Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Játékjogosultság A) Európai Unió-beli és azzal azonos elbírálású labdarúgók: A bajnoki mérkőzéseken a sportszervezet számbeli korlátozás nélkül jogosult.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Játékjogosultság A) Európai Unió-beli és azzal azonos elbírálású labdarúgók: A bajnoki mérkőzéseken a sportszervezet számbeli korlátozás nélkül jogosult."— Előadás másolata:

1 MLSZ VESZPRÉM MEGYEI IGAZGATÓSÁG ÁLTAL KIÍRT BAJNOKSÁGOK VERSENYKIÍRÁSAI ÉS A VERSENYSZABÁLYZAT

2 Játékjogosultság A) Európai Unió-beli és azzal azonos elbírálású labdarúgók: A bajnoki mérkőzéseken a sportszervezet számbeli korlátozás nélkül jogosult azokat a labdarúgóit szerepeltetni, akik az Európai Unió valamely tagállamának állampolgárai, továbbá azon országok állampolgárait, amely országokkal az Európai Unió olyan egyezményes megállapodást kötött, amely jogszerű munkavállalás esetén a munkavállaló részére az Unió polgáraival azonos, diszkrimináció mentes elbírálást biztosít a munkakörülmények tekintetében az Európai Unió egész területén. (Ezen pontban meghatározott országok listáját az MLSZ folyamatosan közzéteszi.) B) Egyéb országok labdarúgói: Azon országok labdarúgóiból, akik állampolgárságuk alapján kívül esnek az A) pontban meghatározott országok körén („egyéb országok”), a sportszervezet, mérkőzésenként, legfeljebb 3 labdarúgó szerepeltethet egy időben, csapatában

3 Veszprém Megyei Magyar Kupa
A kupában továbbjutó csapat meghatározása A) Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. B) Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény az első hat fordulóban az alacsonyabb osztályú csapat a továbbjutó, azonos osztálybeli csapatok esetén 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Amennyiben a hosszabbítás után is döntetlen az eredmény, akkor a továbbjutás a büntető pontról végzett rúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint Cserelehetőség A versenyjegyzőkönyvbe beírt 7 labdarúgó közül 5 fő léphet cserejátékosként pályára.

4 RENDELKEZÉSEK MEGYEI I. és II. osztályú felnőtt bajnokságokra
A versenyjegyzőkönyvbe beírt 7 fő cserejátékos közül 5 fő játékos cserélhető a mérkőzésen. Az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatósága a 2013/14. évi bajnokságban előírja a Megyei I. és Megyei II. osztályú csapatok (felnőtt és utánpótlás csapataik) számára az elektronikus jegyzőkönyv használatát!. A rendelkezés be nem tartása Fegyelmi Vétségnek minősül!

5 RENDELKEZÉSEK MEGYEI I. és II. osztályú U19-es bajnokságokra
A) Az U-19 korosztályú bajnokság résztvevői: január 1-én és utána születettek. B) A Megyei I. osztályú U-19 korosztályú csapatoknál 11 fő január 1-én és utána született labdarúgó nevezhető, akik közül a csapat tagjaként a pályán legfeljebb 7 fő szerepelhet egy időben. C) A legfiatalabb játékos Megyei I. osztály U19 bajnokságban a mérkőzés napján betöltött 15. életévű játékos lehet. . D) A verseny jegyzőkönyvbe beírt 7 fő cserejátékos közül a bajnokságban 7 fő játékos cserélhető.

6 RENDELKEZÉSEK MEGYEI I. és II. osztályú U19-es bajnokságokra
A Megyei II. osztályú U-19 korosztályú csapatoknál 11 fő január 1-én és utána született labdarúgó nevezhető, akik közül a csapat tagjaként a pályán legfeljebb 7 fő szerepelhet egy időben A verseny jegyzőkönyvbe beírt 7 fő cserejátékos közül a bajnokságban 7 fő játékos cserélhető. A legfiatalabb játékos Megyei II. osztály U19 bajnokságban a mérkőzés napján betöltött 14. életévű játékos lehet.

7 RENDELKEZÉSEK MEGYEI III. osztályú felnőtt bajnokságra
A versenyjegyzőkönyvbe beírt 7 fő cserejátékos közül 7 fő játékos cserélhető a mérkőzésen. A Bajnokságban a betöltött 14. életévű labdarúgó szerepelhet.

8 RENDELKEZÉSEK MEGYEI III. osztályú tartalék bajnokságra
A versenyjegyzőkönyvbe beírt 7 fő cserejátékos közül 7 fő játékos cserélhető a mérkőzésen. A Bajnokságban a betöltött 14. életévű labdarúgó szerepelhet.

9 RENDELKEZÉSEK MEGYEI IV. osztályú felnőtt bajnokságra
A versenyjegyzőkönyvbe beírt 7 fő cserejátékos közül 7 fő játékos cserélhető a mérkőzésen. A Bajnokságban a betöltött 14. életévű labdarúgó szerepelhet.

