Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Radnóti Miklós Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája 8044 Kincsesbánya Iskola u. 1. „Jó gyakorlat” Év végi felmérő feladatlap kémia tantárgyból.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Radnóti Miklós Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája 8044 Kincsesbánya Iskola u. 1. „Jó gyakorlat” Év végi felmérő feladatlap kémia tantárgyból."— Előadás másolata:

1 Radnóti Miklós Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája 8044 Kincsesbánya Iskola u. 1. „Jó gyakorlat” Év végi felmérő feladatlap kémia tantárgyból 8. osztályban Készítő: Horváth István Attiláné Elérhetőség: R. M. Á. I. Kazinczy Ferenc Tagiskolája kazyf@freemail.hu

2  A természettudományok iránti érdeklődés felkeltése  A természettudományos kompetenciák szummatív felmérése  A mindennapi életben is fontos ismeretek számonkérése  A nyolcadikos diákok tanulás iránti motivációjának fenntartása  A középiskolába való átmenet könnyítése A jó gyakorlat célja

3  A mérőlapban különböző feladattípusokkal mérhetjük az elsajátítás szintjeit:  Ráismerés, megnevezés: pl. kísérlet felismerése rajz alapján  Alkalmazás adott szabály segítségével: pl. savak hígítása  Maximálisan begyakorolt alkalmazás: pl. balesetvédelmi szabályok  Szabály alkalmazása a megismerő tevékenységek folyamatában: pl. indikátorok  A zárt kérdések közül a rendszerező és a kiegészítéses feladatok kaptak hangsúlyt  A nyílt végű feladatokban a diákok szaknyelvi kifejezőképessége is vizsgálható  A feladatlap alkalmas a tanulók olvasás- szövegértésének fejlesztésére, megfigyelésére is A feladatlap jellemzői I.

4 A feladatlap jellemzői II.  A NAT követelményére épül  Bármely tankönyvcsalád esetén használható  A megoldókulcsban ügyeltem az egyértelműségre, könnyen javíthatóságra  A feladatsor „ridegségét” oldja, hogy a tanulók leírhatják a kedvenc kísérletüket  A nyolcadik évfolyamot a 2. félévben is a hatékony munka felé irányítja  Év végi írásbeli vizsga : két témazáró jegyet ér

5  Az ammónia és sósav-szökőkút kísérletek a diákok kedvencei közé tartozik  A két feladatban a kísérletek összehasonlítását várjuk a tanulóktól  A 6. feladatban önállóan kell reprodukálni a kísérlet vázlatát Ízelítő a feladatlapból I.

6 Ízelítő a feladatlapból II.  A diákok másik kedvelt kísérlete a magnézium égése  Az egyszerű ábrák segítik a kísérlet felelevenítését  Az oldatok kémhatásának meghatározására is rákérdezhetünk

7 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Fontosnak tartom a természettudományok népszerűsítését: pl. „kísérletbarlang” szervezésével.


Letölteni ppt "Radnóti Miklós Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája 8044 Kincsesbánya Iskola u. 1. „Jó gyakorlat” Év végi felmérő feladatlap kémia tantárgyból."

Hasonló előadás


Google Hirdetések