Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2006. április 21. Melyik az aznégyjegyű szám, melyre Telefonos feladat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2006. április 21. Melyik az aznégyjegyű szám, melyre Telefonos feladat."— Előadás másolata:

1

2 2006. április 21.

3 Melyik az aznégyjegyű szám, melyre Telefonos feladat

4 1. feladat Egy kétjegyű szám számjegyei közé beírtunk egy számjegyet. Az így kapott háromjegyű szám és az eredeti kétjegyű szám számtani közepe az eredeti kétjegyű szám „fordítottja”. Mi volt az eredeti kétjegyű szám?

5 2. feladat Az ábrán a budapesti Parlamentet díszítő ablakrózsák egyike látható. (A belső, egyenlő sugarú körök érintik egymást; az érintési pontok közötti íveket kivágták.) a) Mekkora a kis kö- röket befoglaló nagyobb kör sugara, ha a kis körök sugara 60 cm? b) Mekkora az ablak területe?

6 a)

7 b)

8 3. feladat Egy mezőgazdasági földterület vázlatos rajza látható az ábrán. Az A terület nagysága 900 m 2, a C terület nagysága 6400 m 2. Mekkora a nagysága a B és a D területeknek?

9

10

11 4. feladat A 4 m oldalú ABC szabályos háromszög alakú vasútmodell-pálya A csúcsából egy- szerre indul B irányában két kis vonat. Az egyik sebessége a másik sebességének két- szerese. Mekkora közöttük légvonalban a legkisebb távolság az első körben, amikor a gyorsabbik vonat a BC pályaszakaszon halad ?

12

13 minden x-re szélsőérték helye:

14


Letölteni ppt "2006. április 21. Melyik az aznégyjegyű szám, melyre Telefonos feladat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések