Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„ Ha a jövő évről akarsz gondoskodni - vess magot Ha egy évtizeddel számolsz - ültess fát Ha terved egy életre szól - embert nevelj! ”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„ Ha a jövő évről akarsz gondoskodni - vess magot Ha egy évtizeddel számolsz - ültess fát Ha terved egy életre szól - embert nevelj! ”"— Előadás másolata:

1 „ Ha a jövő évről akarsz gondoskodni - vess magot Ha egy évtizeddel számolsz ültess fát Ha terved egy életre szól embert nevelj! ”

2 IKERVÁRI ÁMK MESEVÁR ÓVODA BEMUTATÁSA

3 „ Jó Pásztor Háza " Leánynevelő Intézet.
Óvodánk, Ikervár község rangos, szakmailag önálló intézménye. Történelmi keretei a század elejére nyúlnak vissza, hisz az ikervári Batthyány kastélyban már a 20-as években is működtetett óvodát a „ Jó Pásztor Háza " Leánynevelő Intézet. Jelenlegi helyünkön, óta működünk. Az óvoda épülete több mint 100 éves, többször átalakított, részlegesen felújított, korszerűsített épület, amely a Rába folyó közvetlen szomszédságában épült. A csoportszobák nagysága 50 m2 feletti, megfelelnek a követelményeknek. Az óvoda önálló főzőkonyhával rendelkezik, amely az óvodán kívül az iskola-napközis gyermekeknek, felnőtteknek és az időskorúaknak biztosítja a napi egyszeri étkezést.

4 Az óvoda adatai: Az óvoda hivatalos elnevezése:
IKERVÁRI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT MESEVÁR ÓVODA Az óvoda hivatalos címe: 9756 Ikervár, Gróf Batthyány Lajos u. 3. Az óvoda fenntartója: Községi Önkormányzat Ikervár

5 A Mesevár Óvoda pedagógusai és dolgozói munkájuk során arra törekszenek, hogy óvodásaik szeretetben, érzelmi biztonságban, szabad, nyugodt légkörben, sok szép élményekkel gazdagodva élvezzék az óvodában töltött éveket.

6 LEGFOTOSABB KÖZVETLEN PARTNERÜNK MAGA A GYERMEK

7 PARTNEREINK GYERMEK SZÜLŐ FENNTARTÓ AZ IKERVÁRI ÁMK TÁRS - INTÉZMÉNYEI
GYERMEKORVOS VÉDŐNŐ GYERMEKEK NEVELÉSÉT SEGÍTŐ SZAKSZOLGÁLATOK

8 A Mesevár Óvoda nevelési szerkezete:

9 Az intézmény nevelőtestülete
a helyi nevelési programját önállóan készítette el az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja alapján, mely átfogja a teljes óvodáskor nevelő – fejlesztő munkáját. Ez a program megőrizte az intézmény korábbi értékeit, és erre alapozva modernebb szemlélettel közelít a nevelési feladatok megvalósításához. Arra készteti a nevelőtestület tagjait , hogy az egész óvodai életet még sokszínűbben , árnyaltabban, az egyéni szükségleteket , különbözőségeket figyelembe véve szervezzék meg.

10 Alapelve a szeretetteljes, biztonságot adó,
érzelemben gazdag óvodai élet megteremtése, ahol a gyermekközpontúság úgy jelenik meg, hogy tartást, önállóságot , boldogságot ad a gyermeknek.

11 A program az egészséges életmód alakítására és a hagyományőrzés, népszokás ápolására helyezi a hangsúlyt.

12 Helyi nevelési program sajátos arculata:
Óvodánk a következő tartalmakkal bír:

13 Beépíti a hagyományokat, népszokásokat, és az ünnepkörökhöz ,évszakokhoz csoportosítva tervezi meg az óvodai élet minden részét. Így : a játékot, mese-vers hallgatást, dramatikus játékokat, énekes játékokat, zenehallgatásokat, vizuális nevelést, mozgást a természeti, tárgyi,emberi környezet megismertetését. Lehetőséget biztosít a közvetlen környezetben lévő tapasztalatok megszerzésére, és az óvodai kirándulások szervezésével hozzájárul a gyermekek érzelemvilágának gazdagításához. Ez a program befogad mindent , ami szép, ízlésesés. Nem idegen az életkortól, hogy a gyermekek játékba ágyazottan éljék át mindennapjaikat.

14 Óvodai életünk Az évszakokhoz kapcsolódik
Őszi tevékenységi kör Nyári tevékenységi kör Téli tevékenységi kör Tavaszi tevékenységi kör

15 Őszi tevékenységi kör Tömördi Madárvárta kirándulás Szüreti mulatság
Őszi termések gyűjtése (gesztenye, makk, kukorica, csuhé, csipkebogyó stb.) Kukoricatörés (fosztás a csoportban , régi korok hangulatának felidézése) Kirándulások, túrák a közeli Rába folyó környékére Gyertyagyújtás a Hősök emlékműnél Egészséghét Márton nap, lampionos felvonulás

16 Téli tevékenységi kör Mikulásvárás Lucázás
Adventi készülődés: mézeskalács sütése, Adventi koszorú készítése, Karácsonyfa díszítése, Betlehemezés, pásztorjáték Madáretetés Téli sportjátékok Télcsúfoló farsang: Tél elűzése – kiszebáb

17 Tavaszi tevékenységi kör
Március 15 /megemlékezés/ Húsvét, nyuszi-várás, locsolkodás Májusfa állítás, majd kitáncolása Anyák napja Gyermeknap Évzáró Ballagás

18 Nyári tevékenységi kör
Aratás, Új kenyér ünnepe Lakodalmas népi játékok Sportszerű népi játékok Növényi játékeszközök készítése Tájmegismerő kirándulások Veteményeskert gondozása, virágok nevelése Nyári gyűjtőmunkák (búza, kamilla, bodza stb.) Befőzések, szárítások, búzakoszorú készítése

19 óvodánk gyermekképe: Nem kizárólag az eredmény-centrikusságon alapszik, hanem mosolygós gyermekarcokat akarunk látni körülöttünk, akik szeretnek játszani, és tudnak örülni az apró dolgoknak is.


Letölteni ppt "„ Ha a jövő évről akarsz gondoskodni - vess magot Ha egy évtizeddel számolsz - ültess fát Ha terved egy életre szól - embert nevelj! ”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések