Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye"— Előadás másolata:

1 Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Smolcz Frigyes

2 Linkek http://sdt.sulinet.hu http://www.gtportal.eu
A Sulinet Digitális Tudásbázis (rövidítve: SDT) a magyar oktatási rendszer szereplői számára ingyenesen használható tartalomkezelő keretrendszer (LCMS - learning content management system), melynek célja a benne levő nagy mennyiségű, közoktatási- és szakképzési tananyag tartalom tárolása, kezelése és publikációja a felhasználók felé. Az itt található elektronikus tananyag és a letölthető segédanyagok egy része a közismereti informatika érettségire való felkészülést/felkészítést hivatott segíteni. Többségi iskolák alsó tagozatán is használható. 

3 Hatékony támogatás a kompetenciaméréseken, felvételiken való részvételhez, matematika tanulásához. Szórakoztató tanulás. Tanárok számára módszertani segítség, plusz tananyagok. Oktatáshoz használható ötletek, gyakorlóprogramok évfolyamonként és tantárgyanként. Tanmenetek, játékok kicsiknek, mese, video.

4 Photoshop, grafika Weblap készítés CAD Inventor Videó szerkesztés Office 3D grafika Matematika A portál létrehozásának a célja az volt, hogy támogassa a szakképzésben résztvevő iskolákat a tantárgystruktúra megalkotásában és a képzés színvonalas megtartásában.

5 Online oktatóanyagok minden témában. Sokféle keresési lehetőséggel.
Regisztráció után nagyon sok oktatási segédlethez (e-tananyaghoz) férhetünk hozzá a Segédanyagok menüpont alatt tantárgyanként csoportosítva, iskolatípus és évfolyam szerint felsorolva. A Szertár menüpontban hasonlókat találunk. Online oktatóanyagok minden témában. Sokféle keresési lehetőséggel.

6 http://www.mozaweb.hu/ www.howstuffworks.com
A Web tankönyvek elsődleges célja, hogy érdekesebbé és könnyebbé tegyék az otthoni tanulást. A nyomtatott kiadványok szöveges és képi tartalmán túl számos, érdekes interaktív extra tartalom található bennük. A tananyag elmélyítésében tematikus eszközök és játékok is segítséget nyújtanak. HowStuffWorks "Ismerje meg, hogyan működik minden!„

7 A Microsoft IKT Akadémia segít jártasságot szerezni az internet, az informatika iskolai alkalmazásában. Videó bemutatókkal, könnyen adaptálható ötletekkel segít mindenkinek igazi profivá válni! Használd ki számítógéped lehetőségeit! Eredményes megoldások számítógéped kihasználásá-hoz.

8 Ez a digitális írástudási tananyag weblapja. A digitális írástudási tananyaggal megismerhetők és elsajátíthatók a számítógéphez kapcsolódó alapfogalmak és készségek. Akik ezek birtokában vannak, használni tudják a számítógépet a hétköznapi életben arra, hogy új társas és gazdasági lehetőségeket alakítsanak ki maguk, családjuk és közösségeik számára. Ez a tananyag egyaránt szól a kezdőknek és azoknak, akiknek már van némi tapasztalatuk: segítséget nyújt a számítógépek alapjainak megértésében. A digitális írástudási tananyag azokat az alaptudnivalókat tartalmazza, amelyek birtokában magabiztosan elkezdhető a számítógép-használat, az internetezéstől az használaton keresztül az önéletrajz megírásáig.

9 V É G E ! Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye"

Hasonló előadás


Google Hirdetések