Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egyiptom.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egyiptom."— Előadás másolata:

1 Egyiptom

2 Egyiptom Ősi, titokzatos múltunk, Egyiptom.

3 Fáraók A fáraók olyanok voltak az ősi Egyiptomban, mint napjainkban a királyok. Egyszóval, a fáraó szó „uralkodó”-t jelent. Ők uralkodtak évezredeken át Egyiptomban.

4 Fáraók-Tutanhamon Tutanhamon fáraó Echnaton fáraó fia volt, a 14. dinasztiában élt. Tutanhamon mindössze 9 évesen került a trónra, és évesen, titokzatos módon meghalt. De halálának okára a mai napig sem jöttek rá…

5 Fáraók-Echnaton Echnaton Tutanhamon apja volt. Ő a 14. dinasztia elején uralkodott, fia előtt. Az halálának okát a mai napig homály fedi…

6 Fáraók-Kheops Kheops fáraó volt a legszigorúbb gáraó mindközül. Ő építtette a „Nagy Piramis”-t, amely 21 éven át épült. De szigorúsága miatt a nép nem szerette, akárcsak a saját fia, Khepren fáraó.

7 Fáraók-Khepren Khepren fáraó Kheops fáraó fia volt, de örökölte apjától a szigorúságot. A nép őt sem szerette. Ő építtette a Szfinx-et, amely az ő arcképét viseli.

8 Piramisok

9 Piramisok Az első piramist Dsoser (Dzsószer) fáraó építtette, ez lett az úgynevezett „lépcsős piramis”, amely elég érdekes módon épült fel. Hat masztabát egymásra raktak, innen jön, hogy „lépcsős”.

10 Kheops fáraó piramisa-A Nagy Piramis

11 A Szfinx

12 A Szfinx

13 Viszlát!

14 Tetszett? Ennyi volt! Összeállította: Farkas József


Letölteni ppt "Egyiptom."

Hasonló előadás


Google Hirdetések