Szent Bernadette.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Arany János élete és munkássága
Advertisements

Hieroglifák.
Alsónémedi A falu bemutatása
Johann Sebastian Bach Johann Sebastian Bach a zenetörténet
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
ApCsel
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
Réthelyi Bálint & Gergely
Nyírségi Református Egyházmegye Területi Presbiteri Találkozók február 26. Rakamaz március 4. Nyírmada március 18. Nyírbogát március 25. Ibrány április.
Eleanor H. Porter Az élet játéka.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Albert Einstein élete.
( ).  Richard Wagner 1813.majus.22.- én Lipcsében született.Bár korán kapcsolatba került a színházi világgal,kezdetben az irodalom jobban érdekelte,mint.
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
Móra Ferenc
Élete szeptember 20-án született Farkaslakán
Balatonfüredi Anna-Bál
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
3 hely a világon, ahol a nők parancsolnak
Életrajz Született: 1937 április 28.-án Suniban, Tikrit külvárosában. Apja „meghalt”, mostohaapja nevelte 10 éves koráig amikor a nagybátyához költözött.
Készítette Turtev Erik
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
JÉZUS ÉS A HÁZASSÁGTÖRŐ ASSZONY
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
(A tudomány szemszögéből)‏
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
AZ IGAZI KERESZT LEGENDÁJA. C erverában, a Santa Maria templomban február 6-án öt pap egy kés segítségével megpróbált elvágni egy olyan fadarabot,
DON BOSCO.
*. Türr István Gerster Béla április 7.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
DORMÁND.
Bosco Szent János. Élete Szegény családban született 1815-ben. Kétéves volt csupán, mikor édesapja meghalt, így édesanyja, Margit, egyedül nevelte három.
A halottak feltámadása és az utolsó ítélet
Az Élet Igéje január A világ nagy részén január 18. és 25. között rendezik meg az imahetet a keresztények egységéért, egyes helyeken pedig pünkösdre.
A ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjainak beszámolója a passaui zarándokútról 2014.
Készítette: Ócsai Gerg ő „Gondolkodom, tehát vagyok” Tovább.
Bihar az I. Világháború előtt, alatt és után
Folyamodjatok az Úrhoz,
Egy élet 14 állomása „…mert megmarad a hit, a remény és a szeretet …”
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Az Élet Igéje szeptember.
Szent Miklós püspök Élete és legendái.
Bízd Újra Életed Krisztusra!
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Assisi Szent Ferenc.
1 TANULÁSI TÍPUS TESZT.
Árpád-házi Szent Erzsébet
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
, Csanádi egyházmegye első püspöke.. Élete Atyja, Gerardo velencei patrícius volt és rokonságban állt a Centranigo családdal, amelyből Péter ( )
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
István király.
Jindo csodája.
Hubertusz a vadászok, lövészcéhek, erdészek, kohászok, csengetty ű készít ő k, mészárosok, sz ű csök és tímárok véd ő szentje, a kutyákat veszettség ellen.
Készítette : Kovács Máté 10.d
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Zrínyi Ilona Élete.
Megszentelt Élet Éve Francesco a meglepetések embere: akit Jánosnak kereszteltek – de Ferencnek hívtak a nagyravágyó ifjú - aki soha nem.
Megszentelt Élet Éve
Adolf Kolping Született december 8. án
Református istentisztelet
Jindo csodája.
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
DON BOSCO SZENT JÁNOS.
PETŐFI SÁNDOR Készítette: Bíró Anna. GYERMEK- ÉS IFJÚKORA január 1- én született Kiskőrösön Édesapja: Petrovics István – mészárosmester és kocsmáros.
Jindo csodája KATTINTS.
Árpádházi Boldog Jolán
Előadás másolata:

Szent Bernadette

Élete Bernadette szegény családban született, édesapja, François Soubirous molnár, édesanyja Louise Casterot volt. Legidősebb gyermekként, öt testvére mellett nevelkedett. Gyermekkorában sokat betegeskedett. Tizennégy éves korában látta első alkalommal Máriát, aki összesen 18 alkalommal jelent meg neki. Eleinte hitetlenség kísérte a jelenéseket, ám idővel nemcsak a falu népe, hanem az egyházi vezetés is hitelesnek ismerte el. Mindaddig azonban Bernadette-nek sok meg nem értésen kellett keresztülmennie. Életét gyökeresen megváltoztatta látomása, ezért elhatározta, hogy szerzetesnő lesz. 1866-ban, 22 évesen belépett a szomszédos város,Nevers Saint-Gilgard nevű kolostorába. Itt sem volt egyszerű az élete, mert a noviciákat felügyelő mesternő sok szenvedést okozott neki.

A jelenések 1858. február 11.-én Bernadette a Gave-folyócska közelében, egy barlangban sugárzó fehérbe öltözött női alakot látott, aki szótlanul rámosolygott, majd eltűnt. A szép ismeretlen három nap múlva újra megjelent, és ettől kezdve július 16.-ig bezárólag még további 16 alkalommal. Február 18.-án, a harmadik találkozás alkalmával már meg is szólította a lányt, és február megmutatta a gyermeknek a barlang lábánál lévő rejtett forrást . Március 26-án a Szűzanya megnyilatkozott előtte. Többször is felszólította, hogy menjen a falu papjához, és mondja meg neki, hogy építtessen templomot a forrás mellé, és tegye zarándokhellyé. Bernadette elbeszélését hitetlenség fogadta, de a lány a legszigorúbb kihallgatások alatt is ragaszkodott kijelentései igazságához. Ezután pedig a forrás mellett valóban csodálatos gyógyulások tanúja lett a falu népe. A csodák világhírűvé tették, s ma Lourdes a világ legnagyobb Mária-búcsújáró helye, a reménység forrása, ahol még ma is sok ember meggyógyul az ott fakadó víztől, a tudomány pedig nem talál erre magyarázatot.

Halála Mindössze 35 éves volt, amikor 1879. Április 16-án csonttuberkulózisban  meghalt. Három nappal később a kolostorkert kis kápolnájában temették el.

Vége