Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ARCOK ÉS KUDARCOK A téma a lényeg vagy az arc, akivel az eladható? DR. SIMON ANDRÁS senior partner, Ispiro Consulting.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ARCOK ÉS KUDARCOK A téma a lényeg vagy az arc, akivel az eladható? DR. SIMON ANDRÁS senior partner, Ispiro Consulting."— Előadás másolata:

1 ARCOK ÉS KUDARCOK A téma a lényeg vagy az arc, akivel az eladható? DR. SIMON ANDRÁS senior partner, Ispiro Consulting

2 ‘Egyfelől imádjuk a sztárokat, mert a sikert reprezentálják, másfelől nevetségesnek tartjuk őket, mert fals értékeket jelenítenek meg.’ (David Giles, 2000)

3 -Milyen típusú arcra van szükségünk? -Milyen csatornákon érdemes kommunikálni velük?

4 -Milyen típusú arcra van szükségünk? -Milyen csatornákon érdemes kommunikálni velük?

5

6

7 James Monaco három nagy celebrity-kategóriája A HŐS - valamilyen látványos eredménnyel vonja magára a közönség figyelmét A SZTÁR - prominenciá­ját a nyilvánosság előtt bemutató személyiségének (public persona) köszönheti A KVAZÁR - nem szándékosan kerül a figyelem középpontjába

8 Chris Rojek három sztárkategóriája (2001) A modell azt vizsgálja, hogy a személy milyen módon lett híres 1.ÖRÖKLETES (ascribed) 2.ELÉRT (achieved) 3.MÉDIÁNAK TULAJDONÍTOTT (attributed)

9 Kit szerettek és kit utáltak az Index olvasói 2007-ben? Kit szerettek és kit utáltak az Index olvasói 2007-ben? (n=7317) Az utáltsági lista első helyezettjei (sorrendben): Kiszel Tünde, Fekete Pákó, Kelemen Anna, Anettka, Győzike, Zalatnay Cini, Schobert Norbert, Ambrus Attila, Bíró Lukács A legkedveltebbek sorrendben: Darnyi Tamás, Vágó István, Polgár Judit, Gesztesi Károly, Csányi Sándor, Bródy János és Szabó István (Munk Veronika – Viniczai Andrea 2007.)

10 Hungarian Marketing Association MÉDIAKONVERGENCIA MILYEN KÖVETKEZMÉNYEKKEL KELL SZEMBENÉZNÜNK? A rádió - televízió – nyomtatott sajtó egykori „szentháromsága” ma már érvényét vesztette. Reklámüzeneteink célcsoportjai manapság döntően a közösségépítő oldalakon keresztül érik el egymást, közszolgálati tartalmakat néznek - de az interneten, és amikor márkát választanak, akkor a legjobb barátaiknak hisznek, és nem a reklámoknak.

11 A médiapiac átrendeződése három fő jellemzővel írható le: - 2005-ig folyamatosan nőtt a tévés költések mértéke és részaránya, azóta azonban a piaci részesedésük csökkenő. - A tévé szerepének csökkenését legnagyobb részben az internetes reklámok belépése okozza. - A nyomtatot sajtóra költött reklámkiadások abszolút értékben nőttek ugyan, de a szektor részaránya 12 év alatt a felére csökkent.

12 KIHÍVÁSOK AZ ELKÖVETKEZŐ 5 ÉVRE 1.LÉPÉST TARTANI A DIGITÁLIS EVOLÚCIÓVAL ÉS A KÖZÖSSÉGI HÁLÓZATOKKAL 48.9 % 2.ÖSSZEKÖTNI AZ ÜZLETI STRATÉGIÁT A KOMMUNIKÁCIÓVAL 45.6 % 3.BIZALMAT ÉPÍTENI / HITELESSÉGET FOKOZNI KOMMUNIKÁCIÓS ESZKÖZÖKKEL 43.4 % 4.VÁLASZOKAT TALÁLNI AZ ÚJ NYILVÁNOSSÁG ÉS A TRANSZPARENCIA GENERÁLTA 36.3 % KÉRDÉSEKRE 5.ÚJ MEGOLDÁSOKAT KÍNÁLNI A KOMMUNIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉG 31.4 % MÉRHETŐSÉGÉRE European Communications Monitor (2007) n=1087 in 22 countries

13 VÁRHATÓ HANGSÚLYELTOLÓDÁSOK A JÖVŐBEN MARKETING / MÁRKA / FOGYASZTÓI KOMMUNIKÁCIÓ VÁLLALATI KOMMUNIKÁCIÓ VÁLLALATI BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓ KRÍZIS MENEDZSMENT BEFEKTETŐI TÁJÉKOZTATÁS ÉS PÉNZÜGYI KOMMUNIKÁCIÓ PUBLIC AFFAIRS / LOBBI KÖZÖSSÉGI KAPCSOLATOK / CSR European Communications Monitor (2007) n=1087 in 22 countries

14 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "ARCOK ÉS KUDARCOK A téma a lényeg vagy az arc, akivel az eladható? DR. SIMON ANDRÁS senior partner, Ispiro Consulting."

Hasonló előadás


Google Hirdetések