Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

4. szabály A játékosok felszerelése Nyíregyháza, 2012. január 08.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "4. szabály A játékosok felszerelése Nyíregyháza, 2012. január 08."— Előadás másolata:

1 4. szabály A játékosok felszerelése Nyíregyháza, 2012. január 08.

2 A játékosok felszerelése Alapfelszerelés A következő különálló tételeket kell tartalmaznia: Mez vagy ing ujjakkal Ha alsóinget visel, az ujjának színe meg kell egyezni a mez vagy ing ujjának alapszínével Rövidnadrág Ha a rövidnadrág alatt másik nadrágot vagy harisnyanadrágot visel, akkor annak az alapszíne meg kell egyezzen a rövidnadrágéval HarisnyaSípcsontvédő Cipő A harisnyának teljesen el kell fednie, gumiból, műanyagból vagy hasonló megfelelő anyagból kell készülnie, megfelelő fokú védelmet kell nyújtania. A kapusok viselhetnek melegítő alsót az alapfelszerelésük részeként.

3 A játékosok felszerelése Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést, és nem viselhet semmi olyat, ami veszélyes önmagára vagy egy másik játékosra. Viselhet más felszerelést is, feltéve, hogy az egyetlen célja, hogy fizikailag megvédje őt, és nem veszélyes rá vagy a többi játékosra. (fejvédő, arcmaszk, térd- és karvédő) Ékszerek Minden fajta ékszer (nyakláncok, gyűrűk, karkötők, fülbevalók, bőr pántok, gumi pántok, nyaksál stb.) szigorúan tiltott, és el kell távolítani. Nem engedélyezett ragasztószalag használata az ékszer elfedésére. A játékvezetőknek is tilos ékszert viselni!

4 A játékosok felszerelése Színek A két csapatnak egymásétól, a játékvezetőjétől és az asszisztensekétől is eltérő színeket kell viselniük. A kapusoknak a többi játékosétól, a játékvezetőjétől és az asszisztensekétől eltérő színeket kell viselniük. Ha a két kapus megegyező színű mezben van, és egyiknek sincs egy másik meze, hogy lecserélje, akkor a játékvezető engedje a játék megkezdését. DE: Ha egy játékos véletlenül elveszti a cipőjét, és közvetlenül ezután megjátssza a labdát, akkor nem történt szabálysértés. JVHAZAIVENDÉG V. KAPUS H. KAPUS

5 A játékosok felszerelése Mikor kell ellenőrizni? A játékosokat a mérkőzés kezdete előtt, a cserejátékosokat a játéktérre lépésük előtt kell ellenőrizni. Ha a játékvezető észleli, hogy egy játékos nem engedélyezett öltözetet vagy ékszert visel a játék folyamán, akkor: - Tájékoztatnia kell a játékost, hogy a kérdéses darabot el kell távolítania - Utasítania kell a játékost a következő játékmegszakításkor a játéktér elhagyására, ha nem tud, vagy nem akar engedelmeskedni - Figyelmeztetnie kell a játékost, ha ő makacsul visszautasítja az engedelmességet, vagy ha már korábban mondta neki, hogy a darabot távolítsa el, és felfedezi, hogy ismét viseli azt.

6 A játékosok felszerelése Szabálysértések, fegyelmezési szankciók A szabály megsértése esetén: - Meg kell állítani a játékot - Játéktér elhagyása, felszerelés rendbehozatala - Játékvezető engedélyével térhet vissza - A felszerelés ellenőrzése visszatérés előtt - Akkor térhet vissza, ha a labda játékon kívül van Hogyan folytatódik a játék, ha figyelmeztetés céljából állítja meg a JV. a játékot? Közvetett szabadrúgás az ellenfél csapata javára

7 A játékosok felszerelése Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "4. szabály A játékosok felszerelése Nyíregyháza, 2012. január 08."

Hasonló előadás


Google Hirdetések