kivonnák a forgalomból. A Világbank 2010-re 816 millióra teszi a motoros járművek számát, szemben az 1990-es 580 milliós adattal. Vigyáz! Mert ilyen is lehet!

3 Vízszennyezés Vízszennyezés
Az Ellendi-patak vízszennyezése, Magyarország Szemét felhalmozódás a Latorca folyón Csap térségében (2008. május) A kóros algásodás előzménye az, hogy a tengerbe műtrágya, valamint tisztítatlan, magas nitrát- és foszfáttartalmú szennyvíz kerül. A halak és más vízi élőlények nem jutnak elegendő napfényhez. Az algák toxinjai az emberre is veszélyesek lehetnek. A vizeket is számos szennyezés éri. Leggyakrabban az iparban és a háztartásokban keletkezett, a vizekbe tisztítatlanul bejutó szennyvizek okoznak környezeti károkat (egy egymillió lakosságú városban évente 500 000 tonna szennyvíz képződik). A vízszennyezés következménye lehet a tápanyag-feldúsulás. Ez lehet!

4 Mit tehetünk? Ha csak annyit teszünk hogy a papírt szelektíven gyűjtjük akkor, már nagyon sokat teszünk, Ha (kb 1 hónapos papír termelésünket) szelektíven gyűjtjük. Akkor már meg is mentetünk 3-4 fát a kivágástól és képzeljük el ha ezt pl. 5 család tenné az már minimum fa megmentése (és ez csak öt család) Csak össze kéne fogni és (csodát) tehetnénk. Részemről ennyi (csak gondolják át még nézik a következő képeket) 

5 Csodás tájak

6 állatok cicák

7 kutyák KÖSZÖNÖM HOGY MEGNÉZTED

8 virágok

9 Köszönöm hogy megnézted
vége


Letölteni ppt "Természet Szerintem a természet nagyon jó dolog és igenis nagyon fontos .pl. mi lenne velünk növények nélkül? Vagy álatok nélkül ?Hát egyszerűen nem lennénk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések