Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BEVEZETŐ Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BEVEZETŐ Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA"— Előadás másolata:

1 BEVEZETŐ Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA varga.i@neobee.net

2 Alapműveletek és készülékek  Azok a műveletek és készülékek, amelyek valamennyi technológiai folyamatban közösek, az alapműveletek és készülékek elnevezést kapták.  Az egyik ilyen alapművelet, pl. az oldatok bepárlása. A művelet megvalósítására bepárlókat, mint alapvető készülékeket használnak.

3 Az alapműveletek csoportosítása  A vegyipari alapműveletek különböző jellemzők alapján csoportosíthatók: 1.A folyamat sebességét meghatározó alaptörvények milyensége szerint, és 2.A művelet végrehajtásának módja alapján.

4  A folyamat sebességét meghatározó alaptörvények szerint a következő műveleteket különböztetjük meg:  Hidrodinamikai;  Kalorikus (hőátviteli);  Anyagátbocsátási (diffúziós);  Kémiai műveletek (reakciók) és  Mechanikai műveletek.

5  A végrehajtás módja szerint a műveletek lehetnek: 1.Szakaszosak; 2.Folyamatosak és 3.Vegyes műveletek.

6 A folyamatos műveletek előnyei a következők:  A végtermék folyamatosan távozik a készülékből, azaz nincsen időveszteség a készülék alapanyaggal való feltöltése és a termék eltávolítása miatt.  Könnyebb az automatikus irányítás megvalósítása, nagyobb a teljes mechanizáció lehetősége.  Stabilabb az üzemmenet és ezért jobban tartható a termék változatlan minősége.  Kompaktabb a berendezés, ami csökkenti az üzemeltetési költségeket.


Letölteni ppt "BEVEZETŐ Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések