Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

OTP - MOL - Bozsik Labdarúgó Akadémia - Játékszabályok

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "OTP - MOL - Bozsik Labdarúgó Akadémia - Játékszabályok"— Előadás másolata:

1 OTP - MOL - Bozsik Labdarúgó Akadémia - Játékszabályok

2 6 m-re az alapvonaltól az oldalvonalon bójával jelölve
U-7 korosztály játékszabályok A labdarúgás általános versenyszabályai érvényesek! A különbségeket a következőkben ismertetjük: Pályaméret 20 x 30 m Kapu méret 2 x 1 m Büntető terület 6 m-re az alapvonaltól az oldalvonalon bójával jelölve Labda méret 4 Játékidő 10 perc / mérkőzés Létszám 4:4 ellen (kapus nincs!) Játékvezető nincs A torna kezdete előtt 60 perccel a csapat név szerinti nevezési lapját a tornabiztosnak le kell adni.

3 A mérkőzés szabályai gólt a pálya teljes területéről el lehet érni,
gól után az alapvonal mögül kell újra indítani a játékot; (nincs középkezdés). a gólt elérő csapatnak vissza kell mennie a saját térfelére és csak ezután támadhatja meg az ellenfelét. Gól NINCS, ha az ellenfélről kerül a labda az alapvonal mögé, lábbal hozható ismét játékba, az alapvonal mögül. Les NINCS, a folyamatos támadójáték érdekében a labda lapos passzal hozható játékba, melyből közvetlenül nem lehet gólt elérni, az ellenfél játékosai nem akadályozhatják a labda játékba hozatalát az ellenfél játékosai a labdától 3 m-re helyezkedhetnek el. Partdobás szabadrúgást vonnak maguk után. szabadrúgást vonnak maguk után. szabadrúgást vonnak maguk után. Szögletrúgás három szöglet esetén büntetőrúgás következik. Szabálytalanságok szabadrúgást vonnak maguk után.

4 büntetőterületen /6 méter/ belüli kezezésnél büntetőrúgás következik,
a büntetőpont a kapu közepétől számított 15 méterre van, a büntetőrúgást üres kapura kell elvégezni. Büntető cserélni bármikor lehet! a cserénél a cserejátékosok kezet fognak egymással, a lecserélt játékos bármikor visszacserélhető! a cserejátékosok elhelyezése a saját kapu oldalán az alapvonal és az oldalvonal találkozásánál. Csere Nincs Térfélcsere a játékosok gumistoplis cipőben vagy torna/edző/ cipőben játszhatnak. „éles” stoplis cipőben nem lehet játszani. Felszerelés

5

6 9 m-re az alapvonaltól az oldalvonalon bójával jelölve
U-9 korosztály játékszabályok A labdarúgás általános versenyszabályai érvényesek! A különbségeket a következőkben ismertetjük: Pályaméret 40 x 30 m Kapu méret 3 x 2 m Büntető terület 9 m-re az alapvonaltól az oldalvonalon bójával jelölve Labda méret 4 Játékidő 10 perc / mérkőzés Létszám 5:5 ellen ( +kapus) Játékvezető nincs A torna kezdete előtt 60 perccel a csapat név szerinti nevezési lapját a tornabiztosnak le kell adni.

7 A mérkőzés szabályai gólt a pálya teljes területéről el lehet érni,
gól után az alapvonal mögül kell újra indítani a játékot; (nincs középkezdés). a gólt elérő csapatnak vissza kell mennie a saját térfelére és csak ezután támadhatja meg az ellenfelét. Gól NINCS, ha az ellenfélről kerül a labda az alapvonal mögé, lábbal hozható ismét játékba, az alapvonal mögül. Les NINCS, a folyamatos támadójáték érdekében a labda lapos passzal hozható játékba, melyből közvetlenül nem lehet gólt elérni, az ellenfél játékosai nem akadályozhatják a labda játékba hozatalát az ellenfél játékosai a labdától 3 m-re helyezkedhetnek el. Partdobás szabadrúgást vonnak maguk után. szabadrúgást vonnak maguk után. szabadrúgást vonnak maguk után. a sarokpontról történik, vagy ahol a labda elhagyta az alapvonalon a játékteret, az ellenfél játékosai nem akadályozhatják a labda játékba hozatalát. Szögletrúgás Szabálytalanságok szabadrúgást vonnak maguk után.

8 büntetőterületen /9 méter/ belüli kezezésnél büntetőrúgás következik,
a büntetőpont a kapu közepétől számított 7 méterre van, Büntető cserélni bármikor lehet! a cserénél a cserejátékosok kezet fognak egymással, a lecserélt játékos bármikor visszacserélhető! a cserejátékosok elhelyezése a saját kapu oldalán az alapvonal és az oldalvonal találkozásánál. Csere Nincs Térfélcsere a játékosok gumistoplis cipőben vagy torna/edző/ cipőben játszhatnak. „éles” stoplis cipőben nem lehet játszani. Felszerelés

9

10 12 m-re az alapvonaltól az oldalvonalon bójával jelölve
U-11 korosztály játékszabályok A labdarúgás általános versenyszabályai érvényesek! A különbségeket a következőkben ismertetjük: Pályaméret 65 x 45 m Kapu méret 5 x 2 m Büntető terület 12 m-re az alapvonaltól az oldalvonalon bójával jelölve Labda méret 4 Játékidő 15 perc / mérkőzés Létszám 7:7 ellen ( +kapus) Játékvezető nincs A torna kezdete előtt 60 perccel a csapat név szerinti nevezési lapját a tornabiztosnak le kell adni.

11 A mérkőzés szabályai gólt a pálya teljes területéről el lehet érni,
gól után az alapvonal mögül kell újra indítani a játékot; (nincs középkezdés). a gólt elérő csapatnak vissza kell mennie a saját térfelére és csak ezután támadhatja meg az ellenfelét. Gól NINCS, ha az ellenfélről kerül a labda az alapvonal mögé, lábbal hozható ismét játékba, az alapvonal mögül. Les NINCS, a folyamatos támadójáték érdekében a labda lapos passzal hozható játékba, melyből közvetlenül nem lehet gólt elérni, az ellenfél játékosai nem akadályozhatják a labda játékba hozatalát az ellenfél játékosai a labdától 3 m-re helyezkedhetnek el. Partdobás szabadrúgást vonnak maguk után. szabadrúgást vonnak maguk után. szabadrúgást vonnak maguk után. a sarokpontról történik, vagy ahol a labda elhagyta az alapvonalon a játékteret, az ellenfél játékosai nem akadályozhatják a labda játékba hozatalát. Szögletrúgás Szabálytalanságok szabadrúgást vonnak maguk után.

12 büntetőterületen /12 méter/ belüli kezezésnél büntetőrúgás következik,
a büntetőpont a kapu közepétől számított 9 méterre van, Büntető cserélni bármikor lehet! a cserénél a cserejátékosok kezet fognak egymással, a lecserélt játékos bármikor visszacserélhető! a cserejátékosok elhelyezése a saját kapu oldalán az alapvonal és az oldalvonal találkozásánál. Csere Nincs Térfélcsere a játékosok gumistoplis cipőben vagy torna/edző/ cipőben játszhatnak. „éles” stoplis cipőben nem lehet játszani. Felszerelés

13

14 Játék és szabályok I. Az elsődleges cél: mozgósítani, összehangoltan, szervezetten együttműködni a tömegbázis megteremtése érdekében A bekapcsolódó fiatalokat a sportághoz kell kötni életforma maradjon a labdarúgás. Emberközelinek kell lennie a futballnak Magyarországon is, ahol még a vereség is természetes lehet.

