Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyermekkori sajátosságok Táplálkozási szokások kialakítása: ízlés, étkezési ritmus, kultúra, higiénés rendszabályok Serdülkor felé haladva Fokozatosan.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyermekkori sajátosságok Táplálkozási szokások kialakítása: ízlés, étkezési ritmus, kultúra, higiénés rendszabályok Serdülkor felé haladva Fokozatosan."— Előadás másolata:

1 Gyermekkori sajátosságok Táplálkozási szokások kialakítása: ízlés, étkezési ritmus, kultúra, higiénés rendszabályok Serdülkor felé haladva Fokozatosan nő a vitamin és ásványi anyag szükséglet Evészavarok kialakulásának veszélye (kiszáradásra hajlamosak)

2 Szervezetünknek energiára van szüksége. Nem mindegy, hogy mit tankolunk!

3

4 Élelmiszerek csoportosítása Melyik csoport hiányzik a képről?

5 Néhány élelmiszer víztartalma (%): Fejes saláta 96Tojás75 Zeller96 Sült krumpli, főtt rizs 70 Káposzta93 Roston sült csirke 65 Görögdinnye92Fagylalt60 Brokkoli91Sajt42 Tej88Kenyér37 Narancs87Cukor1 Burgonya (főtt) 77Olaj0

6

7

8

9

10 Az ételek-italok legfontosabb összetevői Víz Energia (Zsírok, szénhidrátok) Építőanyagok (Fehérjék, ásványi anyagok) Szabályozó anyagok (Vitaminok, ásványi anyagok)

11 A táplálkozás szervrendszere

12

13 Az egészség dinamikája Egészséges környezet Egészséges életmód Kockázatok vállalása Egészségtelen életmód EgészségBetegség


Letölteni ppt "Gyermekkori sajátosságok Táplálkozási szokások kialakítása: ízlés, étkezési ritmus, kultúra, higiénés rendszabályok Serdülkor felé haladva Fokozatosan."

Hasonló előadás


Google Hirdetések