Személyes életvitel. III. A helyes életvezetés elméleti alapjai. 7. Értelmesen ápold magad Az egészséges életvitelhez hozzátarozik önmagunknak, a testünknek,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Advertisements

Manipuláció helyett szolgálat a társkapcsolatban
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Az idő emberi vonatkozása
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
A házasság még nem a mennyország
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Panasz utca Elköltöztünk
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Ma 2009 szeptember 11. péntek, Teodóra napja van. Belső szépség a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten.
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
A SIKERES ÉLET TITKA.
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
Isten ajándéka embertől emberig
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
MI AZ IMÁDSÁG ? (Pecznyik Pál verse ).
CSALÁD.
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Az Isten országában Annyi-annyi hely van, Mind befér, kit fed a vér. Én is bent vagyok már Krisztus vére árán, Elkísér utamon a fény. Az Isten országában.
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Készítette: Jon A. Palmer
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Szép napot.
 Környezetünkre legalább annyi figyelmet kell fordítanunk, mint bármi másra az életben. A mai emberek nagyon keveset törődnek környezetükkel és egészségükkel.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
A pontos idő: 18:58.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Isten mondta.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Számokba zárt hitünk Hogyan fest a jövőnk a számok, a statisztika tükrében? Dr. Fábri György.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)
Személyes életvitel. Tanácsok a személyes lelki szolgálathoz 1.Alapvető szempontok Hatékonyság titka a személyes kapcsolat Segítségedre, nevelésedre bízott.
Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Személyes életvitel.
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
Református istentisztelet
Urunk megkeresztelkedése
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Urunk, olyan jó, hogy a nevedben együtt lehetünk
Törvény alatti állapot:
Felszólító igék Máté evangéliumában
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Isten hozott, hogy megáldjon!
Az elszenvedés kultúrája az egyház történetében
A) Jézus Krisztus személye
A teremtő és gondviselő Atya
Ami a Tiéd.
VIII. A Szentlélek Isten
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
Előadás másolata:

Személyes életvitel

III. A helyes életvezetés elméleti alapjai. 7. Értelmesen ápold magad Az egészséges életvitelhez hozzátarozik önmagunknak, a testünknek, és a szellemi életünknek a felelős gondozása. A testünk fantasztikusan nagyszerű szerkezet. A testünk fantasztikusan nagyszerű szerkezet. Benne lakik az ember – a lélek – Isten lehelete Méltó arra, hogy megfelelően ápoljuk, gondozzuk: - tartsd tisztán - bölcsen használd: ne hagyd eltunyulni! ne feszítsd túl a használatát - az egészséges táplálkozás - A munka – az egészséges életvitel része; a túlhajszolás veszélye

Tisztességes és ízléses öltözködés Tisztességes és ízléses öltözködés - óvakodj a szélsőségektől - vannak befolyásoló tényezők: kulturális környezet, társadalmi helyzet, személyes ízlés - Mit mond a Biblia?

„Az asszonyok és lányok pedig szerényen és ne feltűnő módon öltözködjenek, tisztességes ruhákat viseljenek. Ne hordjanak különleges frizurát,k aranyat, gyöngyöket, vagy drága ruhákat. In kább azzal díszítsék magukat, hogy Istennek tetsző dolgokat tesznek, mert ez illik azokhoz, akik azt mondják, hogy Istent imádják.” 1Tim 2:9-10 „Ne a frizurátokkal, arany ékszerekkel, vagy drága ruhákkal akarjatok külsőleg szépnek látszani. A szépségetek belülről, a szívetekből sugározzon, kedves és nyugodt szellemetekből. Mert ez a szépség örökkévaló, és ez az, amit Isten igazán értékel.” 1Pt 3:3-4

Ápold és tápláld a lelkedet, szellemedet. Ápold és tápláld a lelkedet, szellemedet. - Tartsd szinten az általános műveltségedet. - Érdekeljenek a jelen fontos eseményei: csak így tudsz helyes álláspontot kialakítani. - Jó ha van speciális érdeklődési területed pl. zene, tudomány, művészet, sport - A fiatal kor fokozott felelőssége: a sokirányú tájékozódás értelmesen

Lássunk túl a földieken Lássunk túl a földieken Antropos = ember (égre néző) Számolnunk kell a ténnyel – „Mert nekünk kivétel nélkül mind oda kell állnunk a Krisztus ítélőszéke elé! Ott fogja mindenki megkapni, amit megérdemel, aszerint, hogy ebben a földi testben jót, vagy rosszat tett.” 2Kor 5:10 „Mert mit ér az, ha az ember az egész világot megnyeri, önmaga azonban elpusztul, vagy elveszik?” Lk 9:25 Van kész út, amely a Mennybe visz: „Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csak rajtam keresztül” Jn 14:6

8. Jól oszd be az idődet Isten nagy ajándéka – napi 24 óra: éven át Isten nagy ajándéka – napi 24 óra: éven át - Kérdés: mire használjuk – hogyan hasznosítjuk? - számolunk-e azzal, hogy sáfárságra kaptuk? Fontos tények Fontos tények Az irreverzibilitás törvénye: - ami megtörtént, vissza nem fördítható, sokszor pótolhatatlan Mindennek rendelt ideje van Az életre való felkészülés … családalapítás … gyermeknevelés, A naponkénti időbeosztás általában súlyos gond A naponkénti időbeosztás általában súlyos gond Segít ha van kialakult értékrend – Pl. házasság, család, gyermekek - munka, munkahely, vállalkozás, üzlet (kenyérkereset) - pihenés, rokonok, barát, kulturális élet, szórakozás A hívő embernél mindezek előtt és fölött van az istennel való kapcsolat ápolása és vezetésének elfogadása.

Legkritikusabb a szabadidő jó beosztása Legkritikusabb a szabadidő jó beosztása A munkahelyi, családi kötelezettségen túli idő Itt érvényesül leginkább az értékrendünk. Amire hasznos figyelni Amire hasznos figyelni - Annyit adj alvásra, amennyit az egészséged föltétlen igényel - feküdj le mielőbb, és kelj korán - az üres időket használ ki (utazás, várakozás, stb.) - Legyen előjegyzési naptárad – pontosan vezesd! - Legyen időd a szeretteiddel való jó közösség ápolására - Kezd minden napodat az Istennel való csendességben.