Lipták Tamás Balatonboglár,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Beszámoló a SIOSZ eddigi tevékenységéről Összeállította: Fuhrmann Géza.
Advertisements

A magyar sport helyzete előtt és után
Általános célok Csapatépítés, kooperáció, EQ- fejlesztése Sport, egészséges életmód Önállóságra nevelés Tájékozódás, térlátás Kommunikáció Konfliktuskezelés.
A JOGI SZABÁLYOZÁS ÉS AZ ÁLLAMI FINANSZÍROZÁS ÖSSZEFÜGGÉSEI A FOGYATÉKOSOK SPORTJÁBAN Dr. Litavecz Anna elnökségi tag Magyar Paralimpiai Bizottság.
VIRTUS KULTURÁLIS EGYESÜLET Általános tájékoztató.
BALOGH GÁBOR Magyar Diáksport Szövetség Elnök
Új pályán! MKOSZ-STRATÉGIA.
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Mire jó a DÖK?.
A távközlési piac állami felügyelete dr. Orosi Renáta Hírközlési Felügyelet Hírközlési Felügyelet.
általános főig. helyettes
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
A környezetvédelem intézményrendszere
Powerpoint Templates. Page 2  Tehetetlenek  Sajnálatra méltóak  Nem tudnak önmagukról gondoskodni  Nem képesek tanulni  Nem tudnak dolgozni  Az.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
A MOB - történet, feladatok, szervezet
Povorello XXI – A rend jövője PR és kommunikációs javaslatok.
Az évi LXV. törvény a helyi önkormányzatokról
Készítette: Mogyorósi Bettina. Az ország kiegyensúlyozott területi fejlődése és a térségei társadalmi-gazdasági, kulturális fejlődésének előmozdítása,
Állam munkavédelmi feladatai
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Katasztrófavédelem a védelmi igazgatás rendszerében
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2012.
Munkahelyi egészség és biztonság
Tagszervezeti munka erősítése
1 1 NUSI-UPI, Sport XXI. Program Triatlon sportág 3 éve a programban ( ) Sportági keretösszeg: 25m Ft/év.
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége (FMSZ)
A MEGÚJULT MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG TEVÉKENYSÉGE A DIÁKSPORT DIMENZIÓK TÜKRÉBEN, A DIÁKOLIMPIA TOVÁBBFEJLESZTÉSE.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
Az igazgatás és az ápolás-szakfelügyelet kapcsolata
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
MAGYAR EDZŐK TÁRSASÁGA
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Sportirodák szerepe az intézményi sportéletben
EDZÉSTERVEZÉS.
Jogi alapfogalmak. Társadalmi normák A társadalmi normáknak nevezzük az emberek életét, tevékenységét meghatározó magatartási szabályok összességét, amelyeknek.
Az adatvédelem szabályozása
Az állam környezetvédelmi tevékenysége dr. Ötvös Tünde 2015.
Magyar Szinkronúszó Szövetség Szülői értekezlet 2015 szeptember 2.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
CSILLEBÉRC 2015.November Országos Intenzív Képzés és Továbbképzés.
Az egészségügyi szakképzés minőségügye, kihívások és intézkedések György Annamária szeptember 17. "ISOFÓRUM XXII. NMK"
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló év Bognár Lászlóné tagozatvezető.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Szakmai beszámoló Bognár Márta tagozatvezető Bognár Márta tagozatvezető.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
FÜGGETLENSÉG Készítette: Szabó Gabriella. Nemzetközi szabályozás A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) által kiadott Könyvvizsgálói Etikai Kódex.
Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.
A közigazgatási eljárás II.
A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve
Gazdálkodástudományi Szakmai Kollégium
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
Emlékek a kezdettől a mai napig 2015 november 14
Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Család – és Gyermekjóléti Központ
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Tagszervezeti munka erősítése
Előadás másolata:

Lipták Tamás Balatonboglár, 2015.04.16. Szervezés Lipták Tamás Balatonboglár, 2015.04.16.

A magyar sport szervezetrendszere Országgyűlés Kormány Országos hatáskörű szervek (MOB, sportági szakszövetségek) Megyei- és helyi önkormányzatok, önkormányzati hatáskörű szervek (sportszövetségek) Sportegyesületek, sportszervezetek

Országgyűlés Megalkotja a sporttevékenység gyakorlásának feltételeit érintő törvényeket, határozatokat Sportörvény 2004.

