Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,"— Előadás másolata:

1 „Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,
mint az, amelyen nem nevettünk.” (Chamfort)

2 II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája
A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája Kecskemét legnagyobb általános iskolája, ahol jelenleg 31 osztályban 700 tanuló tölti napjai nagy részét igényesen kialakított környezetben.

3 nagy empátiával rendelkező, gyermekszerető pedagógusokból áll.
Tantestületünk jól képzett, nagy tudású, magas fokú szakmai intelligenciával és nagy empátiával rendelkező, gyermekszerető pedagógusokból áll.

4 az informatika oktatása
Pedagógiai programunk a tanulók egyéni képességeinek fejlesztését tűzte ki célul, kiemelten kezeljük a felzárkóztatást és a tehetséggondozást. Kiemelt területeink: anyanyelvi nevelés matematika-oktatás idegennyelv-oktatás az informatika oktatása testnevelés és sport

5 A 2009/2010-es tanévtől kezdődően kompetencia-alapú oktatást vezettünk be tíz osztályban matematika, szövegértés, és szociális kompetencia területen. Ebben a tíz osztályban - köztük négy alsós osztályban is - minden tanuló saját laptopon dolgozik.

6 Iskolánk kiemelkedő sporteredményeket ér el országos, megyei és városi szinten kézilabda, labdarúgás és atlétika sportágakban. Ezek mellett megismerkedhetnek tanulóink a karate, sakk, szivacskézilabda és a játékos sport alapjaival is.

7 Pedagógusaink minőségi munkáját fejlesztő pedagógus, gyógypedagógus és mozgásterapeuták segítik. Iskolánk nevelő-oktató munkáját a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány, a rászoruló gyermekeket a Fogódzó Gyermeksegélyező Egyesület támogatja.

8 Iskolai könyvtárunk ideális környezetben biztosítja az olvasás, a kulturált időtöltés lehetőségét. Fontosnak tartjuk, hogy az iskola ne csak a tanulás színtere legyen a gyermekek számára. Alsó és felső tagozaton is számtalan szakkör közül választhatnak a diákok: rajz, sakk, színjátszó, énekkar, néptánc, főzőcske, drámajáték,logikai társasjáték, olvasókör, kézműves szakkör…

9 Miért jó a Rákóczi? - mert 6-14 éves korig a gyermekek képességeit és készségeit úgy fejlesztjük, hogy felkészültek legyenek a további tanulás különféle lehetőségeire és a társadalomba való beilleszkedésre - mert fontos a test, a lélek és a szellem harmonikus fejlesztése - mert pedagógusaink hisznek a nevelés és az oktatás csodájában

10 azokat a gyermekeket és szüleiket,
Tagintézményünk szeretettel meghívja és várja azokat a gyermekeket és szüleiket, akik a 2014/2015-ös tanévtől elsősök lesznek.

11 Javasoljuk a foglalkozásainkon való részvételt, mert:
A gyermekek még az iskolába lépés előtt megismerkedhetnek tanítóikkal és egymással is. Felfedezhetik az iskola épületét, környezetét. A játékos foglakozások során fokozatosan hozzászokhatnak az iskolai módszerekhez. Az osztály kiválasztása előtt kiderül, hogy a gyermek érdeklődése és adottságai melyik osztály kínálatához állnak közelebb, megkönnyítve ezzel a szülők döntését. Kialakulhatnak olyan csoportkohéziós jellemzők, amelyek elősegítik a gyermek beilleszkedését a közösségbe.

12 A Gyere Te is a Rákócziba! rendezvénysorozatunk programjai
a következők: 2013. december 14. szombat 9.00 – 11.00 Adventi Sulikuckó Szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat a Karácsony jegyében. Lesz sok-sok játék, móka és kacagás!

13 2014. február 11. kedd és február 12. szerda
Nyílt napok a leendő 1. osztályokban 2014. február 11. kedd és február 12. szerda Kedden a leendő 1.a és 1.b /jelenlegi 2.b és 2.a/ osztályba, szerdán a leendő 1.c és 1.d /jelenlegi 1.c és 3.d /osztályba pillanthatnak be. Program: 7.45 órától: tájékoztató a szülők részére 1- 2. óra: közismereti tárgyak – magyar, matematika 3. óra: irányultság bemutatása

14 Iskolaváró Sulikuckó 2014. január 11. és március 1.
Zenével és játékos foglalkozásokkal segítünk a szülőknek az iskolakezdés nehézségeinek könnyebbé tételében.

15 Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglévő irányultságait. A 2013/2014-es tanévben is a következő 1. osztályok indítását tervezzük: 1.a osztály: Természettudományos irányultságú Ez egy teljesen új lehetőség, ahol a környezetünk szépséges bemutatása, a környezetvédelem és az egészséges életmódra nevelés áthatja a nevelés-oktatást. A gyerekek rendszeresen végeznek természettudományos kísérleteket is életkori sajátosságaiknak megfelelő szinten. Ebben az osztályban 1. osztály szeptemberétől informatika és heti két idegen nyelv órán is részt vesznek a tanulók. 1. b osztály: Angol nyelvi irányultságú 1. c osztály: Német nyelvi irányultságú Ezekben az osztályokban kiemelt helyen a korai nyelvoktatás áll, heti négy órában foglalkoznak a gyerekek az angol/német nyelvvel, amelyből kettő közismereti tárgy, azaz ezeken a foglalkozásokon is angolul/németül beszél a tanulókkal a pedagógus. A németes osztály „különlegessége”, hogy a németet tanító tanár egyben az egyik tanító néni, így ebben az osztályban még több lehetőségük van a német nyelv gyakorlására a tanulóknak.. 1 .d osztály: Matematika-informatika irányultságú Az informatika tantárgy a gyerekeket abban segíti, hogy a számítógép kezelés alapvető eszköztudássá váljon számukra. Ebben az osztályban is heti két idegen nyelv órán is részt vesznek a tanulók

16 Tervezett 1. osztályaink a 2014/2015-ös tanévben:
1.a osztály: Természettudományos irányultság Tanítók: Csehné Kávai Tímea Vidáné Tóth Beatrix 1.b osztály: Angol nyelvi irányultság Tanítók: Farkas Anikó Huszár Mónika 1.c osztály: Német nyelvi irányultság Tanítók: Pestiné Csábi Andrea Polgár Leona 1.d osztály: Matematika-informatika irányultság Tanítók: Soós Magdolna Szekeres Mónika

17 Elérhetőségeink: 6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2. tel
Elérhetőségeink: 6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2. tel.: /125-ös mellék honlap: Gyermekeik számára barátságos, szeretetteljes és kiegyensúlyozott légkörű iskolát kínálunk!

18 Köszönjük a figyelmét! zene: Ville Valo & Natalia Avelon - Summer Wine


Letölteni ppt "„Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések