Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Telefonos feladat Az országos szaloncukor-evő verseny győztese által a versenyen elfogyasztott szaloncukrok száma egyenlő e szám számjegyei ösz- szegének.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Telefonos feladat Az országos szaloncukor-evő verseny győztese által a versenyen elfogyasztott szaloncukrok száma egyenlő e szám számjegyei ösz- szegének."— Előadás másolata:

1 Telefonos feladat Az országos szaloncukor-evő verseny győztese által a versenyen elfogyasztott szaloncukrok száma egyenlő e szám számjegyei ösz- szegének 11-szeresével. Hány db. szaloncukorral nyert a győztes?

2 1. feladat (házi feladat) Jancsika kapott karácsonyra egy „Kelj fel Jancsi”-t. Ez egy egyenes körkúp, melynek alapköréhez il- lesztettek egy félgömböt. Hogy ez minél stabilabb le- gyen, elhelyeztek benne egy olyan tömör gömböt, mely érinti a félgömböt és a kúppalás- tot is. Mekkora e gömb sugara, ha a kúp alkotója 18 cm, nyílás- szöge 60 o ?

3

4 A háromszög Torricelli- (izogonális) pontja A háromszög Torricelli- (izogonális) pontja az a belső P pont, melyből a háromszög mindhárom oldala 120 o -os szögben látszik (feltéve, hogy a háromszögnek minden szöge kisebb 120 o - nál).

5 Először megmutatjuk, hogy a szabályos há- romszög bármely belső P pontjából az olda- lakra állított merőleges szakaszok összege ál- landó, azaz független a P pont választásától.

6

7 Milyen számjegye- ket írjunk az egyes négyszögekbe, hogy helyes szorzást kap- junk?

8 Minden Kedves Repeta-nézőnek szeretetben gazdag, békés Karácsonyt és nagyon boldog új esztendőt kívánunk !


Letölteni ppt "Telefonos feladat Az országos szaloncukor-evő verseny győztese által a versenyen elfogyasztott szaloncukrok száma egyenlő e szám számjegyei ösz- szegének."

Hasonló előadás


Google Hirdetések