Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Környei László elnök HunDidac Szövetség EGER 2011. október 11.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Környei László elnök HunDidac Szövetség EGER 2011. október 11."— Előadás másolata:

1 Környei László elnök HunDidac Szövetség EGER 2011. október 11.

2  Három nagy kutatás (OECD 1999-2001,) megállapította, hogy világszerte nem az infrastruktúra megléte vagy hiánya, hanem a tanárok szerepvállalása vagy ellenállása határozza meg az oktatási módszertani újítások elterjedését  A pedagógus szerepe a legfontosabb: az oktatási informatikai reformok sikere a tanárok felkészültségén és motiváltságán múlik Magyar Bálint 2004.

3 A számítógéphasználat lehetősége képessége és motivációja

4

5

6

7 Nem tanultaElfelejtetteRosszul válaszoltJól válaszolt 56,4%16,414,512,7 Kiss Gábor 2009. Gépészmérnök hallgatók vizsgálata a Budapesti Műszaki Főiskolán A vizsgálat alábbi eredményei, a NAT szerint kötelező informatikai kompetenciák, 8. osztályos szintjéig elsajátítandó ismeretek szintjét mutatják A felsőoktatásnak tudomásul kellene venni, hogy jelenleg még a közoktatás számottevő hányadában egyáltalán nem, többségében nem NAT szerinti informatikaoktatás történik!

8  Maximalista NAT és kerettantervek  Eldöntetlen szakmai vita a felhasználó orientáltságról  Gyakorlatilag ahány iskola annyi féle gyakorlat  Taneszközök, tankönyvek orientálatlansága  Tanári képesítési követelmények igen hiányos teljesítése

9 Education at a Glance 2010.

10

11

12 PISA 2009. Digitális szövegértés

13

14  Minden tanuló úgy lépjen ki a közoktatás rendszeréből, hogy tud „tíz ujjal” billentyűzetet használni.  Pedagógus diplomát csak az kaphasson aki az iskolákban lévő IKT eszközöket készségszinten képes használni.  A tanítási órák egyre nagyobb arányát IKT eszközök támogatásával szervezzék.  Minden iskola adminisztrációja számítógépen történjen.

15 Környei László elnök HunDidac Szövetség


Letölteni ppt "Környei László elnök HunDidac Szövetség EGER 2011. október 11."

Hasonló előadás


Google Hirdetések