Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center 2007. január 29.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center 2007. január 29."— Előadás másolata:

1 Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center 2007. január 29.

2 Bejelentkezés Ahhoz, hogy tudjuk használni a tanácsadói felületet, első lépésként írjuk be saját felhasználói nevünket és jelszavunkat a főoldal „Belépés” blokkjába.

3 Sikeres belépés! Sikeres bejelentkezés esetén megjelenik a felhasználó neve. Ha mégsem, ellenőrizzük a felhasználói név és a jelszó helyességét.

4 Hogyan jutunk el a tanácsadói felületre?

5 Adatok módosítása A megjelenő képernyő első soraiban üdvözlőszöveget találunk, míg alatta a Kommunikációs Centerben elvégezhető feladatok listáját látjuk. Menüpontok: 1. Saját adatok módosítása 2. Felügyelt partnerszervezetek adatainak változtatása 3. Üzenet küldése Partnerszervezeteknek ill. Tanácsadóknak 3.1 Személyes levelezés 4. Egyéni tanácsadói lapok rögzítése 4.1 Egyéni tanácsadói lapok megtekintése 5. Csoportos tanácsadói lapok rögzítése 5.1 Csoportos tanácsadói lapok megtekintése 6. Fájlkezelés 7. Saját jelszó módosítása

6 1. Saját adatok módosítása A Saját adatok módosítása menüpont melletti gombra kattintva megjelenik a módosító képernyő. Itt módosíthatjuk a személyhez tartozó adatokat: Név Fénykép Megye Nyelvtudás Szakmai tapasztalat Tanácsadói terület Továbbképzés Végzettség Elérhetőségek A megjelenő adatok szabadon átírhatók, a változtatás befejezéseként a Módosítás gombra kell kattintani (másképp a módosítás nem mentődik el!). Új elem felvitelét minden esetben a kívánt téma alján található „Új … felvitele” linkre kattintva végezhetjük el. (Visszalépés: minden képernyőn a bal felső részen található Vissza a listához gombbal.)

7 2. Felügyelt partnerszervezetek adatainak változtatása Ezen a képernyőn látjuk a felügyelt partnerszervezetek listáját. A meglévő szervezetek módosítását a nevükre kattintva kezdhetjük. Új elemet a bal felső részen található Új partnerszervezet felvitele gombbal indíthatunk.

8 Új Partnerszervezet felvitele Az új elem felvitelét a partnerszervezet felvitelén keresztül mutatjuk be. Az előző képernyőn az Új Partnerszervezet felvitele gombra kattintva kezdhetjük a felvitelt. (Ugyanez a logikai menete a saját adatok módosításánál az új elemek –végzettség, tapasztalat, stb - felvitelének is.) A mezőket értelemszerűen kell kitölteni, az adatokat a megfelelő helyére felvinni. A mezők kitöltése után a Felvitel gombra kell kattintani. Ha nem kívánjuk elmenteni a felvitelt, akkor kattintsunk a bal felső részen látható Mégsem gombra.

9 3. Üzenet küldése a Partnerszervezeteknek ill.Tanácsadóknak Ezen az oldalon elektronikus levélküldésre van lehetőség. A képernyő tájékoztató, magyarázó szövegrésszel kezdődik. Első lépésként a levél csatolmányát adjuk meg, (tallózás -> csatol gombok) majd az üzenet tárgyát és szövegét. A szöveget egyszerű formázásokkal is színesítheti a szövegszerkesztő programokból már ismert módon. Ezt követően írjuk be az üzenet szövegét

10 10 Beszúrhat linket is, ami egy weboldalra vagy annak egy részére mutat az alábbiak szerint: Jelölje ki a kívánt szövegrészt, kattintson az alábbi képen megjelölt gombra... 3. Üzenet küldése a Partnerszervezeteknek ill.Tanácsadóknak …majd a megjelenő szövegdobozba írja be a kívánt linket. Pl.: http://www.euhalo.hu

11 3. Üzenet küldése a Partnerszervezeteknek ill.Tanácsadóknak Következő lépésben válassza ki a címzetteket majd kattintson az elküld gombra. A levél elküldése a címzettek számától függően 1-2 percig is eltarthat. Ez idő alatt ne kattintson rá többször az elküld gombra és ne zárja be a böngészőt!!

