Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A számítógép veszélyei és káros hatásai

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A számítógép veszélyei és káros hatásai"— Előadás másolata:

1 A számítógép veszélyei és káros hatásai

2 Számos kutatás és mindezek mellett a saját tapasztalatok is kimutatják, hogy a
számítógép inkább káros a szervezetünkre,mint hasznos. Nem csak mentális, hanem fizikális problémákról illetve betegségekről beszélhetünk, bár sokkal több mentálisan károsító hatása van. Tagadhatatlan, hogy a mai, gyorsan fejlődő világban fontos szerepet játszik az emberek életében és ezáltal elkerülhetetlen a használata, de mindig tudnunk kell : hol a határ. A számítógépes „betegségek” legtöbbje a fiatalok körében terjedt el, akik a mértéktelen számítógép-használat hibájába estek bele. A legtöbb kiskorúnál akik a számítógéphez vannak szokva, a legsúlyosabb a probléma : ha nem játszik az aktuálisan kedvelt játékokkal, akkor nem könnyen talál barátokat.

3 Függőség A számítógép-függőség is hasonlóan komoly probléma, mint az alkohol vagy drog függőség. Főként a fiataloknál alakul ki. Ezek közül a fiatalok közül a legtöbben nem tudnak könnyen barátkozni, bezárkóznak. Agresszívvé, idegessé esetenként erőszakossá válhatnak és esetenként károsan hathatnak a környezetükre Sokan komolyan veszik, esetleg valósnak hiszik a játék történéseit

4 Káros anyagok A dán műszaki egyetem lakókörnyezettel foglalkozó nemzetközi kutatóközpontja a világon elsőként tudta igazolni, hogy a számítógépek káros hatással vannak az emberi szervezetre. A számítógépekből származó, levegőbe kerülő káros anyagok negatív hatással vannak a jó közérzetre. Az eredmények azt mutatják, hogy egy személyi számítógép mintegy 700 különböző anyagból épül fel, ezek 50 százaléka fém, 23 százaléka műanyag, 15 százaléka üveg. Sok felhasználó nem bírja a számítógépe szagát.

5 Gerincferdülés Ha valaki sokat ül a számítógép előtt, előbb utóbb megfájdul a háta, nyaka. Egy idő után el is gémberedik az emberek háta. Ha nem mozgunk eleget emellett, akkor rövidesen gerinc-problémák jelentkezhetnek.

6 Mozgásszegény életmód
A mozgáshiány következményei közül a legfontosabb a testsúlynövekedés és az összes elhízással járó szövődmény. A gyermekkorban kialakuló súlyfölösleg növeli a felnőttkori magas-vérnyomás, cukorbetegség lehetőségét, illetve károsan befolyásolja az ízületek, csontok állapotát, számos mozgásszervi betegséget okozva később.

7 Szemfájás A szem megerőltetése sem kedvező túlságosan.
Ha huzamosabb ideig erőltetjük a szemet, fájni kezd, majd egy idő után a fejfájás is társul hozzá. Lefárasztja a szemet.

8 Az internet káros hatásai
Ha nem figyelünk oda kisebb gyermekeknél, hogy milyen weboldalakon böngészik, könnyen erőszakos képek áldozatává válhat. Szintén fiataloknál veszélyesebb még a chatelés. Sok fiatal nem tudja felmérni a veszélyét és könnyen bajba kerülhetnek ezáltal.

9 Az internet emberekre irányuló veszélyei
Az interneten keresztül sok embert átvernek vagy becsapnak. Egyes emberek, esetenként szervezetek könnyen le tudnak nyomozni minket.

10 Széteső család A túlzott számítógép használat miatt a család közötti viszony is könnyen megromolhat. Sokan – és nem csak fiatalok! – inkább a számítógép előtt töltik idejüket, mint a családjukkal. Ugyanekkor, a barátok elhanyagolása is ebbe a kategóriába tartozik.

11 Lényegében én a számítógép és az internet
káros hatásait foglaltam össze, de mindkettőnek vannak pozitív tulajdonságai is. A mindennapi életünkhöz egyre inkább hozzátartozik és használjuk is, tehát aki mértékkel számítógépezik, annak semmi problémája nem lesz.


Letölteni ppt "A számítógép veszélyei és káros hatásai"

Hasonló előadás


Google Hirdetések