Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve"— Előadás másolata:

1 A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve
ELŐADÓ SZALAY FERENC MKOSZ-ELNÖK

2 „A sok munka és a türelem megtalálja a tehetséget”

3 A kiválasztás fejlesztése, tehetséggondozás
A kiválasztás mentális, antropometriai, fizikai és sportág specifikus paramétereinek meghatározása. „A mennyiségből a minőségbe” – elv érvényesítése a szakmai továbbképzéseken. Tapasztalt szakemberek bevonása a kiválasztás folyamatába. A klubok, műhelyek kiválasztó munkájának segítése, sportág specifikus felmérések elindítása a éves korosztályokban.

4 A kiválasztás fejlesztése, tehetséggondozás
A Kenguru Kupa után központi nyári kiválasztó - képző táborok szervezése. A klubok szerepének, felelősségének meghatározása az utánpótlás – nevelésben. Felmérő rendszer kialakítása az utánpótlás – nevelésben. Utánpótlás adatbázis létrehozása. A mentorrendszer továbbfejlesztése.

5 Az akadémiai rendszer fejlesztése
„Többet – jobbat”

6 Az akadémiai rendszer fejlesztése
Az MKOSZ akkreditált akadémiáinak utánpótlás – nevelési módszertani központokká való fejlesztése az akadémiai audit figyelembe vételével. A tehetségek kiválasztása az akadémiák részére régiós elv alapján. A kiválasztó-felfedező klubok anyagi - erkölcsi motiválása, érdekeltté tétele, megbecsülése. Az akkreditált akadémiák szövetségi szakmai támogatásának erősítése, az akadémiák ellenőrzési rendszerének kidolgozása.

7 Az akadémiai rendszer fejlesztése
Az akadémiák bevonása a gyakorlati edzőképzésbe. Az akadémiák nemzetközi kapcsolatainak erősítése, segítése. Az akadémiák és az egyetemi, felsőoktatási intézmények kapcsolatának erősítése (sporttudományi háttér, ösztöndíjrendszer)

8 „Ne feledjük az edző a képző nevelő munkában pedagógus is”

9 Az edzőképzés és továbbképzés fejlesztése.
Szükséges a TAO pénzek racionalizálása, átcsoportosítása, bevonása az edzőképzés finanszírozásába (nemzetközi tanulmány utak, külföldi előadók) Edzői fórumok létrehozása, az edzőtársadalom összetartozásának erősítése, folyamatos belső képzés helyi szinten és nemzetközi szinten egyaránt. Részvétel a Testnevelési Egyetem és a Tanárképző Főiskolák edzőképzésének reformjában. A testnevelőtanár-képzés és az edzőképzés összehangolása. Minimum három az MKOSZ. által jelölt szakember vegyen részt a Testnevelési Egyetem edzőképző tevékenységében.

10 Az edzőképzés és továbbképzés fejlesztése.
Részvétel a különböző képzési szintek kialakításában. Mentor edzők delegálása az utánpótlás válogatott csapatokhoz. Edzői életpálya modell kialakítása, az edzők értékelési rendszerének kidolgozása, a nevelő edzők erkölcsi és anyagi megbecsülése. A korosztályos továbbképzési rendszer kialakítása. A Testnevelési Egyetemmel közösen a klubmenedzserek továbbképzési és licenc rendszerének kidolgozása.

11 „Aki kimarad, az lemarad”

12 A nemzetközi szereplés kiterjesztése
A felnőtt csapatok EUROLIGA szereplésének menedzselése. A felnőtt csapatok európai kupákban történő szereplésének elősegítése. Az akadémiák nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése, az utánpótlás csapatok nemzetközi szereplésének segítése.

13 A nemzetközi szereplés kiterjesztése
Az akadémiák nevében jelenjen meg az akadémia városának neve. A hazai versenyrendszer a nemzetközi követelmények szerinti kialakítása. A honosítások szakmai szempontok szerinti szabályzása, korlátozása. A „nemzeti érdek” biztosítása.

14 „Budapest, Budapest, Te csodás”

15 Budapesti kosárlabda kiemelt fejlesztése
A budapesti utánpótlás játékos anyag irányítása, központosítása szakmai irányelvek alapján, korosztályonként, nemzetközi szintű csapatszerkezetek kialakítása érdekében. A korosztályos csapatokért felelős kvalifikált edzői csapat kialakítása. Kinek nevelünk? Nevelési perspektíva, jövőkép mutatása.

16 Budapesti kosárlabda kiemelt fejlesztése
Budapesti NBI/A mintacsapatok létrehozásának megtervezése, elősegítése, a szükséges sportpolitikai döntések meghozatala. Infrastrukturális fejlesztés, utánpótlás döntőkre, utánpótlás versenyekre, NBI/A és válogatott rendezvényekre alkalmas létesítmények létrehozása.

17 „A gyorsaság sokat számít”

18 A B33-as szakág fejlesztése
2020-ban olimpiai szakág lehet a B33-as kosárlabda A B33-as kosárlabda csak az MKOSZ szervezetén belül működhet. Fejlesztését meghatározza, hogy felnőtt szinten el fog válni az 5:5 elleni kosárlabdától. Relatíve gyorsabb nemzetközi kitörési lehetőség. Hazai utánpótlás és felnőtt versenyrendszer kialakítása. Utánpótlás és felnőtt válogatott keretek és szakmai program kialakítása.

19 A játékvezetés fejlesztése
A játékvezetők értékelési rendszerének finomítása. Az élvonalbeli játékvezetők szerepének meghatározása a megyei szövetségek játékvezetéssel kapcsolatos tevékenységében. A kiválasztott játékvezetők nemzetközi szintű menedzselése. A játékvezető továbbképzés és az edzőtovábbképzés szakmai feladatainak egyeztetése.

20 TAO-támogatások megyénként, 2011-2012

21 TAO-támogatások megyénként, 2012-2013

22 TAO-támogatások megyénként, 2013-14

23 TAO-támogatások megyénként, 2014-15

24 TAO-támogatások megyénként, 2011-15

25 TAO-jogcímek aránya a kosárlabda sportágban

26 TAO-jogcímek aránya a kosárlabda sportágban

27 TAO-jogcímek aránya a kosárlabda sportágban

28 TAO-jogcímek aránya a kosárlabda sportágban

29 TAO-jogcímek aránya a kosárlabda sportágban

30 U11-12-es csapatok száma Utánpótlás-csapatok összesen : 268 : 308 : 318 : 375 : 409 : 435 : 531 : 587 : 644 : 750 : 814 : 859

31 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve"

Hasonló előadás


Google Hirdetések