Általános tudnivalók Készült 2014 augusztus. Korosztályok - FU 14 korosztály: 2000. január 1 után, de 2002.december 31. előtt születettek - LU 13 korosztály:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alapok • Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját büntetőterületén,
Advertisements

Büntetőrúgás. Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 45 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két résztvevő csapat kölcsönösen.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER, kifizetési kérelmek.
Többnapos „sportfesztivál” a magyarországi illetve határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói számára a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft.
7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 20 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két csapat kölcsönösen másként nem.
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
3. szabály A játékosok száma. A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb öt-öt játékossal, akik közül egy-egy a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
 Megnyitó  MLSZ Közgyűlési küldöttek megválasztása  Évadnyitó értekezlet, ismertetésre kerülnek a bajnoksággal és szabályzatokkal kapcsolatos legfontosabb.
LABDARÚGÁS VERSENYSZABÁLYZATA AMIT A JÁTÉKVEZETŐKNEK ILLIK TUDNI Barcs Július 31.
Játékjogosultság A) Európai Unió-beli és azzal azonos elbírálású labdarúgók: A bajnoki mérkőzéseken a sportszervezet számbeli korlátozás nélkül jogosult.
OTP - MOL - Bozsik Labdarúgó Akadémia - Játékszabályok
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, február 05. Beszámoló a évi tevékenységről 1. Szakmai tevékenység 1.1 Versenyrendezés 1.2 Eredményesség.
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, január 26. Beszámoló a évi tevékenységről 1. Szakmai tevékenység 1.1 Versenyrendezés 1.2 Eredményesség.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Szabadrúgások. Szabadrúgások A szabadrúgások fajtái Közvetlen szabadrúgás Ha közvetlen szabadrúgásból a labda közvetlenül az ellenfél kapujába jut, a.
SZABÁLYTALANSÁGOK ÉS SPORTSZERŰTLEN VISELKEDÉS.. A szabálytalanságok és a sportszerűtlen viselkedés büntetése a következő Közvetlen szabadrúgás Büntetőrúgás.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 70 cm-nél nem több és 68 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.
Büntetőrúgások. Végrehajtás A játékvezető kijelöli azt a kaput, amelynél a rúgásokat elvégzik A játékvezető pénzfeldobással sorsol, és amelyik csapatkapitány.
Büntetőrúgás. Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
Pedagógus oklevelek elismerése
Dr. Pintérné Csermák Jolán, szakértő, bejegyzett könyvvizsgáló
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
évi adatok labdarúgó csapatok száma versenyengedélyes labdarúgók száma amatőr sportszervezetek száma.
A pálya 5 mezőnyjátékos és 1 kapus lehet maximum a pályán egy csapatból. Ha egy csapat leviszi a kapusát, akkor helyette egy mezőnyjátékos jöhet fel.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
6. Szabály - A JÁTÉKVEZETŐ ASSZISZTENSEK. A játékvezető asszisztensek hatásköre Két játékvezető asszisztens működhet egy mérkőzésen (a 3. számú játékvezető.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. A kezdőrúgás meghatározása A kezdőrúgás a játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. a mérkőzés elején.
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
III. Tengely – I. forduló Térségünk nyertesei számára szervezett szeminárium Március 10. Páliné Keller Csilla.
Slenker Endre Magyar Energia Hivatal
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Fás szárú energiaültetvények támogatása. Támogatás igénybevételének feltételei:  A termelő mezőgazdasági üzemének mérete meghaladja a 4 EUME-t (induló.
Készült Európai Migrációs Hálózat Nemzeti Ülésére
JÁTÉKVEZETŐI TESZTKÉRDÉSEK UTÁNPÓTLÁS KLUB MÁRCIUS BUDAPEST.
A vis maior esemény bekövetkezését követően az érintett Önkormányzatnak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy azt bejelentse az ebr42 rendszeren, valamint.
KÜLDÖTT VÁLASZTÓ ÉVADNYITÓ ÉRTEKEZLET
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
Tájékoztató a kollégiumi díj fizetéséről 2014/2015 tanév
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 64 cm-nél nem több és 62 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.
Magyarország évi kisiskolás versenyei
Klebelsberg Ösztöndíj Program Kalóné Szűcs Erzsébet osztályvezető Felvételi és Képzésszervezési Osztály.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Kérdések az előző óra anyagából? 11. szabály – A les.
Felvételi eljárás 2014/2015.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, alapesetben játékossal, Akik közül 1-1 fő kötelezően a kapus. A mérkőzés nem kezdhető.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
FEJÉR MEGYEI NŐI ÉS LEGEA ÖREGFIÚK BAJNOKSÁG INTEGRÁLÁSA AZ MLSZ VERSENYRENDSZERÉBE
Alsó korhatár: 16. életévét a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötte A mérkőzésre kötelezően nevezendő legalább 3 fő január 1. és utána született.
Láncügyletek áfa kezelése szeptember 19.. Láncügylet Definíció: ugyanazon termék több alkalommal történő továbbértékesítése oly módon, hogy a termék.
1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
Outdoor-indoor mozgásprogramok 2.
KÜLDÖTT VÁLASZTÓ ÉVADNYITÓ ÉRTEKEZLET
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
A diákigazolvány igénylés menete
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, január 28
10. Szabály: A mérkőzés VÉGEREDMÉNYÉNEK meghatározása
KÜLDÖTT VÁLASZTÓ ÉVADNYITÓ ÉRTEKEZLET
Előadás másolata:

