Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jindo csodája KATTINTS.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jindo csodája KATTINTS."— Előadás másolata:

1 Jindo csodája KATTINTS

2 Mózes csak egyszer tudta kettéválasztani a tengert.
Koreában ez évente nem is egyszer megtörténik. Jindo szigete a harmadik legnagyobb sziget Dél-Koreában Jejudo és Geojedo után. A 250 kisebb-nagyobb szigetből álló csoport leg-nagyobb csodája a szétnyíló tenger, amely évente két alkalommal szabadon hagy egy átjárót, ami összeköti a két szigetet: szabad átjárást enged Jindo és Modo szigete között. A 2,8 km hosszú, m széles úton száraz (vagyis inkább sáros) lábbal lehet átkelni, de mindössze egy órán át van erre lehetőség, utána a tenger visszafoglalja jussát.

3

4

5

6 A helyiek hatalmas ünnepséget csapnak az esemény tiszteletére
A helyiek hatalmas ünnepséget csapnak az esemény tiszteletére. Rengeteg ember (és évről évre egyre több turista) gyűlik össze a parton, akik már a térdig-bokáig érő sekély vízben elkezdenek átgázolni a másik szigetre. A két oldalról induló tömeg a tenger közepén találkozik, azután ki-ki kedve szerint továbbmegy a túlsó partra vagy visszafordul.

7

8

9 Ilyen alkalmakkor tíz-, de lehet, százezrek vesznek részt a ,,Mózes csodája” fesztiválon. A természeti csoda mindössze 1975 óta ismert a nyugati világ előtt, amióta Dél-Korea párizsi nagykövete mesélt róla. Mivel a jelenség nagyon hasonlít a Bibliában leírt tengerkettéváláshoz, ezért ebben a kultúr-körben a Koreai Mózes-csodaként terjedt el.

10

11 Az utóbbi években a nyugati turisták miatt már hozzászoktak a mózesi hasonlathoz, de termé-szetesen a helyieknek saját legendáriumuk van A legismertebb történet a Bbyong, a hoedongi öregasszony.

12 Sok-sok ével ezelőtt még rengeteg tigris élt a szigeten
Sok-sok ével ezelőtt még rengeteg tigris élt a szigeten. Amikor a tigrisek egyre gyakrabban jöttek be a faluba prédáért, a helyiek elmenekültek a Modo-szigetre. Végül már csak Bbyong, egy öregasszony maradt a faluban. Bbyong mindennap imádkozott a tenger istenéhez, Yongwanghoz, hogy engedje meg neki, hogy újra láthassa a család-ját.  Egyszer, februárban Yongwang megjelent neki álmában, és annyit mondott: holnap küldök neked egy szivárványt a tengerre. Ülj fel rá, és lovagolj át a másik szigetre. Bbyong így tett.

13 Másnap kiment a tengerpartra, újra imádkozott, és a tenger szétvált
Másnap kiment a tengerpartra, újra imádkozott, és a tenger szétvált. Ezen az úton a családja és a többi falusi ember is visszatért a szigetre. Azóta ahányszor a tenger kettéválik, megünneplik ezt a Yeongdeung Fesztivállal, és így emlékeznek meg Bbyongról.

14

15

16

17

18

19

20

21

22 VÉGE


Letölteni ppt "Jindo csodája KATTINTS."

Hasonló előadás


Google Hirdetések