Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A számítógépek generációi

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A számítógépek generációi"— Előadás másolata:

1 A számítógépek generációi

2 I. GENERÁCIÓ 20. század elején (1943-46).
Elektroncsövek alkalmazásával. Lövedékek röppályáját számítja ki. Az ENIAC nevet kapja. Méretei: - tömege 30 tonna elektroncső - 30 méternél hosszabb - 10es számrendszer összeadás másodpercenként

3

4 II. GENERÁCIÓ Tranzisztorokat, diódákat használtak elektroncsövek helyett. EDVAC- kettes számrendszer Csökken a gépek mérete, energiaigénye, nőtt a megbízhatóságuk és a sebességük. összeadás másodpercenként Elterjedtek a mágnesszalagos, mágneslemezes egységek, fejlődtek a nyomtatók. Elterjedtek a magas szintű programnyelvek.

5

6 III. GENERÁCIÓ 1960as évek közepétől. Integrált áramkörök alkalmazása.
A méretek jelentősen csökkentek művelet másodpercenként Rajzológépek, grafikus monitorok megjelenése Csökken az ár – teljesítmény arány.

7 IV. GENERÁCIÓ 1970es évek közepétől. Mikroprocesszorok alkalmazása.
Miniatürizálódás. 10 millió művelet másodpercenként. Kifejlesztették a szuperszámítógépeket. Megjelennek a mikroszámítógépek. Jelentősen csökken az ár.

8 V. GENERÁCIÓ 1980as évek közepétől.
Megjelenik a párhuzamos architektúra (több processzor dolgozik a gépben 1 időben) Tudásalapú, intelligens rendszereket fejlesztenek. millió művelet másodpercenként Terjed a multi- és hipermédia.

9 A számítógépek fejlődése nem áll meg!!


Letölteni ppt "A számítógépek generációi"

Hasonló előadás


Google Hirdetések