Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2005. december 2. Telefonos feladat Három bülbülért összesen Ft-ot fizettünk. Négy ketyeréért összesen Ft-ot fizettünk. Mennyibe kerül egy bülbül ?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2005. december 2. Telefonos feladat Három bülbülért összesen Ft-ot fizettünk. Négy ketyeréért összesen Ft-ot fizettünk. Mennyibe kerül egy bülbül ?"— Előadás másolata:

1

2 2005. december 2.

3 Telefonos feladat Három bülbülért összesen Ft-ot fizettünk. Négy ketyeréért összesen Ft-ot fizettünk. Mennyibe kerül egy bülbül ?

4 1. feladat (házi feladat) Az ABCD téglalap oldalai: AD = 10 cm, AB = 20 cm. Az AB oldalra, mint átmérőre emeltünk egy félkört a téglalap belseje felé. Az AC és BD átlók a félkört P-ben és Q-ban metszik. Mekkora az ABPQ négyszög területe?

5

6 Az AC egyenes egyen- lete: P(16; 8)

7

8 2. feladat Egy térképhez rögzített koordinátarendszerben három falu koordinátái: A(-3; 4), B(1; 1), C(7; 9). a) Igaz-e, hogy az A-ból B-be és a B-ből C-be vezető egyenes utak merőlegesek egymásra? b) A három falu önkormányzata egy közös víztornyot akar építtetni. Hová építsék a víztornyot, hogy az mindhárom falutól egyenlő távolságra legyen? c) Az országút a térképen az x tengelynek felel meg. Hová helyezzék az országúton a buszmegállót, hogy az a B és C falvaktól egyenlő távolságra legyen?

9 A(-3; 4), B(1; 1), C(7; 9)

10 Bizonyítsuk be, hogy a kocka egy éle, lap- átlója és testátlója olyan háromszöget határoznak meg, melynek van két merőleges súlyvonala! 3. feladat

11

12 4. feladat Az ABCD egységnyi oldalú négyzet BC oldalának felezőpontja F. A CD oldalt meghosszabbítottuk C-n túl a nesek M metszéspontja illeszkedik a négyzet köré írható körére! szakasszal. Igazoljuk, hogy a BP és AF egye-

13

14 AM egyenes egyenlete: BP egyenes egyenlete:

15

16 2. megoldás

17 5. feladat (házi feladat) Nyuszi Mikulásra ajándékot készített Micimackónak és valamennyi üzletfelének. Nyuszi üzletfelei ugyancsak készítettek egy-egy ajándékot Nyuszinak, Micimac- kónak és egymásnak is. Az összes ajándékot egy kupac- ba rakták, ahol Róbert Gida megszámolta őket, majd így szólt: „Az ajándékok száma olyan 200-nál nagyobb háromjegyű szám, melynek minden számjegye pozitív négyzetszám.” Hány üzletfele van Nyuszinak?


Letölteni ppt "2005. december 2. Telefonos feladat Három bülbülért összesen Ft-ot fizettünk. Négy ketyeréért összesen Ft-ot fizettünk. Mennyibe kerül egy bülbül ?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések