Gabona és vas értékesítés rögzítése UJEGYKE programban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapest Áfa  A legtöbbször ellenőrzött adónem, a legnagyobb adóbevételt adja – Közvetett, többfázisú  SZÁMLAELLENŐRZÉS  Adószám érvényessége,
Advertisements

Áfa változások
PÉNZSZÁM pénzügyi - számviteli rendszer bemutatója
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
MiniORA FŐKÖNYVI KÖNYVELÉS
Pénzforgalmi elszámolás [2012. évi CXLVI. tv. Áfa tv. XIII/A. fejezet]
1 Nem fizethető ki az osztalék előleg devizában,
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Táppénz és családtámogatási ellátások számfejtése modul
Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
Számlázás A számlakészítés folyamatának megismerését az Anyag és Áruforgalom rendszerén belül az AS31 forgalmi adatok bevitele menüpont megadásával kezdjük.
Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla
MiniORA SZÁMLAKÉSZÍTÉS Az alábbi on-line bemutató használatára javasoljuk, hogy DEMO működési programhasználat mellett tekintse meg az egyes adatbeviteli.
Rendszer 1.Adatgyüjtõ Ez a menüpont adatgyűjtő kezelésére szolgál. Adatgyűjtő egyszerűsíti az árukezelését (mennyiségek rögzítését) ADATCSERE BEÁLLÍÁSOK.
Mérleg és eredmény-kimutatás
Pénzügyi munkakör a tanirodai gyakorlatban
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Pénzügyi nyilvántartás
HOSTWARE Vendéglátó rendszer.
Általános forgalmi adó
munkakör a tanirodai gyakorlatban
Integrált Pénzügyi és Számviteli Programrendszer
Rendelés nyilvántartás
Bemutató Számviteli rendszer. Személyesen Postai úton Vállalat vagy vállalkozás Könyvelőcég vagy könyvelő Ez a megoldás kiszámíthatatlan nem biztos hogy.
Általános forgalmi adó 2012
1 Általános forgalmi adó január 01-től módosul a belföldön nem letelepedett adóalanyok adó-visszatéríttetésére vonatkozó eljárásának rendje (a.
Személyes adatok (hallgatói, oktatói adatok egy felületen) Szakok kezelése Új funkcióik.
Számviteli alapok.
A számviteli információs rendszer Jellemzők Modellje
Áfa Várható változások 2012  Közhatalmi tevékenység fogalma  ig: feltétel az, hogy a tevékenység során az államigazgatási jogkörben.
Áfa, bevételi bizonylatok, a vállalkozás tevékenységével szorosan összefüggő kiadási bizonylatok.
15. TÉTEL Egy vendége számlát kér Öntől
Az első vásárláskor megadott címmel – mint felhasználónévvel – és az ott megadott jelszóval kell belépni a vásárlói háttérirodába.
Szarvasné Vadászi Csilla
Áfa – Számlázás
Access XP Kifejezés-szerkesztő Összehasonlító operátorok:
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
Számlaösszesítők használata
Beruházás nyilvántartás
Tájékoztató fórum Március 30. Őriszentpéter.
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
Az Általános forgalmi adó és a likviditás
Az egyedi tételek ellenőrzési folyamata és dokumentálása elektronikus eszközökkel Dr. Gyöngyösi József kamarai tag könyvvizsgáló MKVK InformatikaiTagozat.
Újdonságok az értékesítés, beszerzés, pénzügy témakörében XII. abas Vevőfórum, Balatonlelle június 5. – 7.
Területmérlegre vonatkozó konzisztencia-vizsgálat Gazdasági Informatika Tanszék 2004/2005. tanév Utolsó frissítés:
1. lépés 2. lépés. 1. lépés 2. lépés 1. lépés (vagy- vagy)
Gabona és vas értékesítés rögzítése WUJEGYKE programban.
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Pénzügyben történt változások
Általános forgalmi adó 2009.
Példa a költségek könyvviteli elszámolására
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
Horváth Dávid Nemzeti Adó- és Vámhivatal. * Időszakos elszámolású ügyletek teljesítésének időpontja * Levonási jog érvényesítésének módja * Sertéshús.
Közösségi ügyletek és számlakorrekciók NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság Jogi, Tájékoztatási és Törvényességi Főosztály Tájékoztatási.
Pénzforgalmi elszámolás az általános forgalmi adóban.
(Horányi Márton) Lényegi változás nincs, pontosítások, értelmezések.
KÖLTSÉGVETÉSI KAPCSOLATOK. © Deák István FOGALOM  Az államháztartás egyes alrendszereivel –a központi költségvetéssel –az elkülönített alapokkal.
Termékdíj Zsófi és Chubby. Termékdíj törvény évi LVI. törvény  10/1995. (IX.28) KTM rendelet általánosságban fogalmazza meg a kötelezettségeket.
Egyszerűsített foglalkoztatottak számfejtése. Általános jellemzők Bérszámfejtő rendszer részeként működik, de külön kezelhető. Számfejtési lap készíthető.
Számlázó programok adatexport funkciója - út az online számlázás felé
Bankszámlatranzakciók feldolgozása és könyvelése Gyorsan és egyszerűen
Étkezési rendelés nyilvántartás, elszámolás, számlázás
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Társadalombiztosítási ellátások számfejtése és nyilvántartása modul
Átlátható folyamatok ügyviteli rendszerekkel
NAV ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS ÚTMUTATÓ
Előadás másolata:

Gabona és vas értékesítés rögzítése UJEGYKE programban

BELFÖLDI BEJÖVŐ SZÁMLA RÖGZÍTÉSE A számla rögzítésekor a „Fordított áfa” résznél jelölhető (F), és adható meg a felszámított és levonható áfa bevallás sor. Ezek után az Alt+B kombináció haszná- latával hívható elő az ablak, ahol tudjuk rögzíteni a termékeket az áfa- bevalláshoz.

BELFÖLDI BEJÖVŐ SZÁMLA RÖGZÍTÉSE A felvitelhez nyomjuk meg az F betűt. Itt lehetőség van egy már rögzített sort módosítani (M) vagy akár törölni (T) is.

BELFÖLDI BEJÖVŐ SZÁMLA RÖGZÍTÉSE Itt adható meg, a VTSZ-hez tartozó mennyiség és adóalap összege. Ha egy számlán több különböző VTSZ alá tartozó termék található, akkor azt külön- külön kell berögzí- teni. A VTSZ mezőn állva F1 megnyomá- sával előjön a lista a bevallásban szere- pelendő termékekről.

BELFÖLDI BEJÖVŐ SZÁMLA RÖGZÍTÉSE A számlához tartozó könyvelési tételben áfa- kapcsolódást nem kell megadni, mivel ezt a program az analitikából veszi, így ezt a részt üresen hagyjuk.

BELFÖLDI BEJÖVŐ SZÁMLA RÖGZÍTÉSE A rögzített adatokról lista készíthető. Ez a Kimutatások 3 – Gabona és vas menüpontban érhető el.

BELFÖLDI BEJÖVŐ SZÁMLA RÖGZÍTÉSE A megadott időszakra lekérhetőek akár külön-külön a kimenő és bejövő forintos, kimenő és bejövő devizás számlák. Valamint kérhető VTSZ számonkénti összesítés is.

DEVIZÁS SZÁMLÁK RÖGZÍTÉSÉNEK ELTÉRÉSE Deviza számláknál a számlaszám után, miután jelöltük, hogy belföldi partnernek devizában kiállított számla (X), jelenik meg a fordított adózás jelölésének a helye (F). Az áfa bevallás sorainak felvitelére az összeg sor kitöltése után van lehető- ségünk.

BELFÖLDI KIMENŐ SZÁMLÁK RÖGZÍTÉSÉNEK ELTÉRÉSE Kimenő számla esetén a számlaszám után a speciális áfa mezőnél adható meg a fordított áfa (F), majd pedig ugyanúgy, mint a bejövőnél, a teljesítési dátum kitöltése után működik az Alt+B billentyűkombináció.