Általános tudnivalók Készült 2014 augusztus

Korosztályok - FU 14 korosztály: január 1 után, de 2002.december 31. előtt születettek - LU 13 korosztály: január 1 után, de 2003.december 31. előtt születettek - FU 12 korosztály: január 1 után, de 2004.december 31. előtt születettek - LU 11 korosztály: január 1 után, de 2005.december 31. előtt születettek

Labdaméret és játékidő F U 14 korosztály: 2-es labda LU 13 korosztály: 1-es labda ! F U 12 és LU 11 korosztály: 1-es labda A JÁTÉKIDŐ KOROSZTÁLYONKÉNT és NEMENKÉNT 2x20 PERC!

Játékjogosultság és játékengedély A Magyar Kézilabda Szövetség által a ös bajnoki évben rendezett Gyermekbajnokság minden korosztályában olyan versenyző nevezhető, aki a nevező sportszervezettel jogviszonyban áll. Ha a sportszervezet iskola, akkor a jogviszony a tanulói jogviszony.

Játékjogosultság és játékengedély A Bajnokságban egy versenyző ugyanazon Sportszervezet maximum két korosztályában szerepeltethető azzal a korláttal, hogy egy versenyző a Bajnokság során maximum 50 mérkőzésen szerepelhet a jegyzőkönyvben. A versenyző a tényleges születési évének megfelelő korosztályon túl maximum egy korosztállyal feljebb - idősebbek között - nevezhető.

Játékjogosultság és játékengedély Minden a Bajnokságban szereplő játékosnak sportszervezet esetén Kézilabda Igazolvánnyal, iskolák nevezése esetén Gyermekkézilabda igazolvánnyal illetve a 2014/2015-ös versenyévre kiállított utánpótlás játékengedéllyel kell rendelkezni

Általános szakmai követelmények A Bajnokság minden korosztályában - teljes csapatlétszám esetén – a mérkőzés első félidejének teljes ideje alatt nyitott területvédekezést (3:2:1) KÖTELEZŐ alkalmazni ! Ez a védekezési rendszer alapfelállásként kezelendő, mely a pillanatnyi játékszituáció függvényében átalakulhat más nyitott rendszerré. alyok/ alyok/

Általános szakmai követelmények Tilos a 6:0-s területvédekezés alkalmazása! A második félidőben nincs megkötés a védekezési formációkra vonatkozóan azzal a kivétellel, hogy az egész játékidő alatt tilos a vegyes védekezés (célzott emberfogás) alkalmazása, illetve a támadás-védekezés célzott cseréje.

Általános szakmai követelmények Minden gyermekbajnoki mérkőzésen maximum 14, minimum 12 játékos szerepeltethető. A minimum létszám alól kivételt képez a második vagy harmadik csapat szerepeltetése.

Általános szakmai követelmények Minden a mérkőzésre nevezett játékosnak az első félidőben minimum 10 perc játéklehetőséget KÖTELEZŐ biztosítani. Kivétel ez alól azok a mérkőzések, melyen a játékidő 2x15 perc. Ekkor 7 percre módosul a kötelező játéklehetőség ideje. Cserélni a fenti szabály megtartása mellett szabadon lehet. A cserék pályára lépését a versenybíró ellenőrzi. Módja: a játék kezdetekor pályán lévő játékosok 10 perc folyamatos pályán tartózkodás után a versenybíró „Time out” jelzésekor cserélnek az addig még nem játszó társaikkal.

