Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2005. október 7. 1. feladat Napfogyatkozáskor a Hold- és a Napkorong látszólagos mérete megegyezik. A Föld valamely pontjából a napfogyatkozás maximumánál.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2005. október 7. 1. feladat Napfogyatkozáskor a Hold- és a Napkorong látszólagos mérete megegyezik. A Föld valamely pontjából a napfogyatkozás maximumánál."— Előadás másolata:

1

2 2005. október 7.

3

4 1. feladat Napfogyatkozáskor a Hold- és a Napkorong látszólagos mérete megegyezik. A Föld valamely pontjából a napfogyatkozás maximumánál a Holdkorong kerülete illeszkedett a Napkorong középpontjára. Hány százalékos volt e helyen a napfogyatkozás?

5

6 2. feladat Mekkora a legnagyobb szöge annak a három- szögnek, melynek a, b, c oldalaira

7

8 3. feladat függvény grafikonja az x tengelyt az A és B pontokban metszi. Az AB szakaszra illesztett négyzet szemközti oldala érinti a parabolát. Mekkora e négyzet területe? Az

9

10 4. feladat Egy kocka élei cm-ben mérve egész számok. A kockát lilára festettük, majd lapjaival párhuzamos síkok mentén 1 cm élű kiskockákra vágtuk szét. Ez után azt tapasztaltuk, hogy a 3, illetve 2 lila lappal rendelkező kis kockák számának összege 40-nel kevesebb, mint az 1 lila lappal rendelkező kis kockák száma. Hány olyan kis kockánk lett, melynek egyetlen lapja sem lila?

11 3 lapja lila: 8 2 lapja lila: 1 lapja lila:

12 5. feladat Legyen k egy valós szám. Ábrázolja az függvényt, ahol m az alábbi egyenlet megoldásainak a száma!

13 ha0 db megoldás ha 2 db megoldás ha 4 db megoldás ha 3 db megoldás ha 2 db megoldás

14 ha0 db megoldás ha 2 db megoldás ha 4 db megoldás ha 3 db megoldás ha 2 db megoldás


Letölteni ppt "2005. október 7. 1. feladat Napfogyatkozáskor a Hold- és a Napkorong látszólagos mérete megegyezik. A Föld valamely pontjából a napfogyatkozás maximumánál."

Hasonló előadás


Google Hirdetések