10 VERSENYSZABÁLYZAT JÁTÉKVEZETÉS
40.§ A játékvezető, a játékvezető asszisztensek és az ellenőrök küldése (1) A versenyrendszert kiíró szövetség a Játékvezetői Bizottságon (a továbbiakban JB) keresztül a mérkőzésre játékvezetőt, játékvezető asszisztenseket, tartalék játékvezetőt, alapvonal játékvezetőt és ellenőröket küld (továbbiakban: játékvezetőt és ellenőröket). A versenyrendszert kiíró szövetség a játékvezetők, a játékvezető asszisztensek és az ellenőrök részére (fényképes) igazolványt ad ki. (2) A játékvezető a kezdési időt megelőzően legalább 60 perccel korábban köteles a pályára megérkezni. (3) A versenyrendszert kiíró szövetség közli /hivatalos honlapján megjelentetheti/ a mérkőzésre kiküldött játékvezetők nevét, de csak abban az esetben, ha a játékvezetők kijelölése végleges. (4) A bajnoki, a kupa és a hivatalos edzőmérkőzéseket, valamint a torna jelleggel rendezett felnőtt és utánpótlás mérkőzéseket csak az illetékes JB részéről hivatalosan küldött játékvezető vezetheti. A hivatalos edző mérkőzésekre, valamint a torna jelleggel rendezett felnőtt és utánpótlás mérkőzésekre a rendező szervezet írásban köteles játékvezetőket kérni a illetékes játékvezető bizottságtól. Megyei (Budapesti) Igazgatóság bajnokságába más Megyei (Budapesti) Igazgatósághoz tartozó játékvezető csak az illetékes Megyei (Budapesti) Igazgatóság Játékvezető Bizottságának kérésére és a Megyei (Budapesti) Igazgatósághez Igazgatójának engedélyével vezethet mérkőzést, kivéve, ha szükség-játékvezetőnek kérik fel. Tömegsport rendezvényen a játékvezető csak akkor működhet, ha a rendezvény versenykiírását a területileg illetékes szövetség előzetesen tudomásul vette.

11 VERSENYSZABÁLYZAT JÁTÉKVEZETÉS
40.§ (5) Nem jelölhető ki és nem vállalhat küldést a játékvezető, ellenőr: a) ha sportszakemberként elkövetett fegyelmi vétség miatt felfüggesztették a működését, vagy eltiltás alatt áll, b) ha a játékvezető a bajnokság (verseny) megkezdése előtt írásban kérte mentesítését a nevezett csapat mérkőzéséről; c) ha a nemzeti-, vagy nemzetköz nyomozó hatóság meggyanúsította a sportrendezvényének és egyes részelemének befolyásolásával, illetve kísérletével, valamint olyan információ merül fel, és olyan adat kerül feltárásra, amely jogosulatlan előny elfogadását, illetve ígéretének kezdeményezését bizonyítja. Ha az a) és b) pontban foglaltak valamelyikét az illetékes JB vagy a játékvezető megsérti, óvás esetén a mérkőzés eredményét törölni kell és újrajátszást kell elrendelni. A JB illetékes vezetője és a játékvezető ellen fegyelmi eljárást kell elrendelni. (6) Nem vállalhat küldést a játékvezető, ellenőr: a) olyan sportszervezet mérkőzésére, amelynek tagja, vagy a kijelölés napját megelőzően 2 éven belül tagja volt; b) olyan sportszervezet mérkőzésére, amelynek a játékvezető közvetlen rokona tagja, vagy 2 éven belül tagja volt; Ha az a)-b) pontban foglaltak valamelyikét a játékvezető megsérti, fegyelmi eljárást kell elrendelni ellene. (7) Szövetségi ellenőrt fegyelmi határozat alapján, illetve a sportszervezet kérésére és költségére a szövetség küld. (8) A szövetség saját költségére kérés nélkül is küldhet ellenőrt (játékvezető, szövetségi, biztonsági ellenőrt) a mérkőzésre.

12 VERSENYSZABÁLYZAT JÁTÉKVEZETÉS 44.§
Játékvezető kijelölését, működését kizáró tényezők (1) Működési jogából felfüggesztett játékvezető (asszisztens, ellenőr) a felfüggesztés idején semmilyen minőségben nem működhet mérkőzésen. (2) A működési jogától eltiltott játékvezető (asszisztens, ellenőr) az eltiltás ideje alatt semmilyen minőségben sem működhet mérkőzésen. (3) Az a sportvezető, edző, aki egyben játékvezető (asszisztens, ellenőr), és akit fegyelmi vétség miatt a szövetség működési jogából felfüggesztett vagy határozott időre eltiltott, a felfüggesztés és az eltiltás ideje alatt semmilyen minőségben nem működhet mérkőzésen, mint játékvezető (asszisztens, ellenőr). (4) Ha az (1) – (3) pontok valamelyikét a játékvezető (asszisztens, ellenőr) megsérti, ellene fegyelmi eljárást kell elrendelni.

13 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! KÉRDÉS?


Letölteni ppt "Játékjogosultság A) Európai Unió-beli és azzal azonos elbírálású labdarúgók: A bajnoki mérkőzéseken a sportszervezet számbeli korlátozás nélkül jogosult."

Hasonló előadás


Google Hirdetések