12 3.1 Személyes levelezés Webmai alapú levelezésre a http://admin.services.hu oldal segítségével van lehetőség. Ez a menüpont erre az oldalra mutat. Bejelentkezés után a bal oldali menü webmail levelezés pontjában férhetünk hozzá privát leveleinkhez.

13 4. Egyéni tanácsadói lapok rögzítése Ebben a menüpontban rögzíthetjük fel a tanácsadói adatlapokat. Első lépésként válassza ki a szervezetet, majd töltse ki értelemszerűen az űrlapot, végül az elküld gombra kattintva rögzítheti a felvitt adatokat.

14 4.1 Egyéni tanácsadói lapok megtekintése Ebben a pontban lista szerűen felsorolva láthatja a már rögzített egyéni tanácsadói lapjait. A lapok tetején található továbbá a területi koordinátor minősítése.

15 5. Csoportos tanácsadói lapok rögzítése Ezen a képernyőn rögzíthetjük a tanácsadói adatlapokat egyszerre több szervezet szerepeltetésével. A szervezetek nevei mellett lévő négyzet kipipálásával jelöljük meg azokat, akik részt vettek a találkozón és adjuk meg a résztvevők neveit. A többi mezőt értelem szerűen töltsük ki majd a „Rögzít” gombbal véglegesíthetjük az adatokat.

16 5.1 Csoportos tanácsadói lapok megtekintése Ebben a pontban lista szerűen felsorolva láthatja a már rögzített csoportos tanácsadói lapokat. A lapok tetején található továbbá a területi koordinátor minősítése.

17 6. Fájlkezelés Ezen szolgáltatás segítségével minden felhasználó maximum 100Mb mennyiségű adatot helyezhet el az EU-Háló tárhelyén. Belépés a fájlfeltöltő rendszerbe a következő formában történik. Adja meg felhasználói nevét és jelszavát: Felhasználó: keresztnev.vezeteknev (a @euhalo.hu végződés nélkül) Jelszó: az EU-Háló oldalon használt jelszó

18 6. Fájlkezelés Belépés után egy egyszerű fájlkezelő felülettel találkozik, ahol a Felhasználó könyvtárának tartalmát a jobb oldali panelben láthatjuk. A jobb oldalon lévő könyvtárnévre kettőt kattintva tud belépni az aktuális könyvtárba, majd a fentebb lép egy könyvtárral ikonnal tud visszább lépni egy szintet. A fájl és könyvtárműveleteket a bal oldali dobozban lévő linkek segítségével végezheti.

19 6. Fájlkezelés A public_html könyvtárba feltöltött könyvtárak és fájlok tartalma publikus. A tanácsadói oldalakon a Fájlok menüpontban bárki láthatja/letöltheti ezeket, ellenben amit a public_html könyvtáron kívül helyez el azt csak Ön látja. Továbbá a public_html könyvtár tartalma linkelhető az alábbi módon: http://www.euhalo.hu/~keresztnev.csaladnev/feltoltott_fajl.doc Ezt a linket a levelezésnél is használhatja (A MEGADOTT LINK HASZNÁLATA ESETÉN NEM KELL FÁJLOKAT CSATOLNIA,ÍGY KÍMÉLHETI PARTNEREI POSTALÁDÁIT IS! Lásd 3. sz. diasor!!!)

20 7. Saját jelszó módosítása Belépési jelszó módosításához gépeljük be a régi jelszót az első, az új jelszót a második és harmadik sorba! A Módosít gombbal menthetjük el az új jelszót. FONTOS!!! A változást a fájlkezelő esetén 24 órán belül adminisztráljuk! A többi szolgáltatásnál azzonnal életbe lép a módosítás.


Letölteni ppt "Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center 2007. január 29."

Hasonló előadás


Google Hirdetések