Óvodahívogató Bárka Baktalórántházi Református Óvoda

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,
Advertisements

Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Környezettudatos magatartás segítése a katolikus óvodákban Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport
Óvoda.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Hogyan készüljünk az óvodás évekre?
Angol nyelvi kompetencia
Gondviselés Óvoda – Eltelt 16 év…
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
Beiskolázási tájékoztató december
Árpád Fejedelem Általános Iskola
A kolozsvári Báthory Líceum
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Szerepi Imréné, november 16.
SZONEK Liszt Ferenc Utcai Bölcsőde és Óvoda Szentlőrinc
óvodától - szakiskoláig A vidéki tanulóknak az iskola épületében található kollégium ad otthont.
SAMUNÉ CSERTÁN VALÉRIA intézményvezető
Kastélykert Körzeti Óvoda
Fecske úti Óvoda bemutatása
„ Ha a jövő évről akarsz gondoskodni - vess magot Ha egy évtizeddel számolsz - ültess fát Ha terved egy életre szól - embert nevelj! ”
Óvoda-iskola átmenet a Józsefvárosban
Nyitnikék Óvoda 3533 Miskolc, Andrássy út 53/a /fax: 46/
Korai hidroterápia a családban
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
Albert István Téri Napovi Kisvaszar
DECEMBER 3. A FOGYATÉKKAL ÉLŐK VILÁGNAPJA A másság elfogadása
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
Nevelés és nevelői attitűdök
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
Dr. Szabó-Thalmeiner Noémi. Nevelő Szaktanár Hivatalnok Szakmai szervezet tagja Családtag Barát (nő) rokon szülő gyermek testvérházastárs …
KERESZTSÉG.
Szociális helyzet a Pogányvölgyben 2011 június 17.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Budapesti Ward Mária Általános Iskola
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
PROGRAM.
A HITOKTATÁSRÓL „…Jézus ezt mondta: „Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa.” (Mt 19,14)
Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni… Húsvét projekt a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 3. osztályában március 17-március 25. készítette:
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
Szakmai gyakorlat Szarvas április 3. – 16. ERASMUS+ Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsöde.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába Egyházközség neve: Hittanoktatást végzi:
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
Pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskola.
Márkus Lászlóné Intézményvezető Közoktatási szakértő
Hogyan lesznek növendékeink iskolaérett gyermekek?
Bornemisza Óvoda
„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket…” (Mt 19,13-15)
A viselkedés és az iskolaérettség kapcsolata
Széchenyi István Általános Iskola Nagycenk 2017/ 2018
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
A dajka a nevelés folyamatában
Nincs ideális Egyház, de van egy, szent, katolikus és apostoli Egyház.
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
Probléma fa Okozat Ok kevés a gyermek az óvodában
Hitünk alakulása, mindennapi életünk a katolikus óvodában
Bemutatkozunk.
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
avagy a megismerési folyamatok probléma alapú tervezése
DRÁMAPEDAGÓGIA ÓVODAPEDAGÓGUSI SZEMMEL
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
Határtalan Egészségnevelés Lehetőségei Program
VALLÁSOS ÉS ERKÖLCSI NEVELÉS A KATOLIKUS ÓVODÁKBAN
AZ ÓVODÁS GYERMEK ÉS AZ ERKÖLCS
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Előadás másolata:

Óvodahívogató Bárka Baktalórántházi Református Óvoda 4561 Baktalórántháza, Arany János út 21.

Bárka Baktalórántházi Református Óvoda bemutatása Intézményünk 2013. szeptemberében kezdte meg működését. A gyermekeket egy teljesen új, modern óvodaépület várja, mely rendelkezik mindazon infrastrukturális feltételekkel, amelyek segítik a hatékony gyermeknevelést, illetve biztonságos, csendes helyen helyezkedik el. Óvodánk külső és belső környezete vidámságot, nyugalmat áraszt gyermek és felnőtt számára egyaránt. Az óvodásoknak lehetősége nyílik kipróbálni a legkorszerűbb játékokat mind bent, mind óvodánk gyönyörű kinti környezetében.

