Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes."— Előadás másolata:

1 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS

2 A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes terjedelmével, akár a földön akár a levegőben áthalad a kapuvonalon, de nem esik gól a 10. szabály értelmében Kirúgásból közvetlenül gól érhető el, de csak az ellenfél csapatával szemben.

3 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS Végrehajtás a labdát a kapuelőtér bármelyik pontjáról a védőcsapat egyik játékosának el kell rúgni az ellenfél játékosai a büntetőterületen kívül helyezkednek el, amíg a labda játékba nem kerül a rúgó játékos addig nem érintheti a labdát másodjára, amíg az egy másik játékost nem érintett a labda akkor van játékban, ha elrúgták, és közvetlenül elhagyta a büntetőterületet

4 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS Szabálysértések – büntetések Ha a labda nem került játékba, azaz nem került közvetlenül a büntetőterületen kívülre: a kirúgást meg kell ismételni Nem a kapus által végrehajtott kirúgás esetén Miután a labda játékba kerül és a rúgást végző játékos (nem kézzel) másodjára érinti a labdát, mielőtt az más játékost érintett volna: közvetett szabadrúgás Miután a labda játékba kerül a rúgó játékos szándékosan kézzel érinti a labdát, mielőtt az más játékost érintett: közvetlen szabadrúgás vagy büntet ő rúgás Ha a védő olyan ellenféllel szemben követ el szabálytalanságot, aki a labda játékba kerülése előtt a büntetőterületen belülre lépett: a kirúgást meg kell ismételni és a szabálytalanság természetétől függően a játékost figyelmeztetni kell vagy ki kell állítani.

5 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS Kapus által végrehajtott kirúgás esetén Szabálysértések – büntetések Miután a labda játékba kerül és a kapus (nem kézzel) másodjára érinti a labdát, mielőtt az más játékost érintett volna: közvetett szabadrúgást Miután a labda játékba kerül és a kapus szándékosan kézzel érinti a labdát, mielőtt az más játékost érintett: ha az eset a kapus büntetőterületén kívül történt, közvetlen szabadrúgás ha az eset a kapus büntetőterületén belül történt, akkor közvetett szabadrúgás E szabály bármilyen más megsértése esetén: a kirúgást meg kell ismételni


Letölteni ppt "16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes."

Hasonló előadás


Google Hirdetések