Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Témakör: Az elhízás veszélyei Az elhízás veszélyeiCím: Iskolám tanulóinak táplálkozási szokásai „ Egyél, hogy élj, de ne azért élj hogy egyél” (Ceaciliws.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Témakör: Az elhízás veszélyei Az elhízás veszélyeiCím: Iskolám tanulóinak táplálkozási szokásai „ Egyél, hogy élj, de ne azért élj hogy egyél” (Ceaciliws."— Előadás másolata:

1 Témakör: Az elhízás veszélyei Az elhízás veszélyeiCím: Iskolám tanulóinak táplálkozási szokásai „ Egyél, hogy élj, de ne azért élj hogy egyél” (Ceaciliws Balbus) Jelige: Dodó 252

2 Az elhízás társadalomlélektani vonatkozásai Korunk leggyakoribb problémája a táplálkozás és testsúly kérdése. Korunk leggyakoribb problémája a táplálkozás és testsúly kérdése.

3 Túlsúlyosak lettünk!

4 Elhízás kialakulása  Geneteikai tényezők  Pszichológiai tényezők  Környezeti tényezők  Zsírsejtek száma,mérete, telítettsége  Helytelen táplálkozás  Mozgásszegény életmód

5

6 Elhízás okozta problémák  Izületi és gerincbántalmak  Légzési nehézség  Cukorbetegség  Szív és érrendszeri megbetegedések MagasvérnyomásbetegségMagasvérnyomásbetegség SzívinfarctusSzívinfarctus  Rákbetegségek: Vastag és végbélrákVastag és végbélrák ProsztatarákProsztatarák MellrákMellrák

7 Fogyókúrák rejtett (pszichés) vonzatai Anorexia nervousa Bulémia

8 Kutatásom célja: Az iskolámban tanuló diákok táplálkozási szokásainak feltérképezése. Az iskolámban tanuló diákok táplálkozási szokásainak feltérképezése.. ? ? ? ? ? ?

9 Kutatási módszer: Kérdőív:  többnyire zárt kérdéssort tartalmazott  anonim,

10 A kutatásban résztvevők nemek szerinti megoszlása A vizsgálatban résztvevő tanulók száma: 405 fő. 65 fő 340 fő

11 A tanulók korszerinti megoszlása 108 fő 145 fő 152 fő n=(405 )

12 A leggyakrabban fogyasztott ételek rangsora 2. Könnyen emészthető 1. Magyaros ételek 5. Egyéb 4. Édességek 3. Gyorséttermi ételek

13 Étkezés gyakorisága 184 fő 134 fő 62 fő 25 fő n=(405)

14 Főtt étel fogyasztásának gyakorisága Naponta 1x eszik főtt ételt251 fő Naponta 2x eszik főtt ételt142 fő Naponta 3x eszik főtt ételt4 fő Nem eszik főtt ételt8 fő n=(405)

15 A testtömegük megítélése a tanulók szerint A testtömegük megítélése a tanulók szerint n=(405)

16 T

17 A változtatás dilemmája 182 192 31 n=(405 fő)

18 Összegzés

19 A patak és a szikla összecsapásakor a patak kerül ki győztesen, nem az ereje, hanem a kitartása miatt!


Letölteni ppt "Témakör: Az elhízás veszélyei Az elhízás veszélyeiCím: Iskolám tanulóinak táplálkozási szokásai „ Egyél, hogy élj, de ne azért élj hogy egyél” (Ceaciliws."

Hasonló előadás


Google Hirdetések