Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sao Paulo.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sao Paulo."— Előadás másolata:

1 Sao Paulo

2 Alap infók São Paulo, népszerű nevén Sampa, Brazília és Dél-amerika legnagyobb városa A világ ötödik legnagyobb városa

3 Lakossága A városban az 1970-es év években hat millió lakos élt, mára São Paulo 11 millió lakosú lett, vonzáskörzete 20 millió brazil otthona.

4 Éghajlati adottságok São Paulo szubtrópusi éghajlattal rendelkezik, mely a tengerparthoz, vagy Brazília belső részeihez viszonyítva mérsékeltebb, de csapadékos. Gyakoriak a hirtelen hőmérsékletváltozások, ezért a város időjárása kiszámíthatatlan.

5 Elhelyezkedése São Paulo Brazília dél-keleti részén, az Atlanti-óceán partjától 70 km-re található a tengerpart fölé emelkedő fennsík szélén, átlag 800m tengerszint feletti magasságon.

6 Látnivalók São Pauloban számos fontos látnivaló:
Múzeumok pl.:(São Paulo Múzeum) Parkok pl.:(Ibirapuera Park) Versenyek Kiállítások A város ad otthont a Forma 1 Brazil Nagydíjnak, a São Paulo divathétnek.

7 São Paulo Múzeum Museu de Arte de São Paulo, egy múzeum São Paulo központi részén Brazília egyik legismertebb múzeuma 1968-ban nyitották meg 2009-ben látogatója volt A múzeumban közötti alkotások láthatóak

8 Ibirapuera Park Az Ibirapuera Park egy nagyvárosi park, amely mind szabadidős mind pedig kulturális szempontból tökéletes, hiszen ha csak a szabadidős programokat tekintjük, alkalmas sportolásra, emellett viszont rengeteg rendezvényt szoktak itt tartani. Ezt a parkot már a leghíresebbek közé soroljuk. Vetekedik a Central Parkkal, a Golden Gate Parkkal és még sok másikkal is.

9 Formula-1 Brazil nagydíj
Az első brazil nagydíjat a Formula–1-ben 1973-ban rendezték az Autódromo José Carlos Pace versenypályán, 12 km-re São Paulo belvárosától, a Parelheiros kerületben, gyakran emlegetik Interlagos néven is ig rendeztek itt versenyeket.

10 Morro de São Paulo

11 Candy-Twins


Letölteni ppt "Sao Paulo."

Hasonló előadás


Google Hirdetések