Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Projektmenedzsment Projekt tervezése-, elemzése Ellenőrző kérdések.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Projektmenedzsment Projekt tervezése-, elemzése Ellenőrző kérdések."— Előadás másolata:

1 Projektmenedzsment Projekt tervezése-, elemzése Ellenőrző kérdések

2 1. Mire alkalmas a logikai keretmátrix? A LKM hatékony eszköz arra, hogy az érdekcsoportok azonosítsák és elemezzék a problémáikat, meghatározzák azokat a célokat és elvégzendő tevékenységeket, amelyek a problémák megoldásához szükségesek.

3 2. Hol használják a problémafát? A logikai keret mátrixban (LKM). Az LKM elemzési fázisának egyik technikája. A problémafa valamely fennálló helyzet negatív aspektusait mutatja meg.

4 3. Ismertesse az LKM mátrix jellemzőit! Összehozza az érdekcsoportokat az elemzési szakaszban a problémák, célok és stratégiák megvitatására. A projekttetvek belső logikájának ellenőrzésére szolgál. A tervezők nem kerülhetik ki a projekt megvalósíthatóságát befolyásoló kritikus feltételezések és kockázati tényezők azonosítását és a projekt monitoringjához és értékeléséhez szükséges mutatók, indikátorok és információs források meghatározását. (Mindezen információk egy dokumentumban kerülnek. Az LKM 4 sor és 4 oszlopból álló mátrix.

5 4. Mire használjuk a SWOT analízist? A tervezéshez elengedhetetlen, hogy a vállalat felmérje a reális lehetőségeit, problémáit.  Ilyen módszer a SWOT analízis. Végeredményként egy olyan táblázatot kapunk, amely segíti az értékelést. A vizsgálandó 4 terület a következő: –Erősségek –Gyengeségek –Lehetőségek –Veszélyek

6 5. Ki a stakeholder? Az a személy, vagy embercsoport, –aki érdekelt a projektben, –aki befolyásolja a projekt megvalósulását, –akire a projekt kihatással van. Lehetnek –Külsők: pl. vevő, beszállító, alvállalkozó –Részben belsők: menedzserek, különböző funkcionális egységek –Belsők: projektmenedzser, projekt tagok


Letölteni ppt "Projektmenedzsment Projekt tervezése-, elemzése Ellenőrző kérdések."

Hasonló előadás


Google Hirdetések