Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2005. november 11. Telefonos feladat Egy háromszög mindhárom oldalának mér- téke cm-ben mérve prímszám. A háromszög kerülete 220 cm. Mekkorák a háromszög.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2005. november 11. Telefonos feladat Egy háromszög mindhárom oldalának mér- téke cm-ben mérve prímszám. A háromszög kerülete 220 cm. Mekkorák a háromszög."— Előadás másolata:

1

2 2005. november 11.

3 Telefonos feladat Egy háromszög mindhárom oldalának mér- téke cm-ben mérve prímszám. A háromszög kerülete 220 cm. Mekkorák a háromszög oldalai?

4 1. feladat Egy téglalap oldalai 6 cm és 8 cm. A téglalap egyik átlója két egybevágó derékszögű három- szögre bontja a téglalapot. Számítsa ki e két há- romszög beírható körei középpontjainak a távol- ságát!

5

6 2. feladat Egy mecset tetőszerkezetének keresztmetszetét látjuk az ábrán. Az ABCD téglalap AD oldala 7 m, AB oldala 14 m- nél nagyobb. A tetőszerkezetet úgy tervezték, hogy az AD és CD oldalt, valamint az AB átmérőjű félkört kívülről érintő kör sugara egyenlő a félkört belülről és a CD oldalt kívülről érintő legnagyobb kör sugarával. Mekkora e sárga körök sugara?

7

8 3. feladat Egy 120 o -os körcikk alakú telekre négyzet alapterületű házat szeretnénk építeni; a négyzet egy-egy csúcsa egy- egy sugárra, két csúcsa pedig a körívre illeszkedik. Egy helyi szabvány szerint a telekre csak olyan ház építhető, melynek alapterülete nem haladja meg a telek területének 50%-át. Megépíthetjük-e a házat?

9

10

11 4. feladat Az ABCD húrnégyszög átlói az M pontban merőlegesen metszik egymást. M-ből a BC és CD oldalakra állított merőlegesek talppontjai P és Q. Igazolja, hogy a PQ egyenes párhuzamos a négyszög köré írt körének C-beli érintőjével !

12

13 5. feladat (házi feladat) A zsámbéki XIII. sz.-i premontrei templom romjá- nak egyik tetőze- te olyan négyzet alapú egyenes gúla, melynek ol- daléle az alap- lappal 72 o -os szö- get zár be. Mekkora az ol- dallap és az alaplap hajlás- szöge?


Letölteni ppt "2005. november 11. Telefonos feladat Egy háromszög mindhárom oldalának mér- téke cm-ben mérve prímszám. A háromszög kerülete 220 cm. Mekkorák a háromszög."

Hasonló előadás


Google Hirdetések