15 A mérkőzéseken nincsenek játékvezetők
Mindent annak érdekében teszünk, hogy a gyerekek felszabadultan, önfeledten játszhassanak. A „bíró” főleg, ha fekete uniformisában uralja a játékot, csak gátlásokat kelt. Itt még nincs szükség rájuk. Vannak pályafelügyelők, javarészt „ifisták”, akik többnyire igen jó érzékkel teszik dolgukat. A gyerekekre bízzák a megoldást, akik felnőtteket meghazudtoló bölcsességgel mindig kiegyeznek A pálya felügyelők az oldalvonalakon kívül kísérik figyelemmel az eseményeket. 

16 Az edzők Beküldik csapataikat a pályára, s amikor jön a felemelő érzést adó bevezető esemény a kézfogás, ők is elhagyják a pályát. Ilyenkor már nem segíthet a pálya széléről ordítozó szakember, még ha okosakat is mond.

17 A szülők szerepe nagyon nagy jelentőségű itt is.
Csak most avval segíthetnek a legtöbbet, ha békésen, lehetőleg szurkolói dühkitörések nélkül, vidáman követik az eseményeket. Meg is kérik őket, hogy fáradjanak a pályán kívülre, fel a lelátóra.

18 Játék közben Nincs bedobás, ha kimegy a labda. Rövid lapos passzal kell minél hamarabb játékba hozni. Ne nagy rúgásra törekedjenek a gyerekek. A szögletet se íveljék, hosszas előkészületek után. A kapus ne vágja ki a megfogott labdát, hanem próbálja játékra serkenteni társait rövid kigurítással, de még jobb, ha a talajról határozott passzal indítja a támadást. Mindezek a sajátosságok azért bírnak nagy jelentőséggel, mert játékra serkentik a gyerekeket. Legyenek bátrak elkérni a labdát. Váljon természetessé számura, hogy birtokukban van. Így kényszerülnek összjátékra, de ha kell, egyéni játékra is. A sokszor látott nagy beívelésekre törekvéskor pont az ellenkezője történik. Mindenki elmegy a labdától. Mintha menekülnének tőle.

19 Se mozgás élmény, se játék élmény. Hogy fog így fejlődni?
A négy-négy elleni játékban /U7/ nincs kapus Mégis, majd mindenhol beállítanak valakit a kapuba, aki jobbára végig álldogálja a mérkőzést, legfeljebb egyszer-egyszer belerúg a labdába. Se mozgás élmény, se játék élmény. Hogy fog így fejlődni?

20 Játék és szabályok II. A szabályok ismerete önmagában nem elégséges. Érteni is kell azok lényegét, mindenek előtt a felkészítő szakembereknek, de tudatosulniuk kell a játszókban, szülőkben egyaránt. Gól után nincs középkezdés. Az eredmény itt másodlagos jelentőséggel bír. Nincsenek csapat győztesek. Csak egyéni győztesek vannak. Ez nem bajnokság! A gólt szerző csapat tagjai fussanak vissza a saját térfelükre, azután megszerezhetik újra a labdát. Váljon természetessé számukra, hogy a támadás befejeztével értelmes helyezkedéssel, mindenkinek részt kell venni a labda visszaszerzésében

21 Jó példa: együtt a csapat
A csapatjáték. Mindenek előtt fontos alapelv, hogy próbáljanak a gyerekek együtt mozogni. Négyen, öten, heten, de a kapusok is az U9-es és az U11-es csapatoknál. Nem fejlődhet igazán az, aki harminc méterre a labdától - elszakadva társaitól – követi az eseményeket. A magányos söprögető Jó példa: együtt a csapat

22 A cserejátékosok Nem csak a fizikális tétlenségről van csupán szó! Az állandó fizikai és mentális készenlét alapfeltétele a sikeres megoldásoknak. A magyar labdarúgók hátránya sokkal nagyobb mentális téren. Nem szokták meg az állandó koncentrációt, készenlétet. A játékból nem lehet ki és bekapcsolni. Kikapcsolódni és bekapcsolódni.


Letölteni ppt "OTP - MOL - Bozsik Labdarúgó Akadémia - Játékszabályok"

Hasonló előadás


Google Hirdetések