Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gazdálkodástudományi Szakmai Kollégium

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gazdálkodástudományi Szakmai Kollégium"— Előadás másolata:

1 Gazdálkodástudományi Szakmai Kollégium
Támop 4.2.2b Gazdálkodástudományi Szakmai Kollégium

2 A GTSZK célja A jövő vállalkozói és gazdasági vezetői számára már a főiskolai évek alatt lehetővé tegye azt, hogy: a szakmai tanulmányok folytatása mellett magas színvonalú vezetői képzésben részesüljenek, vállalkozói-vezetői gyakorlatot és készségeket, modern gyakorlati és menedzsment ismereteket sajátítsanak el öntanuló módon és magas fokon.

3 További célok A GTSZK további célja, hogy az érdeklődő és szakmailag elkötelezett gazdálkodástudománnyal foglalkozó hallgatókat összefogja, segítse kutatómunkájukat és színvonalas rendezvényeket szervezzen fejlődésük érdekében.

4 A GTSZK feladatai Kutatómunkák feltételinek megteremtése
Előadások szervezése Taggyűlések szervezése Saját kurzusrendszer megteremtése, működtetése Hallgatói öntevékeny csoportok tevékenységeinek segítése A pályakezdő fiatalok fejlődésének elősegítése

5 A GTSZK története A TÁMOP 4.2.2b projekt beindulásakor olvadt egybe a Gazdasági Szakkollégium (GASZ) és a Műszaki Menedzser Szakkollégium (MMSZK). Az egyesülésre elsősorban a főiskola intézeti rendszere és a kollégiumi létszámadatok miatt volt szükség.

6 A bekerülési feltétel Belépési nyilatkozat kitöltése
Aktív hallgatói jogviszony Minimum 3,5-ös tanulmányi átlag Aktív szakmai kutatómunka Érdemi részvétel Szakkollégium által biztosított szakmai és közösségi rendezvényeken

7 A GTSZK szervezeti felépítése

8 A GTSZK tisztségviselői
Elnök: reprezentál, képviseli a Szakkollégiumot, koordinál a legfelső szinten, szervezői munkát lát el, valamint a GTSZK kapcsolatait bővíti Alelnök: ellátja a GTSZK működéséhez szükséges tervező-szervező feladatokat, gondoskodik arról, hogy az adminisztráció a megfelelő módon működjön Titkár: az adminisztratív feladatokra vonatkozó szabályok és határozatok betartásával kialakítja és elvégzi a szükséges dokumentálást

9 A GTSZK eredményessége
A Dunaújvárosi Főiskola Tudományos Diákköri Konferenciájának Közgazdaságtudományi szekciójában minden helyezést ( I., II., III. hely, különdíj) a Szakkollégium tagjai nyerték el. Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen a GTSZK tagok a B döntő 7. helyén végeztek. A Szakkollégium részéről több csapat is indult az idei Diák Menedzsment Bajnokságban.

10 A szakkollégiumi élet Prezentációk, előadások (pl. Vállalati válságkezelés, Hiperinfláció, Piramisjátékok, stb.) Szakmai versenyek Szakmai kirándulások (pl. MVM Paks)

11 A GTSZK munkában 

12 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Gazdálkodástudományi Szakmai Kollégium"

Hasonló előadás


Google Hirdetések