Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A dajka a nevelés folyamatában

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A dajka a nevelés folyamatában"— Előadás másolata:

1 A dajka a nevelés folyamatában
Móczár Ferencné óvodavezető

2 A piliscsabai Szent László Óvoda

3

4 Értékteremtés KERESZTÉNY ÉRTÉKREND MAGYARSÁGTUDAT ELFOGADÁS
PASZTORÁCIÓ

5 Óvodai közösség KATOLIKUS ÓVODÁNK JÓ LÉGKÖRÉT ELSŐSORBAN AZ iTT DOLGOZÓK LELKISÉGE HATÁROZZA MEG. EZ AZ EGYMÁS IRÁNTI TISZTELETBEN, MEGBECSÜLÉSBEN, SEGÍTŐKÉSZSÉGBEN, EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN NYILVÁNUL MEG.

6 Ünnepek és jeles napok Az óvodánk hagyományai,ünnepei, jeles napjai
Szentmisék, Szent Mihály nap,Szent Márton napja, Szent Erzsébet napja, Szent András napi vásár, Szent Miklós, Advent, Betlehemes játék, Farsang, Apák napja,Nagyböjti idő, Húsvét, Anyák napja, Családi nap, Évzáró és búcsúztató,Pünkösd Szakmai nap Lelki napok Rendezvények Kirándulások

7 Dajkai feladatok - A napirend
Óvodánkban a dajka-gyermek kapcsolatot a gyermekek iránti őszinte szeretet és megbecsülés jellemzi. A szereteten alapuló, keresztény értékeket képviselő életvitelük a gyermekek számára követendő mintául szolgálnak A gyermek fogadása Játék Meghitt percek Tízórai Munka Levegőzés Ebéd Pihenés Uzsonna Hazamenetel

8 Légkör szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó, derűs légkörben, a családokkal együttműködve neveljük a gyermekeket.

9 Hitre nevelés reggeli ima, meghitt percek
Óvodánkban a hitre nevelés a keresztény családi nevelés folytatásaként a katolikus értékek erősítésére és kiegészítésre irányul. A katolikus értékek közvetítése a gyermekek által a családban is, mellyel missziós tevékenységet is teljesítünk.

10 HAGYOMÁNYAINK ÁPOLÁSA, AZ EGYHÁZI, VILÁGI ÜNNEPEK MEGÉLÉSE
Az ünnepek jelentős alkalmak a gyermekek és az óvoda életében. Fontos feladatunk, hogy a családokkal újra felfedeztessük a magyar nép népi és keresztény ünnepeit, hagyományait, azok belső tartalmát.

11 Játék, tevékenységekben megvalósuló tanulás
A játékon és tevékenységeken keresztül az életkorhoz és a gyermek egyéni képességeihez igazodó műveltségtartalmak, emberi értékek közvetítése. A gyermekkor szépségeit, értékeit őrizzük.

12 Gondozási tevékenység
A GYERMEKEK BIZTONSÁGÉRZETÉNEK MEGALAPOZÁSA, AZ ÖNBIZALOM ERŐSÍTÉSE Szokás- és normarendszer megalapozása

13 Étkezés AZ ÉTKEZÉSI KULTÚRA ALAKÍTÁSA, MEGERŐSÍTÉSE

14 Lelki napok munkatársaink lelki és szakmai felkészültségét folyamatosan építjük.

15 „ A gyermek az öröm, a reménység
„ A gyermek az öröm, a reménység. Gyenge testében van valami virági, ártatlan lelkében valami égi, egész kedves valója olyan nekünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség.” (Gárdonyi Géza)


Letölteni ppt "A dajka a nevelés folyamatában"

Hasonló előadás


Google Hirdetések