Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2006. január 6. Telefonos feladat Bandi hétfőn, kedden és szerdán mindig igazat mond, a hét többi napján mindig hazudik. Matyi csütörtökön, pénteken.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2006. január 6. Telefonos feladat Bandi hétfőn, kedden és szerdán mindig igazat mond, a hét többi napján mindig hazudik. Matyi csütörtökön, pénteken."— Előadás másolata:

1

2 2006. január 6.

3 Telefonos feladat Bandi hétfőn, kedden és szerdán mindig igazat mond, a hét többi napján mindig hazudik. Matyi csütörtökön, pénteken és szombaton mond igazat és a hét többi napján hazudik. Egy napon mindketten azt mondták: „Holnap hazudni fogok.” Milyen nap volt ekkor?

4 1. feladat Két egyenes körkúp úgy helyezkedik el, hogy alapköreik párhu- zamosak, és mindegyik csúcsa a másik alapkö- rének középpontjába esik egymástól m tá- volságra. Mekkora a kúpok közös részének a térfogata, ha alapköreik sugara R és r ?

5

6 A közös rész V térfogata:

7

8

9 2. feladat Egy n oldalú konvex sokszög alapú egyenes hasáb testátlóinak a száma, lapátlóinak száma, valamint a csúcsok száma valamilyen sorrendben egy számtani sorozat egymást követő tagjai. Hány oldalú a sokszög?

10

11 Csúcsok száma: 2n Lapátlók száma: Testátlók száma:

12 vagy

13 3. feladat Egy kocka minden sarkát levágtuk egy, a kérdéses csúcsba futó élek ezen csúcshoz közelebbi harmadoló pontján átmenő síkkal. Az így visszamaradt test felszíne hány %-a az eredeti kocka felszínének ?

14

15

16

17

18 Melyik az aznégyjegyű szám, amelyre Házi feladat


Letölteni ppt "2006. január 6. Telefonos feladat Bandi hétfőn, kedden és szerdán mindig igazat mond, a hét többi napján mindig hazudik. Matyi csütörtökön, pénteken."

Hasonló előadás


Google Hirdetések