Óvoda helyiségei, berendezési tárgyai, eszközei Az épületben, egy csoportban történik a gyermekek nevelése nagy szeretettel, türelemmel. Óvodánkban olyan nevelési módszereket kívánunk kialakítani,amelyek Isten iránti engedelmességet, megértést és krisztusi szeretetet sugároznak. Csoportszobánk tágas, jól felszerelt, játszógalériával kiegészülve barátságos otthont biztosít a kicsiknek. A fedett terasz, amely körbeöleli az udvar felől az épületet, különböző szabadban végezhető tevékenységekre ad lehetőséget. Óvodánk tárgyi feltételei folyamatosan bővülnek..

Az óvoda személyi feltételei Óvodapedagógusaink felsőfokú óvónői képzettséggel, fejlesztőpedagógus végzettséggel, szakvizsgával, valamint több éves gyakorlattal rendelkező, gyermekszerető- tisztelő pedagógusok. Óvodapedagógusaink méltó nevelő társa a szakképzett dajka néni. Munkánk során arra törekszünk, hogy a nevelési programunk szellemében minőségileg garantált nevelőmunkát végezzünk. A mindennapjaink során kiváló hitoktató és angol nyelvtanár segíti munkánkat.

Intézményünk speciális szolgáltatásai 1. Hitoktatás ,,Hídépítés” a teremtő Isten, a gyermekek, a szülők, az óvodapedagógusok, a lelkész és a hitoktató között. A gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve,elsősorban a számukra könnyen érthető bibliai igazságokkal ismerkednek meg. Fontosak a történeteket összefoglaló énekek, a hozzájuk tartozó játékos mozgások.

Óvodai hitoktatás célja: Óvodánkban felelősséggel vállaljuk a gyermekek nevelésével és fejlesztésével járó feladatokat, hittel és hitre ébresztgetve őket. Nevelőmunkánk során a történetek elmondásának célja a mindenható Isten szeretetének, kegyelmének és jóságának megéreztetése. Távlati célja a gyermekek hitre juttatása a Jézus Krisztus melletti, korának megfelelő döntéséhez való segítése.

2. Néptánc A mindennapos éneklések kínálják a lehetőséget arra, hogy a gyermek egyszerűbb népszokások dallamával ismerkedjenek, eljátsszák, eltáncolják. A néptánc foglalkozások során nagyon sokat énekelünk, népzenét hallgatunk. A népi játékok és népdalok komplex ismereteket közvetítenek. Egyszerűbb tánclépéseket, játékfűzéseket tanulunk. A játékszabályok elfogadása , térforma betartása, a tiszta éneklés elérése a gyermekek akaratát, önfegyelmét formálja.

3. Angol nyelv megszerettetése Az óvodai angol nyelvoktatás során elsődleges cél az idegen nyelv megszerettetése. A négy alapkészség közül az életkori sajátosságokhoz igazodva elsősorban a beszéd és a szövegértés kialakítása, fejlesztése a cél. Nagy hangsúlyt helyezünk a játékosságra, a mondókázásra és a daltanulásra. Fő cél az idegen nyelv megkedveltetése, ahol a gyermekek szívesen kapcsolódnak be a foglalkozás feladataiba.

4.Úszásoktatás Az úszás a sportkultúra egyik alapja. Óvodánkban minden gyermek gyönyörű, esztétikus környezetben úszás oktatáson vesz részt. Minden órát játékos bemelegítéssel kezdünk, hogy a gyermekek ráhangolódjanak a feladatokra. Először a vízzel való ismerkedés játékos feladatok segítségével, merülések gyakorlása, lebegés, siklás, kar- lábtempó gyakorlása, levegővétel megtanítása a cél.

Ünnepeink, hagyományaink Programunk nagy hangsúlyt fektet a keresztény értékekre, erkölcsi nevelésre, kultúrára, a hagyományok megismerésére, a szeretetre épülő pozitív lelkesedésből fakadó magatartásformák kialakítására. Célunk, hogy megismertessük gyermekeinket a múltunkkal, megszerettessük a nép- és óvodai hagyományainkat. Ennek érdekében megünnepeljük a születésnapokat, hagyománnyá vált a mikulásvárás, az adventi készülődés, a karácsonyi mézeskalács sütés, a farsangi alakoskodás, az anyák napja, a családi nap, az óvodai évzáró.

Mi már ovisok vagyunk!

Várunk szeretettel! Érdeklődni: Református Egyházközség Baktalórántháza Jókai út. 5 Telefonon: 30/566-5023 Beiratkozás/Átiratkozás: H-P / 8-16-ig Baktalórántháza Arany János út. 27