Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szervezeti szintű folyamatszemlélet OPF. Célja: Az OPF célja, megtervezni és végrehajtani a szervezeti folyamatok fejlesztését, mindezt arra alapozva,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szervezeti szintű folyamatszemlélet OPF. Célja: Az OPF célja, megtervezni és végrehajtani a szervezeti folyamatok fejlesztését, mindezt arra alapozva,"— Előadás másolata:

1 Szervezeti szintű folyamatszemlélet OPF

2 Célja: Az OPF célja, megtervezni és végrehajtani a szervezeti folyamatok fejlesztését, mindezt arra alapozva, hogy megértjük azt, hogy mik a jelenlegi szervezetnek a folyamatai,illetve azoknak az eszközeinek az erősségei és gyengeségei.

3 Céljai és előnyei: Rendszeres és szükség szerinti felmérések a szervezet folyamatainak erősségeiről, gyengeségeiről és a fejlődési lehetőségeiről. SG1:

4 SP1.11/2 Létre kell hozni és fenn kell tartani a cég céljait és a folyamatainak igényeinek leírását. Mely során létrejön: A szervezeti folyamatok igényei és céljai Lépései: Meghatározni azokat a szabályzatokat, szabványokat, és üzleti célokat melyek alkalmazandók a szervezeti folyamatokban Megvizsgálni a különböző szabványokat és modelleket a lehető legjobb alkalmazáshoz.

5 SP1.1 2/2 Határozzuk meg a szervezet folyamatainak a teljesítménye iránti célkitűzéseket. Meghatározni a szervezet folyamatainak az alapvető jellemzőit. Írásban rögzíteni a szervezet folyamatainak az igényeit és céljait. Felülvizsgálni ezen folyamatokat ha szükséges.

6 SP1.21/2 Szükség szerint rendszeresen felül kell vizsgálni és értékelni kell a szervezeti folyamatokat, hogy megértsük azok erősségeit és gyengeségeit. Mely során létrejön: Tervezetek a szervezeti folyamatok értékelésére Az értékelések rávilágítanak a folyamat erősségeire és gyengeségeire. Fejlesztési javaslatok a szervezeti folyamatokhoz.

7 SP1.22/2 Lépései: Támogatók szerzése a felső vezetőségből a folyamatok értékeléséhez. Az értékelés területeinek a meghatározása A módszerek és kritériumok meghatározása a folyamatok értékeléseinek a felhasználására. Megtervezni, beütemezni és előkészíteni a folyamatok értékelését. Az értékelés levezetése Dokumentálni és kiküldeni az értékelés tevékenységeit és eredményeit.

8 SP1.31/2 Feldolgozni az értékeléseket, és beazonosítani a szervezeti folyamatok fejlesztéseit. Mely során létrejön: A kijelölt fejlesztések elemzése A szervezeti folyamatok fejlesztéseinek a beazonosítása.

9 SP1.32/2 Lépései: Meghatározni a kijelölt fejlesztéseket Fontosság szerinti csoportosítása ezen fejlesztéseknek Azonosítása és dokumentálása a végrehajtandó fejlesztési folyamatoknak. Felülvizsgálni a tervezett fejlesztéseket, hogy aktuálisak maradjanak.

10 SG2 Megtervezni és implementálni a szervezeti tevékenységeket. Létrehozni és fenntartani azon tervezett tevékenységeket, melyek a szervezeti folyamatok és folyamat eszközök fejlesztéséért lettek létrehozva. Mely során létrejön: A szervezet által jóváhagyott tervezetek. SP2.11/2

11 SP2.12/2 Lépései: Meg kell határozni a stratégiákat, módszereket és lépéseket a kiválasztott fejlesztések érdekében. Létrehozni a fejlesztést véghez vivő csoportot. Ledokumentálni a fejlesztési tervezetek lépéseit. Felülvizsgálni és megtárgyalni a lépéseket az érintett felekkel. Átdolgozni a tervezetet ha szükséges.

12 SP2.21/2 Végrehajtani a tervezeteket. Mely során létrejön: Kötelezettségvállalások a fejlesztőcsapatok között. A tervezetek implementálásának állapotáról és végeredményéről való tájékoztatás Próba tervezetek. Lépései: Elérhetővé tétele a tervezeteknek az érintett felek számára. Megtárgyalni és dokumentálni a csapatok közti kötelezettségeket, és felülvizsgálni az ő fejlesztési tevékenységeiket, ha szükséges.

13 SP2.22/2 Beazonosítani azon tényezőket melyek hátráltathatják a fejlesztési folyamatot. Közös értékelések levezetése a fejlesztési csapatok és az érintett felek között hogy figyelemmel kísérhessük az fejlesztések eredményeit. Próba tervezeteket létrehozni, hogy tesztelni tudjuk a kiválasztott fejlesztést. Be kell tudnunk azonosítani, észrevenni, majd dokumentálni a felmerülő problémákat a fejlesztések során Biztosítani kell hogy a fejlesztések végeredménye megfelel a szervezeti folyamatok céljainak.

14 SG3 A szervezeti folyamatok telepítése az egész cégben, és a folyamatokhoz kapcsolódó tapasztalatok beépülése. A szervezeti folyamatok telepítése a teljes szervezeten belül. Mely során létrejön: Tervezetek az új eszközök telepítésére és megváltoztatására az egész szervezetet átívelve. Képzési anyagok kiadása a szervezeti folyamatok számára és azok megváltoztatására. SP3.11/2

15 SP3.12/2 Ledokumentálni a változásokat. Támogatást nyújtó anyagok kiadása Lépései: Telepíteni a szervezeti folyamatok eszközeit a teljes szervezeten belül. Dokumentum változtatások a szervezet folyamatainak az eszközei számára. A változások telepítése a teljes szervezeten belül. Iránymutatás és konzultációs szolgáltatások nyújtása a szervezeti eszközök használatára.

16 SP3.21/2 Telepíteni a fejlesztési beállításokat az egyszerű projektek indulásakor és telepíteni a változásokat Mely során létrejön: Szervezési lista a projektekről és a fejlesztések státuszáról. Iránymutatások telepítése a szervezeti részlegeken. Lépései: Projekteket jelölünk ki melyeket elindítunk. Meghatározni az aktív projektek számára hasznos fejlesztéseket.

17 SP3.22/2 Tervek kidolgozása hogy a szervezeti állapotok fejlesztésére. Projektek melyek a szervezeti folyamatokat közelítik az igényeikhez. Nyilvántartást vezetni ezekről. Meggyőződni arról hogy ezek eredményesek. Mivel a szervezeti alapok is változnak,így meghatározza hogy melyik projektet kéne megvalósítani.

18 SP3.3 Nyomon követni a fejlesztéseket és a folyamat eszközeit felhasználni a projekteken.

19 SP3.4 A fejlesztések során szerzett tapasztalatok felhasználása a további folyamatok szervezésénél.

20


Letölteni ppt "Szervezeti szintű folyamatszemlélet OPF. Célja: Az OPF célja, megtervezni és végrehajtani a szervezeti folyamatok fejlesztését, mindezt arra alapozva,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések