Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A feladatokat az április 28-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A feladatokat az április 28-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani"— Előadás másolata:

1 A feladatokat az április 28-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
3. Házi feladatsor A feladatokat az április 28-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani

2 1. feladat Egy kétjegyű szám számjegyei közé beírtunk egy számjegyet. Az így kapott háromjegyű szám és az eredeti kétjegyű szám számtani közepe az eredeti kétjegyű szám „fordítottja”. Mi volt az eredeti kétjegyű szám?

3 2. feladat Az ábrán a budapesti Parlamentet díszítő ablakrózsák egyike látható. (A belső, egyenlő sugarú körök érintik egymást; az érintési pontok közötti íveket kivágták.) Mekkora a kis köröket befoglaló nagyobb kör su-gara, ha a kis körök suga-ra 60 cm?

4 3. feladat Egy mezőgazdasági földterület vázlatos rajza látható az ábrán. Az A terület nagysága 900 m2, a C terület nagysága 6400 m2. Mekkora a nagysága a B és a D területeknek?

5 4. feladat A 4 m oldalú ABC szabályos háromszög alakú vasútmodell-pálya A csúcsából egy-szerre indul B irányában két kis vonat. Az egyik sebessége a másik sebességének két-szerese. Mekkora közöttük a legkisebb távolság az első körben, amikor a gyorsabbik vonat a BC pálya-szakaszon halad ?


Letölteni ppt "A feladatokat az április 28-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani"

Hasonló előadás


Google Hirdetések