Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Bálint Márton Általános és Középiskola

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Bálint Márton Általános és Középiskola"— Előadás másolata:

1 A Bálint Márton Általános és Középiskola
alsó tagozatának bemutatása

2 A fórum tematikája Az iskola épületei Az emelt szintű képzésről
Segítség az óvoda és az iskola közti átmenet megkönnyítéséhez A szülői szervezetek működéséről Az iskola pedagógiai módszereiről, a nevelési elvekről Az Önök által javasolt témák

3 Nyílt nap időpontja: 2013. március 20. (szerda) h h tájékoztató h tanítási órák h konzultáció Szülőknek szóló elméleti és gyakorlati tájékoztató. Gyerekeket nem várunk.

4 Missziónk A tehetséget vagy a jól teljesítés területeit keressük,
a lemaradókat egyéni fejlesztéssel felzárkóztatjuk; a „kultúra teljességének” és az alapvető emberi értékeknek a közvetítése során.

5 Milyen tantárgyakat tanulunk?
- anyanyelv 9 óra, - matematika 5 óra, - embertan 1 óra, - etika/hittan 1 óra, - környezetismeret 1 óra, - ének-zene, furulyázás 2 óra, - néptánc 1 óra, - bábozás 1 óra - vizuális kultúra 2 óra, - barkácsolás 1 óra, - testnevelés 5 óra, - szabadidő 10 óra

6 Emelt szintű képzésről
Természettudományos-matematikai: 1 óra logika, 6 óra matematika Ének-zene: (a zeneiskola tanárai) 2 óra szolfézs, néptánc 2 óra Anyanyelvi: 1 óra dráma, 1 óra szövegértelmezés Általános képzést nyújtó.

7 A napirendről Egész napos tanulás. 7.00 h - 7.30 h ügyelet,
8.00 h h tanulás, 11.45 h h szabadidő, 13.45 h h tanulás, 15.30 h h ügyelet.

8 Osztályfőnökök 1. Anyanyelvi emelt szintű osztályban: Kollár Monika
2. Ének-zene emelt szintű osztályban: Bíró Szilvia 3. Természettudományos-matematika: Kisné Temesvári Tünde 4. Általános tantervű osztályban: Elekné Morvai Bernadett

9 Néhány szó az épületről és a tantermek felszereltségéről
Szaktantermek: báb, rajz és kézműves, drámaterem és táncterem, természettudományi, zeneterem és könyvtár, informatika termek, pihenőszoba, interaktív táblák, uszoda a mindennapos testneveléshez.

10 Óvodából az iskolába

11 A család és az iskola kapcsolata
Az iskola értékrendjének megismerése és elfogadása. Szakszerű segítségnyújtást szeretnénk adni: a tanuláshoz és a neveléshez, a jutalmazás és a büntetés formáinak alkalmazásához, az értékeléshez.

12 Játék a gyermek életében
A gyermek alaptevékenysége: számára öröm, pozitív élmények kísérik. Játékszituációban könnyebben lehet nevelni. A tanulást szolgálja: ismeretet ad és képességeket, gondolkodást fejleszt, Fontos a társas kapcsolat hatása. Ne legyen túl sok játék!

13 Tévézés Ne tiltsuk, mert művelődést és szórakozást jelent!
Ne a játék és az otthoni munka helyett használja! Válogasson a műsorokban! Beszélje meg a szülővel a látottakat!

14 Értékelés a családban Jutalmazás: A helyes magatartás megerősítése.
A jutalmazás hatásának feltételei: Legyen megérdemelt és erőfeszítés eredménye. Bátortalant gyakrabban jutalmazzuk, a magabiztost kevésbé. Egységes álláspont legyen a felnőttek között! Legyen megérdemelt! Különböző formái vannak: mosoly, ölelés.

15 Hatékonyságának feltételei:
Büntetés Hatékonyságának feltételei: Az elkövetett cselekvés mértékétől függjön! Az egyéniséget vegyük figyelembe! A szülők egyezzenek meg! Méltányos legyen! Tárgymegvonásos büntetés. Fizikai büntetés.

16 Eredményes büntetés elvei
Az időzítés elve Az értelmezés elve A következetesség elve Az alternatíva elve A feloldás elve

17 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "A Bálint Márton Általános és Középiskola"

Hasonló előadás


Google Hirdetések