Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram."— Előadás másolata:

1 support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram

2 Üdvözöljük az EBSCOhost Keresési előzmények oktatóprogramjában. Az oktatóprogramban bemutatjuk a Keresési előzmények/témafigyelők szolgáltatás lehetőségeit, beleértve a korábban végrehajtott keresés szerkesztését, keresés mentését és meglévő mentett keresés szerkesztését.

3 A jelenlegi keresési folyamat keresési előzményei a Keresés mező alatti Keresési előzmények hivatkozásra kattintva érhetők el. Innen kinyomtathatja a keresési előzményeket, lekérheti korábbi kereséseit, lekérheti témafigyelőit, valamint kereséseket és témafigyelőket menthet. A kereséseket kombinálhatja is, és hozzáadhatja a Keresés mezőhöz a futtatni kívánt keresések melletti jelölőnégyzeteket kijelölve, illetve az egyik Keresés AND/OR operátorral gombra kattintva.

4 A Műveletek alatt a Találatok megjelenítése hivatkozásra kattintva megtekintheti a keresési előzmények egyes sorainak találatait, a Részletek megjelenítése hivatkozásra kattintva pedig a keresések részleteit. A keresési előzmények egy sorának módosításához kattintson a Szerkesztés gombra.

5 Megjelenik a Keresés szerkesztése ablak. A Keresés mezőben módosítsa a keresőkifejezéseket vagy vegyen fel újakat, szükség szerint adjon hozzá vagy távolítson el szűkítőket és kiterjesztőket. Ha keresése a keresési előzmények egy másik keresését is tartalmazza, azt a Függő keresések megjelenítése hivatkozásra kattintva jelenítheti meg.

6 A függő keresések egy felugró ablakban jelennek meg. Kattintson a Mentés gombra, ha befejezte a keresés szerkesztését.

7 Kereséseit személyes Saját EBSCOhost-mappájába mentheti a keresés végrehajtása után a Keresések/témafigyelők mentése hivatkozásra kattintva. Csak adott keresések mentéséhez jelölje be a menteni kívánt keresések négyzeteit, majd kattintson a Keresések mentése hivatkozásra. Ha nincs bejelentkezve Saját EBSCOhost-mappájába, akkor a program megkéri a bejelentkezésre.

8 Töltse ki a mezőket, válassza ki az Állandó vagy Ideiglenes mentés keresési opciója előtt található választógombot, majd kattintson a Mentés gombra. A megadott keresési kritériumok a törlésig a személyre szabott Saját EBSCOhost-mappájában maradnak.

9 Kereséseit szerkesztheti azok Saját EBSCOhost-mappájába való mentése után is a Mentett keresés szerkesztése hivatkozásra kattintva.

10 Kattintson a szerkeszteni kívánt sor Szerkesztés linkjére, és hajtsa végre módosításait a Keresés szerkesztése ablakban.

11 Mentett keresése szerkesztése után a Folytatás gombra kattintva térhet vissza Saját EBSCOhost-mappájába.

12 A teljes online Súgórendszer megtekintéséhez kattintson bármikor a Súgó hivatkozásra.

13 Bővebb információért keresse fel az EBSCO támogatási oldalát az alábbi címen: http://support.ebsco.com


Letölteni ppt "Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram."

Hasonló előadás


Google Hirdetések