Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Életrajz Született: 1937 április 28.-án Suniban, Tikrit külvárosában. Apja „meghalt”, mostohaapja nevelte 10 éves koráig amikor a nagybátyához költözött.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Életrajz Született: 1937 április 28.-án Suniban, Tikrit külvárosában. Apja „meghalt”, mostohaapja nevelte 10 éves koráig amikor a nagybátyához költözött."— Előadás másolata:

1

2 Életrajz Született: 1937 április 28.-án Suniban, Tikrit külvárosában. Apja „meghalt”, mostohaapja nevelte 10 éves koráig amikor a nagybátyához költözött. Nem vették fel a katonai akakdémiára, ezért belépett az arab nacionalista Baath pártba.(19 évesen,1956)

3 1959 október-sikertelen merényletet kisérel meg Abdel Karim Kászim ellen. Utána Egyiptomba menekült és csak 1963 ban tért vissza amikor a Baath párt egy puccsal újra hatalomra került. Ezután Szaddam több évre börtönbe került amikor Kászim tábornok visszaszerezte a hatalmat. ’66-ban sikeresen megszökött és ’68- ban újra az övék volt a hatalom.(ekkora már a legnagyobb hatalmat képviseli)

4 Ekkorra már számtalan ‘politikai’ gyilkosságot követett el. 1979 július 16.-án Bakr elnököt (szövetségesét,unokatestvérét) félreállítva hivatalosan hatalomra tör!!! Hatalomra kerülése után a rokonait vezető pozícióba helyezte és ellenfeleit megkínozta vagy kivégezte. Szaddam a háborúk és a vereségek után is megtartotta a hatalmát.

5 2003-ban (július 22.)megölik mind két fiát. 2003 december 13.-án elfogják a Tikrit melletti búvóhelyén. Jelenleg Irakban van fogságban, és folynak a perek és tárgyalások a sorsáról. Valószínűleg halál büntetésre ítélik.

6 Egyéb: Öt gyermeke van (volt) Két fia és három lánya Fiai: Uday és Qusay (meghaltak 2003 ban) Név: Sadda^m Hussayn

7 18+ EGY FÜRDÖNACI S KÉP A DIKTÁTORR OL

8 Összefoglaló Az egyes témákról mondja el a saját véleményét is Foglalja össze a hallgatóság számára a legfontosabb megállapításokat

9 Teendők Foglalja össze a hallgatóságra háruló teendőket Foglalja össze az ezzel kapcsolatos saját terveit


Letölteni ppt "Életrajz Született: 1937 április 28.-án Suniban, Tikrit külvárosában. Apja „meghalt”, mostohaapja nevelte 10 éves koráig amikor a nagybátyához költözött."

Hasonló előadás


Google Hirdetések