Kormány Kialakítja a hosszú távú sportstratégiát és ennek alapján javaslatot tesz az országgyűlésnek a sporttal kapcsolatos törvények, határozatok megalkotására

Sportért Felelős Államtitkárság Az EMMI egyik államtitkársága Feladata a sporttal kapcsolatos fejlesztési stratégiák, programok kidolgozása és előkészítése és a sport kormányzati irányítási és intézményrendszerének kialakítása. Vezetője dr. Simicskó István

Magyar Olimpiai Bizottság az Olimpiai Mozgalom és az egyetemes magyar sport fejlesztése, előmozdítása és védelme az Olimpiai Chartával és a magyar törvényekkel összhangban; az olimpiai eszme ápolása és népszerűsítése, az Olimpiai Mozgalom erősítése, különösen a fiatalok körében; a sport sajátos eszközeivel hozzájárulni a fiatal nemzedékek fizikai, szellemi és erkölcsi neveléséhez, a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a környezettudatos magatartás elsajátításához, elősegítve ezzel egy békés, jobb világ és egészséges társadalom megteremtését, a kölcsönös tisztelet, a szolidaritás és a becsületes játék szellemében; ösztönözni a versenysport, a szabadidősport, a fogyatékkal élők sportjának, a diák sport fejlesztését; elősegíteni az állami sportirányítással, országos sportági szakszövetségekkel és országos sportági szövetségekkel (a továbbiakban együtt: sportszövetség), sportszervezetekkel, önkormányzatokkal együttműködve a sportolók Olimpiai Játékokra és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sporteseményekre való felkészülését és azokon való részvételt; az Olimpiai Charta vonatkozó rendelkezéseivel összhangban, hogy Magyarország a jövőben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sporteseménynek otthont adjon és a világ olimpiai családjának házigazdája legyen

Sportszövetségek országos sportági szakszövetségek egy sportágban egy NOB által elismert sportág 2004.Stv. §20-27 sportági szövetségek nincs sportági szakszövetsége 2004.Stv. §28. szabadidősport szövetségek, fogyatékosok sportszövetségei nem feltétlenül sportágak szerint szerveződik 2004.Stv. §29. diák- és főiskolai-egyetemi sport sportszövetségei diák- és főiskolai- egyetemi sport szervezésére 2004.Stv. §30

Magyar Triatlon Szövetség Sportági szakszövetség A MOB tagja A Nemzetközi Triatlon Szövetség(ITU) tagja Feladata: Magyarország területén kizárólagos jelleggel szervezi, irányítja, ellenőrzi és népszerűsíti a triatlon sportágban folyó tevékenységet, mint közhasznú tevékenységet ellát a Sporttörvényben és az egyéb jogszabályokban meghatározott állami sportfeladatokat, képviseli sportágának és tagjainak érdekeit, valamint részt vesz a nemzetközi sportszervezetek tevékenységében.

MTSZ szervezeti felépítése Közgyűlés Alapszabály A Szakszövetség legfőbb szerve a közgyűlés, melynek működését, feladat- és hatáskörét az MTSZ Alapszabályának §12-20 határozza meg Ellenőrző testület A Szakszövetség működésének, gazdálkodásának és vagyonkezelésének ellenőrzésére választott testület működésé-nek főbb szabályait a MTSZ Alapszabályának §30. határozza meg Szervezeti és Működési Szabályzat Elnökség A Szakszövetség tevékenységét két közgyűlés között irányító, általános hatáskörű, közgyűlés által választott testület. Működésének főbb szabályait a MTSZ Alapszabályának §21-23 határozza meg Bizottságok Titkárság technikai, fegyelmi, szakmai, egészségügyi és doppingellenes, versenyszervező, átigazolási főtitkár, szövetségi kapitány(ok), gazdasági vezető, titkárságvezető, sportszakmai munkatárs, eseti közreműködők

MTSZ titkárság a közgyűlés előkészítésével, lebonyolításával kapcsolatos technikai és adminisztratív feladatok elvégzése; az Elnökség üléseinek technikai és adminisztratív előkészítése, a szükséges előterjesztések, dokumentumok elkészítése, illetve elkészíttetése; a Szakszövetség bizottságai adminisztratív működésének segítése; a vezető tisztségviselők munkavégzésének elősegítése; a Szakszövetség számviteli és pénzügyi feladatainak ellátása, költségvetés szerinti gazdálkodás, erről az Elnökség tájékoztatása; a Szakszövetség nyilvántartásainak vezetése; az elnökségi, bizottsági ülések, megbeszélések emlékeztetőinek elkészítése és továbbítása; a szerződéskötések, megrendelések előkészítése, a teljesítések figyelemmel kísérése, szükség szerinti intézkedés; a válogatott keretek versenyeztetése és felkészülése, adminisztratív feladatainak szervezése; számítógépes adatok archiválása, illetve iktatás, irattárazás; a Szakszövetség kiadványok, szabályzatok összeállítása, kiadása; kapcsolattartás a Szakszövetség részére szerződéses jogviszony keretében szolgáltatást végző szervezetekkel és személyekkel, valamint szakszövetségekkel, egyesületekkel, Nemzeti Triatlon Központok képviselőivel; a Szakszövetség nemzetközi tevékenységével kapcsolatos ügyek bonyolítása, a nemzetközi szövetségektől érkező dokumentumoknak az illetékes bizottsághoz, tisztségviselőhöz történő továbbítása; nemzetközi tisztségviselők, szakemberek magyarországi tartózkodásával kapcsolatos feladatok ellátása, a szövetségi külföldi utazások ügyintézése; részvétel a Szakszövetség által rendezett események, versenyek szervezésében, lebonyolításában; kapcsolattartás az állami és társadalmi szervezetekkel; ügyfélszolgálati teendők ellátása; honlap kezelése; az éves és napi versenyengedélyek és regisztrációk kiadása, meghosszabbítása; versenynaptár elkészítése; mindazon egyéb feladatok ellátása, melyekkel az Elnökség megbízza

Megyei- és helyi önkormányzatok, önkormányzati hatáskörű szervek Meghatározza a helyi sportfejlesztési koncepciót, és gondoskodik annak megvalósításáról Célkitűzéseivel összhangban együttműködik a helyi sportszervezetekkel, sportszövetségekkel Fenntartja és működteti a tulajdonát képező sportlétesítményeket Közreműködik a sportszakemberek képzésében és továbbképzésében Közreműködik a sportorvosi tevékenység feltételeinek biztosításában 2004. Stv. §55.

