Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A legfiatalabb és leggazdagabb fáraó élete

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A legfiatalabb és leggazdagabb fáraó élete"— Előadás másolata:

1 A legfiatalabb és leggazdagabb fáraó élete
Tutanhamon A legfiatalabb és leggazdagabb fáraó élete

2 Tutanhamon Tutanhamon a 18. dinasztiában uralkodott apja, Echnaton után. Különös módon 9 évesen trónra került, és mégkülönösebb módon évesen meg is halt. Úgy vélik a régészek, hogy egy balesetben lelte halálát a koponyájából kiálló csontszálka miatt.

3 Tutanhamon sírjának feltárása
Tutanhamon sírját 1922-ben egy brit régész, Howard Carter Lord Carnarvon anyagi fedezeteinek segítségével tárta fel a sírt. Lord Carnarvon egy héttel a feltárás után meghalt, ígyvélik, hogy a „múmia átka” a hibás mindezért… De nem valószínő, hiszen aki vezette az ásatást: Howard Carter 17 évvel a feltárás után halt meg…

4 Tutanhamon sírjának feltárása

5 A múmia átka Sokan azt feltételezik, hogy az ásatás emberei (tisztelet a kivételnek) a „múmia átká”-tól haltak meg. Hisz előttük sokan megtalálták a sírt, de nem hozhatták felszínre a kincseket, hisz meghaltak. Azok már a lépcső megtalálásakor meghaltak, ám Howard Carter megcáfolta a dolgot, hisz ő nem halt meg, nem úgy, mint barátja, a gazdag Lord Carnarvon…

6 Tutanhamon arca A 2000-res években rekonstruálták Tutanhamon arcát, és az eredmény szerint így nézhetett ki Tutanhamon:

7 Ám testét nem lehet rekontruálni, és ha hiszitek, hanem Tutanhamon így néz ki napjainkban, ám ez a balzsam túladagolásának köszönhetően következett be:

8

9 Viszlát! A következő Power Point bemutatóban Tutanhamon apjáról, Echnatonról (lV.Amenhothep) tudhatsz meg néhány dolgot!

10 Viszlát!

11 Tutanhamon „búcsúzó szavai”:
Kössz, hogy megnéztél egy power point bemutatót Rólam!!! Amon-ré legyen veled továbbra is!!!


Letölteni ppt "A legfiatalabb és leggazdagabb fáraó élete"

Hasonló előadás


Google Hirdetések