Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

E-learning alapú távoktatásos képzés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "E-learning alapú távoktatásos képzés"— Előadás másolata:

1 E-learning alapú távoktatásos képzés
Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék

2 E-learning: a tanulás új útja
Hagyományos képzés E-learning az oktatás régi modellje az oktatás új modellje

3 Hagyományos oktatás E-learning képzés A tanításra koncentrál.
A tanulást segíti. Adott időközönként konzultációkra kell járni. Nem kell konzultációkra járni. Az előadó nem tud minden hallga- tónak egyénenként segítséget adni. A hallgatók személyre szabott segítséget kapnak tutortól. Mindenki a saját ritmusában halad. A siker azon múlik, hogy ki mennyit foglalkozik a tananyaggal. Azok sikeresek, akik az előadó által diktált ritmusban képesek tanulni. Az önellenőrző feladatok eredményes megoldásával fel lehet készülni a vizsgára. A vizsgán gyakran szerepe van a szerencsének is.

4 Mi kell a képzésben való sikeres részvételhez?
idő a tanulásra szorgalom számítógép az elektronikus tanulási útmutatók használatához Internet kapcsolat a tanárokkal (tutorokkal), csoporttársakkal való kapcsolattartáshoz nem feltétlenül szükséges otthoni Internet-elérés havi 1-2 óra internetezés elegendő

5 Milyen segítséget kapnak a hallgatók?
A papír alapú tananyagok mellé komplex tanulási segédletet adunk. (A segédlet internetes keretrendszerben érhető el, Internet nélkül is használható.) A segédlet tartalma: A tananyag leckékre, modulokra osztása Miért fontosak a komplex tanulási segédlet egyes elemei? Szakra szabott tananyagok. A modulzáró feladatok megoldásának eredményét a tutor is látja. A leckevégi feladatok többször is kitölthetők. Tanulási útmutató Követelményrendszer Interaktív önellenőrző feladatok (a leckék és a modulok végén)

6 Milyen segítséget kapnak a hallgatók?
Tananyagok, tanulási segédletek fajtái teljes tananyag jegyzet + tanulási útmutató jegyzet + tanulási útmutató + segédanyag

7 Milyen segítséget kapnak a hallgatók?
A hallgatók munkáját minden tantárgyból tutorok segítik. A hallgató-tutor kapcsolat döntően az Internetes kommunikációra épül. A tutor követi a hallgatók előrehaladását, tanácsokat ad, segítséget nyújt, válaszol a hallgatók kérdéseire. A tutor az Internetes rendszerben megoldott modulzáró feladatok eredményét látja a saját coedus felületén. A hallgatók az e-learning keretrendszert felhasználva egymás között is kommunikálhatnak az Interneten keresztül. Minden tárgynak külön fóruma van.

8 A vizsgák legfontosabb jellemzői
A vizsgák ellenőrzött körülmények között, számítógépes környezetben folynak. A hallgatók (tantárgytól függően) zárt és nyílt végű feladatokat oldanak meg. A vizsgafeladatok pontosan megfelelnek a hallgatókkal előre közölt követelményeknek. A vizsga eredményéről azonnal visszajelzést ad a rendszer.

9 Az e-learningben való sikeres részvétel érdekében javasoljuk, hogy
a munkát a Proszeminárium tárgy feldolgozásával kezdje, a tananyaggal adott ütemterv szerint, folyamatosan foglalkozzon, figyeljen a leckék elején megfogalmazott követelményekre és a tanulási útmutatóra, az írott tananyagot ezek figyelembevételével dolgozza fel, oldja meg (szükség esetén többször is) a leckevégi önellenőrző feladatokat, a vizsgán ezekhez hasonló feladatokat fog kapni.

10 Az e-learningben való sikeres részvétel érdekében javasoljuk, hogy
a modulzáró feladatsorokat az internetes kurzusokon keresztül dolgozza ki, mert a tutor csak ezek eredményének ismeretében tud tanácsot adni a továbbhaladáshoz. probléma esetén kérjen segítséget a tutortól, (de a hatékony munka érdekében a tutorhoz csak a tantárgyához kapcsolódó szakmai kérdésekkel forduljon!) figyelje a fórumon folyó kommunikációt, ahol a hallgatók megoszthatják egymással tapasztalataikat, sikereiket.

11 Az e-learning keretrendszer (Coedu) használata
Elérhetőség: felhasználó-név jelszó Felhasználó-név: e-Neptunkód Jelszó: születési adatok utolsó hat számjegye (pl )

12 A Felnőttképzési Központ honlapja: http://fk.sze.hu
A tananyagok és a segédprogramok innen letölthetők.

13 A Felnőttképzési Központ honlapja: http://fk.sze.hu
A tananyagok és a segédprogramok innen letölthetők.

14 Az egyetem egyik előadóterme
a hagyományos távoktatásos hallgatók konzultációs napján: az e-learninges hallgatók konzultációs napján:

15 Hallgatók vizsga közben
hagyományos vizsgán: e-learning vizsgán:

16 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Sikeres tanulmányokat kívánunk!


Letölteni ppt "E-learning alapú távoktatásos képzés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések