Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Danyi Gyula Informatikai fejlesztések fontossága az iskolákban - különös tekintettel a tanári szemléltetés (oktatástechnológia) problémáira Budapesti Műszaki.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Danyi Gyula Informatikai fejlesztések fontossága az iskolákban - különös tekintettel a tanári szemléltetés (oktatástechnológia) problémáira Budapesti Műszaki."— Előadás másolata:

1 Danyi Gyula Informatikai fejlesztések fontossága az iskolákban - különös tekintettel a tanári szemléltetés (oktatástechnológia) problémáira Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2 Témapontok Bevezetés, Téma fontossága, aktualitása, témához fűződő viszonyom Az oktatási folyamatokat kedvezően befolyásoló technológiák Az Oktatástechnológia rendszere

3 Pedagógusok egy része HASZNÁLJA AZ INFORMATIKÁT

4 Pedagógusok egy része Ódzkodik Idegenkedik Nem használja „Szükséges rossz” Kommunikációja HASZNÁLJA AZ INFORMATIKÁT!!!

5 Pedagógusok szemléletváltása Ódzkodik Idegenkedik Nem használja „Szükséges rossz”

6 Pedagógusok szemléletváltása  MOTIVÁCIÓ  EREDMÉNYESSÉG  ÉRDEKLŐDÉS FENNTARTÁS

7 Pedagógusok szemléletváltása  MOTIVÁCIÓ  EREDMÉNYESSÉG  ÉRDEKLŐDÉS FENNTARTÁS

8 Oktatástechnológia Dokumentum- szerűség Manipulálhatóság Sokszorosíthatóság

9 Oktatástechnológia Dokumentum- szerűség Manipulál- hatóság Sokszorosít- hatóság Didaktika Szakmód- szertan

10 Vizsgálat HIPOTÉZIS KontrollKísérleti

11 Vizsgálat HIPOTÉZIS KontrollKísérleti Kontextus Feladatok Tanári koncepció Motiváció ÉRTÉKELÉS

12 Vizsgálat HIPOTÉZIS KontrollKísérleti Ha az audiovizuális eszközöket és anyagokat komplex módon tervezzük és használjuk fel a tanítási-tanulási folyamatban, akkor az oktatási folyamat hatékonysága jelentősen növelhető.

13 Vizsgálat HIPOTÉZIS KontrollKísérleti Ha az audiovizuális eszközöket és anyagokat komplex módon tervezzük és használjuk fel a tanítási-tanulási folyamatban, akkor az oktatási folyamat hatékonysága jelentősen növelhető.

14 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!


Letölteni ppt "Danyi Gyula Informatikai fejlesztések fontossága az iskolákban - különös tekintettel a tanári szemléltetés (oktatástechnológia) problémáira Budapesti Műszaki."

Hasonló előadás


Google Hirdetések