Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik."— Előadás másolata:

1 Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik. Ezért van az is, hogy az orvosi kezelések nem mindenembernél érik el a kívánt eredményt. Emiatt van szükség az alapos önismeretre, önmagunk testi-szellemi-lelki igényeire.

2 Köztudott már azt hiszem minden ember számára, hogy a betegségek, többnyire szellemi-lelki kiegyensúlyozatlanságból erednek, és kis mértéke az a betegségek visszavezetési okának, mint pl.: génrendellenésségek, vagy a természeti adottságoknak köszönhető betegségeknek.

3

4 Magyarországon többnyire zsíros, fűszeres ételeket fogyasztunk
Magyarországon többnyire zsíros, fűszeres ételeket fogyasztunk. Ráadásul ezeket is rendszertelenül. Köztudott, hogy a napot bőséges, egészséges reggelivel kell kezdeni, majd a nap folyamán még legalább ötször kell táplálkozni, akkor is leginkább könnyű, egészséges ételeket kell fogyasztani, mint pl. zöldségek, gyümölcsök, színhúsok fogyasztása. Kerüljük a nehezen emészthető ételeket. Figyelnünk kell a táplálkozásra hisz testünket egy egész életre kapjuk.

5 A szervezet számára nagyon fontos a napi átlagos 8 óra alvás, de ettől függetlenül természetesen ez is emberfüggő, tehát ha valaki a napi 10 óra alváshoz van szokva, akkor bizony 10 órát kell aludni. Az alvásigényünket nagyon könnyen fel tudjuk mérni, teszteljük magunkat, egy héten át feküdjünk le különböző időpontokban és keljünk fel mindig az átlagos időben. Így a fáradtsági szintünkből ki tudjuk tapasztalni, hogy körülbelül, mennyi az az idő amire szüksége van szervezetünknek a megfelelő alvásmennyiségre.

6 Rendszeres sport: Függően testalkatunktól, mozgási szokásainktól figyeljük meg, hogy mi az a testmozgás és annak mennyisége ami szükséges ahhoz, hogy fittek legyünk. A testmozgás érdekes módon ahelyett hogy energiát venne el, ha egészséges formában űzzük, pont hogy az ellentétjét érjük el. Ha annyit mozgunk amennyire szüksége van a testünknek, akkor nagyon energikusak leszünk és nem fáradtak. A megfelelő testmozgás szükséges az egészség és az egészséges életmód biztosításához.

7 A betegségek, vagy a fáradékonyság, stressz többnyire lelki-pszichés problémákra vezethető vissza, ezt már tudományos adatokkal is bizonyították. Tehát ha betegek leszünk akkor nem kell egyből orvoshoz szaladni, hanem inkább vegyünk igénybe alternatív gyógymódokat, melyek nem a testet kezelik, hanem leginkább a lelket. Súlyos betegségek esetében fontos a párhuzamos gyógyítás elve, mely szerint egyazon időben kezeltetjük a lelkünket-szellemünket és a testünket

8 Együnk annyit, ami elveszi az éhséget, igyunk annyit ami eloltja a szomjunkat, tehát mindenből annyit vegyünk magunkhoz ami épp jól esik. Pl. Ha dohányzunk akkor csak akkor gyújtsunk rá, amikor úgy érezzük, hogy tényleg rá akarunk gyújtani, ha csak azért gyújtunk rá, mert unatkozunk, akkor inkább keressünk valami elfoglaltságot. Egy szervezet addig tud egészséges lenni, amíg a szervezet által kért testi szükségleteket kielégítjük. Ha ezen felül teszünk valamit a testünkkel, az már nem egészséges. Az alkoholfogyasztás, az evés, a dohányzás, a gyógyszerszedés, a vitaminszedés addig nincs káros hatással az egészségünkre amíg azt nem visszük túlzásba. A lényeg, hogy annyit együnk, aludjunk, sportoljunk, dohányozzunk, igyunk, stb. amíg az még jólesik.

9 A víz számos egészséges hatásról tett már tanúbizonyságot
A víz számos egészséges hatásról tett már tanúbizonyságot. Ezért is nagyon fontos, hogy rendszeresen napi 2 l folyadékot fogyasszunk. Sokszor emberek csak 20 éves koruktól akarnak így folyadékot fogyasztani, ami bizony nem túl egészséges, mert ha hirtelen kezdünk el sok vizet fogyasztani az sem jó, mert hirtelen túlterheljük a vesénket, és puffadtságot fogunk érezni. Ezért fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetünket.

10 Köszönöm a figyelmet!!! Készítette Tóth Bence!


Letölteni ppt "Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések