Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye 2011.11.13. Smolcz Frigyes.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye 2011.11.13. Smolcz Frigyes."— Előadás másolata:

1 Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye 2011.11.13. Smolcz Frigyes

2 Linkek http://sdt.sulinet.huhttp://www.gtportal.eu A Sulinet Digitális Tudásbázis (rövidítve: SDT ) a magyar oktatási rendszer szereplői számára ingyenesen használható tartalomkezelő keretrendszer (LCMS - learning content management system), melynek célja a benne levő nagy mennyiségű, közoktatási- és szakképzési tananyag tartalom tárolása, kezelése és publikációja a felhasználók felé. Az itt található elektronikus tananyag és a letölthető segédanyagok egy része a közismereti informatika érettségire való felkészülést/felkészítést hivatott segíteni. Többségi iskolák alsó tagozatán is használható.

3 http://www.ementor.hu/http://www.gyakorolj.hu/ Hatékony támogatás a kompetenciaméréseken, felvételiken való részvételhez, matematika tanulásához. Szórakoztató tanulás. Tanárok számára módszertani segítség, plusz tananyagok. Oktatáshoz használható ötletek, gyakorlóprogramok évfolyamonként és tantárgyanként. Tanmenetek, játékok kicsiknek, mese, video.

4 http://ebookz.hu/http://www.itszp.hu/ • Photoshop, grafika • Weblap készítés • CAD • Inventor • Videó szerkesztés • Office • 3D grafika • Matematika A portál létrehozásának a célja az volt, hogy támogassa a szakképzésben résztvevő iskolákat a tantárgystruktúra megalkotásában és a képzés színvonalas megtartásában.

5 http://etanarikar.hu/http://www.lynda.com/ Regisztráció után nagyon sok oktatási segédlethez (e- tananyaghoz) férhetünk hozzá a Segédanyagok menüpont alatt tantárgyanként csoportosítva, iskolatípus és évfolyam szerint felsorolva. A Szertár menüpontban hasonlókat találunk. Online oktatóanyagok minden témában. Sokféle keresési lehetőséggel.

6 http://www.mozaweb.hu/www.howstuffworks.com A Web tankönyvek elsődleges célja, hogy érdekesebbé és könnyebbé tegyék az otthoni tanulást. A nyomtatott kiadványok szöveges és képi tartalmán túl számos, érdekes interaktív extra tartalom található bennük. A tananyag elmélyítésében tematikus eszközök és játékok is segítséget nyújtanak. interaktív extra tartalom eszközök játékok HowStuffWorks "Ismerje meg, hogyan működik minden!„

7 http://www.tanarblog.hu/ ikt-akademia http://pcmegoldasok.hu/ A Microsoft IKT Akadémia segít jártasságot szerezni az internet, az informatika iskolai alkalmazásában. Videó bemutatókkal, könnyen adaptálható ötletekkel segít mindenkinek igazi profivá válni! Használd ki számítógéped lehetőségeit! Eredményes megoldások számítógéped kihasználásá- hoz.

8 http://www.microsoft.com/about/corporatecitizen ship/citizenship/giving/programs/up/digitalliteracy /hun/Curriculum.mspx Ez a digitális írástudási tananyag weblapja. A digitális írástudási tananyaggal megismerhetők és elsajátíthatók a számítógéphez kapcsolódó alapfogalmak és készségek. Akik ezek birtokában vannak, használni tudják a számítógépet a hétköznapi életben arra, hogy új társas és gazdasági lehetőségeket alakítsanak ki maguk, családjuk és közösségeik számára. Ez a tananyag egyaránt szól a kezdőknek és azoknak, akiknek már van némi tapasztalatuk: segítséget nyújt a számítógépek alapjainak megértésében. A digitális írástudási tananyag azokat az alaptudnivalókat tartalmazza, amelyek birtokában magabiztosan elkezdhető a számítógép-használat, az internetezéstől az e-mail használaton keresztül az önéletrajz megírásáig.

9 V É G E ! Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye 2011.11.13. Smolcz Frigyes."

Hasonló előadás


Google Hirdetések