Általános szakmai követelmények Olyan játékos helyett, aki csak az első félidő második felében játszik és 3 időleges kiállításban vagy kizárásban részesült az első 10 percben legkevesebb gólt szerző játékosok közül kijelölt csere válthatja. Egy mérkőzésre minimum 12 játékost kell nevezni. Ha az adott csapat a mérkőzés kezdetekor nem rendelkezik az előírt minimum 12 fővel, illetve a Gyermekbajnokságban egy korosztályon belül versenyző második-harmadik csapat esetében 10 fővel, akkor a csapat összes pontszámából automatikusan egy büntetőpont kerül levonásra. A mérkőzést tehát le kell játszani!

Játékjogosultság és játékengedély Minden a Bajnokságban szereplő játékosnak sportszervezet esetén Kézilabda Igazolvánnyal, iskolák nevezése esetén Gyermekkézilabda igazolvánnyal illetve a 2014/2015-ös versenyévre kiállított utánpótlás játékengedéllyel kell rendelkezni. A játékengedélyek kiadási díja: 200,- (kettőszáz) Ft/fő korosztályonként mely összeget a területileg illetékes Megyei Kézilabda Szövetségbe kell befizetni. Amennyiben egy játékos az adott bajnoki évben átigazolását követően másik játékengedélyt kér, annak díja szintén 200,- (kettőszáz) Ft/fő korosztályonként. Egy játékos Gyermekbajnokságban maximum két alkalommal kérhet játékengedélyt (kivétel a jogutód nélkül megszűnő sportszervezet, illetőleg a bajnokságból visszalépő, vagy onnan kizárt sportszervezet kézilabdázója). Mindkét nemben és az összes korosztályban január 30-ig bezárólag kaphat játékengedélyt egy játékos.

Igazolás A benevezett játékosok elektronikus, fényképes regisztrációját szeptember 15-ig minden benevezni szándékozó csapatnak el kell végeznie Játékosként csak azon sportolókat kell rögzíteni, akik korábban - a 2013/2014 Gyermekbajnokság időszakában - még nem kerültek felvitelre a sportszervezet játékosaként. Minden játékosnak érvényes sportorvosi engedéllyel kell rendelkeznie. A Bajnokságban szereplő versenyzőknek érvényesen sportorvosi engedélyt csak sportorvos igazolhat. Ennek hiányában a mérkőzésre kirendelt játékvezető vagy versenybíró nem engedi pályára lépni a játékost.

Óvás, fellebbezés Óvni a régióban történő mérkőzések során az adott mérkőzést követő munkanapon lehet írásban ( ben) a rendező régióvezetőnél. Óvási díj: ,- (húszezer) Ft, mely összeget a Magyar Kézilabda Szövetség Erste Banknál vezetett számú egyszámlájára kell "Óvás" megjelöléssel befizetni a versenyt követő első munkanapon. A befizetést igazoló pénzügyi bizonylat másolatát a Versenyalbizottságnak kell eljuttatni legkésőbb a befizetés másnapján. Amennyiben nem igazolja a befizetést akkor az óvás érvényét veszti. Az óvások elbírálását az érintett terület Régióvezetőjének bevonásával a Magyar Kézilabda Szövetség Versenyalbizottsága és az utánpótlás szakágvezető végzi el

Fellebbezés Az Magyar Kézilabda Szövetség Versenyalbizottsága által az ügyben hozott döntése és a határozat ellen fellebbezéssel lehet élni a Magyar Kézilabda Szövetség Versenyalbizottságánál írásban, a kézhezvételtől számított 2 (két) naptári napon belül. A régiós mérkőzések utolsó két fordulójában a fellebbezések beadási (beérkezési) határideje az elsőfokú határozat kézhezvételétől számított 12 (tizenkettő) órán belül, melyről a Versenyalbizottságot telefonon vagy e- mailen haladéktalanul értesíteni kell. A fellebbezést a Magyar Kézilabda Szövetség Fellebbviteli Bizottságának kell címezni. Fellebbezési díj: ,- (harmincezer) Ft

Köszönöm a figyelmet