Sportegyesületek, sportszervezetek olyan egyesület, amelynek alaptevékenysége a sporttevékenység szervezése, valamint a sporttevékenység feltételeinek megteremtése a magyar sport hagyományos szervezeti alapegysége, a versenysport, a tehetséggondozás, az utánpótlás-nevelés és a szabadidősport műhelye 2004.Stv. §16-18.

Triatlonegyesületek jogai részt vehet szavazati joggal a Szakszövetség közgyűlésén, határozatainak meghozatalában részt vehet a Szakszövetség tevékenységében és rendezvényein választhat és választható a Szakszövetség szerveibe észrevételeket, javaslatokat tehet, illetőleg véleményt nyilváníthat a Szakszövetség, valamint szerveinek működésével kapcsolatban; továbbá betekinthet a Szakszövetség irataiba ajánlásokat tehet a Szakszövetséget, annak szerveit és a sportágat érintő kérdések megtárgyalására írásban tájékoztatást igényelhet a Szövetség bármely tevékenységéről a Szakszövetség közgyűlésén a közgyűlés rendje szerint felszólalhat, javaslatokat, észrevételeket tehet

Triatlonegyesületek kötelezettségei a sportág fejlődésének és eredményességének elősegítése a Szakszövetség Alapszabályának és egyéb szabályzatainak, valamint a Szakszövetség szervei által hozott határozatainak a betartása, illetőleg betartásának biztosítása a Szakszövetség által meghatározott célkitűzések megvalósításának elősegítése a sportág népszerűsítése a tagdíj határidőben történő megfizetése

Triatlonegyesületek és az MTSZ kapcsolata I. Éves feladatok Licencek adatlap, sportorvosi, átigazolások Tagsági díj 5000Ft/év, tagság megerősítése, részvételi jog a Közgyűlésen Közgyűlés Felszólalási, szavazati jog Triatlon gála

Triatlonegyesületek és az MTSZ kapcsolata II. Folyamatos Képzések Versenyek Hazai, nemzetközi Edzőtáborok, összetartások Válogatott sportolók ügyei

Triatlonegyesületek szerepe a MTSZ programjaiban Sport XXI. program Versenyek, mennyiség-minőség után járó támogatások Héraklész program Válogatott sportolók, edzőtáborok, felmérések Ösztöndíj programok Műhelytámogatás Felzárkóztatási program

Egyesületek kapcsolata egymással Szakmai Továbbképzések Edzőtáborok, versenyek, felmérések Magán Sportolók, edzők barátsága

Egyesületek kommunikációja Kommunikáció az egyesületekben Szülőkkel Gyerekekkel Kommunikáció kifelé Honlap Közösségi oldalak Felszerelések

Élet az egyesületekben Edzések Mennyiség/minőség aránya Visszajelzés: sportoló edző edző egyesületi vezetők Edzésen kívüli elfoglaltságok Főzések, kirándulások

Élethelyzetek 1. Egyik tanítványod edzéslátogatása meglehetősen alacsony, de teljesítménye, eredményei korosztályában kiemelkedőek. Többi tanítványod folyamatosan edz, de az eredmények kevésbé jönnek és már panaszkodnak. Hogyan próbálod meg kezelni a helyzetet? 2. Versenyződ kiváló alkat és edzésmunkája is megfelelő, de mégsem jönnek az eredmények . Hogyan motiválod? 3. Egyik versenyződ rokona a csapat szponzora . Milyen feszültségekhez vezethet ez hogyan kezeljük a helyzetet? 4. Hogyan támogassuk a hátrányos helyzetben lévő versenyzőt a közösség erejével? 5. Közösségi portálok építő és romboló hatása a teljesítményre. 6. Sok éven át edzett eredményes versenyződ, bejelenti, hogy más klubban folytatja a felkészülést. Békés/haragos elválás. Mit teszel, mit tehetsz? 7. Az egyik szülő mindig beleszól a fia munkájába majd egy idő után már megjegyzéseket tesz a többiekre is. Hogyan kezeled a helyzetet?

Kérdés Edzésnapló összeállítása Mi, hogyan?

Élethelyzet + Mit teszel?(válogatott szint) 1. Egyik versenyződ, a sport erkölcsi normáival nem összeegyeztethető életvitelt folytat. Mit teszel?(válogatott szint)

Köszönöm a figyelmet! Lipták Tamás Utánpótlás vezető, MTSZ Mobil: +36 30 6452727 E-mail: liptaktamas@gmail.com