Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik."— Előadás másolata:

1

2 Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik kiemelt üdülőterülete.

3 A Velencei táj nagysága mindössze 500 négyzetkilométer. Földrajzilag Nyugaton a Móri-árok illetve a benne elterülő Sárrét, Északon a Vértes, Keleten a Váli-völgy, Délről pedig a Mezőföld határolja. A velencei-táj központi kistája egyben legnagyobb természeti értéke maga a Velencei-tó,partvidékével együtt, amelyhez Északon további kistájként csatlakozik az erdős Velencei-hegység, délen pedig a Mezőföld termékeny síkságig. A Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb tava. A Velencei táj nagysága mindössze 500 négyzetkilométer. Földrajzilag Nyugaton a Móri-árok illetve a benne elterülő Sárrét, Északon a Vértes, Keleten a Váli-völgy, Délről pedig a Mezőföld határolja. A velencei-táj központi kistája egyben legnagyobb természeti értéke maga a Velencei-tó,partvidékével együtt, amelyhez Északon további kistájként csatlakozik az erdős Velencei-hegység, délen pedig a Mezőföld termékeny síkságig. A Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb tava.

4 Az általában szürkés zöld színbe "öltözött", békésen csillogó tó keleti partszakaszai százezrével csalogatják a vendégeket. A partjai mentén sekély vizű Velencei-tó biztonságos strandjainak, a napsütéses órák magas számának köszönhetően ma a kisgyermekes családok egyik legnépszerűbb üdülőhelye strandolásra és horgászásra egyaránt alkalmas..

5 Minden velencei-tavi település más és más arcát mutatja meg a vidéknek: hol fürdőzőktől hemzsegő vízpart, hol dimbes-dombos-szélfútta vidékek, ritka madarakban és növényekben gazdag természetvédelmi területek, csendes horgásztanyák, hol pedig régi tájházak, érdekes kiállítások, történelmi és népművészeti emlékek várnak ránk.

6 A vízi sportok szerelmeseinek sem kell csalódniuk; míg tavasztól őszig a Velencei-hegységről alázúduló szelek szörfözésre, vitorlázásra, kajakozásra, kenuzásra, vízisízésre és evezésre csábítanak, addig télen a megvastagodott jégtakarón korcsolyázni, jégvitorlázni lehet. A Velencei-tó partjainál szinte mindenütt van csónak-, szörf- és vízibicikli-kölcsönző, éhünk- szomjunk csillapításáról pedig a legkülönfélébb igényeket kielégítő büfék, bisztrók, gyorséttermek, falatozók gondoskodnak

7 Akik csak egyszerűen kikapcsolódásra vágynak azoknak sem kell aggódniuk. A tó környéki települések előszeretettel várják vendégeiket az év bármely időszakában. A tavaszi és nyári hónapokban nevezetes és kimagaslóan színvonalas programok várják az ideérkezőket. Említésre méltó a nemrégiben közismert Velencei tavi nyári játékok, amit minden évben megrendeznek. Ez a program alkalmas minden korosztály számára. Sajnos a turizmus csökkent a 60-as 70-es évekhez képest.

8 Példaértékű az összefogás a tóparton. Ennek köszönhető, hogy a Velencei-tó és környezete olyan fejlesztési lehetőségekhez jutott, amelyek hosszú távon visszaállíthatják a tó vezető szerepét a turisztikai ágazatban

9

10

11 Ellenturizmus!

12 Kiss Roberta Nagy Barbara


Letölteni ppt "Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések